Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Πλήρης απορύθμιση λόγω έλλειψης προσωπικού

Επ' αόριστον αναστολή της εφημερίας στην παιδιατρική κλινική

Οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε πλήρη απορύθμιση το Νοσοκομείο Κορίνθου καθώς από χτες σταμάτησε να εφημερεύει η παιδιατρική κλινική, ο αξονικός τομογράφος δε λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, ενώ στο ακτινολογικό τμήμα η πρωινή βάρδια βγαίνει καθημερινά με «προσωπικό ασφαλείας».

Η χτεσινή επ' αόριστον αναστολή της εφημερίας της παιδιατρικής κλινικής σημειώνεται δύο μήνες μετά το κλείσιμο της εφημερίας, στις 31/1/2007, όταν η γιατρός που εφημέρευε δεν άντεξε να δουλέψει για τρίτη συνεχόμενη εφημερία, αφού θα συμπλήρωνε συνεχόμενη εργασία 70-80 ωρών. Τώρα οι εναπομείναντες δύο γιατροί στην κλινική - καθώς και οι παιδίατροι που επιστρατεύτηκαν από Κέντρα Υγείας - εξάντλησαν το πλαφόν και τον αριθμό των συνεχόμενων εφημεριών, με αποτέλεσμα η κλινική να σταματήσει την εφημερία, παρότι είχε προειδοποιηθεί η διοίκηση του νοσοκομείου απ' τις αρχές του μήνα.

Η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου καλύπτει και τα Νοσοκομεία του Αργους και του Ναυπλίου, που δεν έχουν παιδιατρική κλινική και οι παιδίατροί τους εργάζονται μόνο μέχρι το μεσημέρι στα εξωτερικά ιατρεία. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου καθημερινά αντιμετωπίζονται 30-40 παιδιά, εκ των οποίων τα μισά μετά το μεσημέρι στην εφημερία. Τελευταία έρχονταν και παιδιά απ' τη Σπάρτη καθώς στην παιδιατρική κλινική απέμεινε μόνο ο διευθυντής, γιατί παραιτήθηκε μια επιμελήτρια.

Ετσι τώρα τα παιδιά που θα έρχονται τις απογευματινές ώρες στο Νοσοκομείο Κορίνθου θα αντιμετωπίζονται από παθολόγους και σε περίπτωση που έχουν ανάγκη νοσηλείας θα διακομίζονται σε νοσοκομεία της Αθήνας. Επιπλέον, η αναστολή της εφημερίας αφήνει ακάλυπτη από παιδίατρο και τη μαιευτική κλινική.

Στον αξονικό τομογράφο υπάρχει μία γιατρός και κανένας χειριστής. Λειτουργεί μόνο όταν δίνεται «δανεικό προσωπικό» απ' το ακτινολογικό τμήμα. Ετσι τον τελευταίο μήνα λειτούργησε μόνο τέσσερα πρωινά, γιατί τότε υπήρξε διαθέσιμο προσωπικό απ' το ακτινολογικό τμήμα! Σε επείγουσες περιπτώσεις η μοναδική γιατρός αναγκάζεται να κάνει μόνη της όλες τις δουλιές! Γι' αυτό η γιατρός αναγκάστηκε να στείλει έγγραφο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου απ' το τέλος του Φλεβάρη, όπου δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει τη λειτουργία του τομογράφου υπ' αυτές τις συνθήκες, αλλά δεν πήρε καμιά απάντηση.

Στο ακτινολογικό τμήμα οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες που η λειτουργία του είναι σε οριακή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ