ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στις Βρυξέλλες οι Τουρκοκύπριοι

Επαφές για τον ευρωενωσιακό κανονισμό σχετικά με το απευθείας εμπόριο μεταξύ ΕΕ και των κατεχομένων θα έχει στις Βρυξέλλες ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Ρασίτ Περτέβ. Ο Περτέβ θα ενημερώσει επίσης Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις θέσεις της κατοχικής ηγεσίας αναφορικά με τη συμφωνία της 8ης Ιούλη 2006. Προβλέπει τη σύσταση (από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) και λειτουργία ομάδων εργασίας και τεχνικών επιτροπών για επίλυση ζητημάτων που αφορούν τις δύο κοινότητες της νήσου. Οι κατοχικοί, ουσιαστικά, υπαναχώρησαν πρόσφατα από τη συμφωνία.

Σημειωτέον ότι σήμερα ανοίγει το δεύτερο από τα 35 θεματικά κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ. Αφορά στην πολιτική για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Βρυξέλλες και Αγκυρα ευελπιστούν πως τρία ακόμη κεφάλαια θα ανοίξουν στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας που τερματίζεται στις 30 Ιούνη. Κι αυτό ενώ η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με τα κράτη - μέλη της ΕΕ, το οποίο υπέγραψε τον Ιούλη του 2005. Πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα πλοία και τα αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, επίσκεψη εργασίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί από σήμερα ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Χαράλαμπου Ροκανά. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι δύο γραμματείς θα εξετάσουν τρόπους περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας και συντονισμού των δύο υπουργείων, καθώς και των διπλωματικών τους αποστολών στο εξωτερικό. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Α. Ζήνων θα γίνει δεκτός από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ

Λαχειοφόρο αγορά για το τρίμηνο Μάρτης - Απρίλης - Μάης 2007 πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή το 15ο Συνέδριό της, και για τη στήριξη των πολύμορφων δραστηριοτήτων της. Θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο LADA NIVA HAWK 4X4, 1.700 κυβικών. Η τιμή του λαχνού είναι 3 ευρώ. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιούνη στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, ενώπιον συμβολαιογράφου. Λαχνοί διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης. Στην Αθήνα από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, τηλ. 210.3844.853) και από τα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, τηλ. 210.3827.303).

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»
Οικονομική εξόρμηση για το Πάσχα

Η πανελλήνια ένωση συμπαράστασης προς τα θύματα πολιτικής δίωξης «Η Δημοκρατική Μέριμνα» άρχισε την οικονομική εξόρμηση για τις γιορτές του Πάσχα. Με ανακοίνωσή της απευθύνεται και πάλι σε όλους όσοι χρόνια τώρα στηρίζουν το έργο της και τους καλεί να συνδράμουν και πάλι, από το υστέρημά τους, τους αβοήθητους αγωνιστές που, ενώ αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας και την ειρήνη, μένουν σήμερα σε βαθιά γεράματα αβοήθητοι από το κράτος. Οι προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία της (Ακαδημίας 78, τηλέφωνο 210.3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό 129.592361-13.

Περιοδεία

Περιοδεία στη ΔΕΗ ΚΔΕΠ στην Παλλήνη πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, στις 9 π.μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Συνελεύσεις Επιτροπών Ειρήνης

Συνεχίζονται οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης ενόψει του 15ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια στις 21-22 του Απρίλη.

  • Σήμερα, Πέμπτη 29 του Μάρτη

-- Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Βέρα Νικολαΐδου.

  • Αύριο, Παρασκευή 30 του Μάρτη

-- Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπων, στις 6.30 μ.μ., στο «Σπίτι της ΕΠΟΝ» (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).

-- Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Βαρβάρας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Μ. Αλεξάνδρου 185).

-- Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

  • Κυριακή 1η του Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο». Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου, στις 10.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας, στις 7 μ.μ., στο «PREVEZA CITY». Θα μιλήσει η Γεωργία Λαδογιάννη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

  • Δευτέρα 2 του Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Ναυπλίου, στην αίθουσα «Τριανόν». Θα μιλήσει ο Σ. Κουνιάς, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

  • Τετάρτη 4 του Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Ναυπάκτου, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Α. Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

  • 14 του Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Καλαμάτας, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «REX».

  • 16 του Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ