ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Ματωμένο» προϊόν

Τα επεισόδια στο «Ολίμπικο» ήταν άλλο ένα ηθικό χτύπημα για την ΟΥΕΦΑ

Associated Press

Τα επεισόδια στο «Ολίμπικο» ήταν άλλο ένα ηθικό χτύπημα για την ΟΥΕΦΑ
Αλλο ένα ράπισμα στην προσπάθεια της ΟΥΕΦΑ να πουλήσει την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για το μεγαλύτερο προϊόν της, το Τσάμπιονς Λιγκ, που το παρουσιάζει σαν «κόσμο αγγελικά» πλασμένο, ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα που έχουν συμβεί φέτος στη διοργάνωση. Ετσι, μετά τα επεισόδια μεταξύ παικτών στον αγώνα Βαλένθια - Ιντερ ήρθαν και τα αντίστοιχα μεταξύ οπαδών. Ενα ακόμη περιστατικό που δείχνει ξεκάθαρα τη σχέση της βίας με τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό που παραμένει ισχυρή έστω και εάν κάποιοι προσπαθούν να τη βγάλουν για λόγους κέρδους εκτός των.... χωραφιών τους.

Στη Ρώμη λίγο πριν την αναμέτρηση Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους πριν από τον αγώνα, αλλά και με αστυνομικούς στις εξέδρες του σταδίου, με αποτέλεσμα 20 συνολικά άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση από μαχαιριές. Πιο συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσει ο αγώνας, οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν σε περιοχές γύρω από το «Ολίμπικο». Μάλιστα, κατά τις συγκρούσεις, ένας Αγγλος μαχαιρώθηκε στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την κατάστασή του να είναι πολύ κρίσιμη.

Επεισόδια σημειώθηκαν και μέσα στο γήπεδο όταν μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ της Ρόμα οι Ιταλοί πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ επιχείρησαν να επιτεθούν στους Ιταλούς και συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες συλλήψεις. Μία γυναίκα δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό, ενώ και ένας άλλος φίλαθλος ήταν γεμάτος με αίματα. Συνολικά, τέσσερα άτομα δέχτηκαν μαχαιριές, οι τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φίλοι της Μάντσεστερ είχαν ταξιδέψει στην «αιώνια πόλη», χωρίς να έχουν στην κατοχή τους εισιτήριο, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Παρά τις προειδοποιήσεις του συλλόγου να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε συγκεκριμένα σημεία της Ρώμης και παρά τα αστυνομικά μέτρα, τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν.

Η ΟΥΕΦΑ, βέβαια, δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς τέτοια περιστατικά χαλούν την εικόνα του προϊόντος της. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρόμα βρίσκεται ψηλά στη «μαύρη» λίστα της ομοσπονδίας για τα όσα είχαν γίνει στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου, όταν και οπαδοί των γηπεδούχων είχαν τραυματίσει το διαιτητή του αγώνα, Αντερς Φρισκ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί το «Ολίμπικο».

«Περιμένουμε την έκθεση του παρατηρητή. Η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ θα ερευνήσει τι έγινε και θα λάβει υπόψη της τις φωτογραφίες και το βίντεο του αγώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ουίλιαμ Γκεγιάρντ.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Χατίρια στον Κυριακού

Οταν ο δήμαρχος της Αθήνας, της πρωτεύουσας της χώρας, συνειδητά χρησιμοποιεί ψεύτικα επιχειρήματα προκειμένου να υπερασπιστεί μια αποδεδειγμένη απάτη όπως είναι η καταπάτηση των 5 στρεμμάτων στο Πεδίον του Αρεως και της μετατροπής της σε κερδοσκοπική επιχείρηση από τον Μ. Κυριακού, ο οποίος ελέω ΠΑΣΟΚ, ΝΔ έγινε πρόεδρος της ΕΟΑ και υποτίθεται θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας, αντιλαμβάνεται ο καθένας μας και κυρίως αυτοί που ψήφισαν τον κ. Κακλαμάνη τι έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας.

Πιθανόν ο κ. δήμαρχος να μη γνωρίζει τις προσπάθειες που έκανε ο κ. Κυριακού προκειμένου να μετατρέψει την Ολυμπία σε επιχείρηση, ευτυχώς που το συμβούλιο Αρχαιολόγων έβαλε φρένο στις ορέξεις του.

Πάντως, θα έλεγα στον κ. Κακλαμάνη να κοιτάξει τα 62 άθλια από πάσης πλευράς αθλητικά κέντρα του Δήμου του στα οποία δεν υπάρχουν νερό και WC, μέσα στα οποία στοιβάζονται πάνω από 600 χιλ. παιδιά και δεκάδες ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Ο κ. Κακλαμάνης βέβαια, ο οποίος στερείται αθλητικής παιδείας, όπως και η πλειοψηφία του λαού, μια και δε διδαχτήκαμε αθλητισμό στα σχολεία μας, καλά θα κάνει να φροντίσει λίγο τα του οίκου του, γιατί είναι τουλάχιστον ντροπή να συνηγορεί στη δημιουργία ιδιωτικών αθλητικών επιχειρήσεων που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος.


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός

Οι παλιές μεγάλες δόξες του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής θα ξαναφορέσουν τις ένδοξες φανέλες τους και θα μας θυμίσουν στιγμές από τη μεγάλη ιστορία όχι μόνο των ομάδων τους αλλά και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ο 48ος παραδοσιακός αγώνας ποδοσφαίρου Βραδυποριακού - Ταλαιπωριακού θα γίνει σήμερα Μ. Παρασκευή 6 Απρίλη στο γήπεδο της Νίκαιας στις 11π.μ. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δώσει ο 99χρονος βετεράνος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Αγωγή κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Αγωγή εναντίον της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά τρεις αστυνομικοί, για όσα συνέβησαν στο δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι τρεις αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από το προσωπικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι - κατά τη διάρκεια των επεισοδίων - συνελήφθη από την Αστυνομία ένας οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην επίθεση. Τον συλληφθέντα προσπάθησαν να ελευθερώσουν υπάλληλοι που ανήκαν στο προσωπικό ασφαλείας της ΚΑΕ της ομάδας και φορούσαν διακριτικά γιλέκα. Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος των Πειραιωτών, Κ. Χατζηγρηγοριάδης, αρνείται γνώση τέτοιου γεγονότος.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τσεκάρισε το εισιτήριο

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ μετά τη νίκη του, χτες, στη Μόσχα επί της Ντιναμό με 73-65. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και διατηρώντας διαφορές ασφαλείας πήραν σχετικά άνετα τη νίκη-πρόκριση.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε αφού ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Ταουγκρές, στο ΣΕΦ, με 95-89.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ