Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
«Οχι» στις φιέστες και την κοροϊδία

Γιατροί και εργαζόμενοι, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, με αφορμή μια ακόμα τελετή εγκαινίων

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση στο νοσοκομείο
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση στο νοσοκομείο
Με συγκέντρωση και συνθήματα διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Ευαγγελισμού, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκοβε μια ακόμα κορδέλα εγκαινίων, οι εργαζόμενοι και γιατροί, με μπροστάρηδες τις δυνάμεις της ΕΣΑΚ στο νοσοκομείο, αποκάλυψαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι και ασθενείς σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ.

«Οχι στις φιέστες και στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για δωρεάν Υγεία» και «τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», φώναξαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την ώρα που ο Δ. Αβραμόπουλος εγκαινίαζε την ποζιτρονική - υπολογιστική τομογραφία (PET CT), που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο. Οπως κατήγγειλαν, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε εξαγγελθεί η εγκατάσταση δυο PET CT (μηχάνημα που επιτρέπει τη διάγνωση του καρκίνου σε ασθενείς σε πρώιμα στάδια και την εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας στην οποία υποβάλλονται) σε ισάριθμα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τελικά, αγοράστηκε μόλις ένα για όλη την Ελλάδα, που εγκαταστάθηκε στον «Ευαγγελισμό» με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση και αφού έχουν θησαυρίσει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα.

Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που επέλεξε να βγάλει χτες το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «Υγεία», προκειμένου να διαφημίσει ότι στο «Υγεία» ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούνη του 2004 η λειτουργία του PET CT Scan και ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξέταση περισσότεροι από 1.800 ασθενείς και έχουν γίνει πλέον των 2.100 εξετάσεων! Η εξέταση στον ιδιωτικό τομέα κοστίζει 2.500 - 3.000 ευρώ!

Ομως, το PET CT που εγκαταστάθηκε στον «Ευαγγελισμό» μπορεί να καλύψει ελάχιστο αριθμό ασθενών, αφού δουλεύει μόνο σε μια βάρδια. Στον περίπου ένα μήνα απ' την εγκατάστασή του έχουν γίνει 25 εξετάσεις. Για να λειτουργήσει η δεύτερη βάρδια χρειάζεται να προσληφθούν γιατροί, δυο τεχνικοί, ένας βιοφυσικός, δυο νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος. Ακόμα, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και γιατροί το νοσοκομείο έχει 1.300 κενές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς των εργαζομένων, ενώ επεκτείνεται το ξεπούλημα της Υγείας στους ιδιώτες.

Ενοχλήθηκε ο Αβραμόπουλος

Αυτά τα προβλήματα δεν εμπόδισαν βέβαια τον υπουργό Υγείας να μιλήσει για «ποιοτικό άλμα προς τα μπρος». Μάλιστα, ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη γενικότερη παρέμβαση του ΚΚΕ στον «Ευαγγελισμό» και εγκάλεσε τους εργαζόμενους και γιατρούς γιατί αρνήθηκαν να συμμετέχουν στις επικοινωνιακές φιέστες! «Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια κινητικότητα του ΚΚΕ το οποίο δεν ξέρω για ποιο λόγο θέλει να είναι έξω από το σημαντικό συνολικό επίτευγμα της ελληνικής κοινωνίας. Παρ' όλα αυτά και ένας εργαζόμενος να έχει διαφορετική άποψη τη σεβόμαστε και την ακούμε. Ως προς κάτι μπορεί να έχει και δίκιο», είπε ο Δ. Αβραμόπουλος. Δήλωση που στη συνέχεια «κόπηκε» κατά το ήμισυ στο Δελτίο Τύπου που έστειλε το υπουργείο Υγείας στους αρμόδιους συντάκτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ