ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για την 1η του Μάη

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με τις οργανώσεις που συσπειρώνονται σ' αυτό, μαζικά, μαχητικά, διεκδικητικά προχωρούν στην οργάνωση μιας σειράς αγωνιστικών εκδηλώσεων για την 1η Μάη, με κορύφωση την 24ωρη απεργία, τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου την Τρίτη 1η Μάη και την πορεία που θα ακολουθήσει. Θα προηγηθούν πλήθος εκδηλώσεων σε χώρους δουλιάς και επιπλέον οι παρακάτω κεντρικές εκδηλώσεις:

  • Εκδήλωση για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 26 Απρίλη, από τις 6.30 μ.μ. με θέμα: «Εργατικά Ατυχήματα - Επαγγελματικές Ασθένειες και η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».
  • Ο 2ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου, στις 28 Απρίλη, από το χώρο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
  • Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων σωματείων και σωματείων Κοινοτήτων Απεξάρτησης στις 4 και 5 Μάη, στο γήπεδο 5X5 του Δήμου Ιλίου (επί της οδού Λεωφόρου Χασιάς 130).

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝενόχων τους. «Γιατί αυτοί ευθύνονται για την ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια, την κατάσταση στην παιδεία, στην υγεία, για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων και τα καθημερινά αδιέξοδα της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης. Να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της απεργιακής συγκέντρωσης, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν συνδικάτα, συνδικαλιστές, φορείς και σύλλογοι της νεολαίας, των αγροτών και των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πλατύ κάλεσμα στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Αποσπάσματα από την προκήρυξη της Ομοσπονδίας που μοιράζεται μαζικά στους Ελληνες και μετανάστες εργάτες του κλάδου

Από την περσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Από την περσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
«Την κορυφαία αυτή μέρα για την εργατική τάξη υποκλινόμαστε στους νεκρούς ήρωες της τάξης μας, στους επώνυμους και ανώνυμους, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στις δυσκολίες του κινήματος και της ζωής, δε λύγισαν στις φυλακές, τις εξορίες, τους κατατρεγμούς, τις εκτελέσεις, όλους αυτούς που υπηρέτησαν με συνέπεια την υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού. Ενώνουμε τη φωνή μας με την παγκόσμια εργατική τάξη, με λαούς και κινήματα, που παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού».

Μ' αυτά τα λόγια, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, απευθύνεται στους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, Ελληνες και μετανάστες, και τους καλεί με όλες τους τις δυνάμεις και μαζί με τις οικογένειές τους, να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που θα κορυφωθούν με την απεργία την Τρίτη, 1η του Μάη, και τις πορείες που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα οργανώσει σε όλη τη χώρα.

Στο στόχαστρο η νέα γενιά

«Το διάστημα που πέρασε ήταν χρόνος αναμέτρησης του ταξικού εργατικού κινήματος με την αντιλαϊκή, αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης», σημειώνει η Ομοσπονδία στην προκήρυξή της, τονίζοντας ότι «αναπτύχθηκαν πολύμορφοι, δυναμικοί αγώνες, όπου οι οικοδόμοι μαζί με το ταξικό κίνημα έβαλαν τη δική τους σφραγίδα, φρέναραν τα χειρότερα που επιδίωκαν κυβέρνηση και κεφάλαιο».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στα αντεργατικά πεπραγμένα και σχέδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Ομοσπονδία αναφέρεται ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, εργάτες και υπάλληλους, τονίζοντας: «Η νέα γενιά, τα δικά μας παιδιά είναι αυτά που βιώνουν και θα βιώσουν αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές, που προωθούν την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, οδηγώντας τα στην αμάθεια, τη διά βίου κατάρτιση, δημιουργώντας ένα φθηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό, χωρίς ωράρια, κοινωνική ασφάλιση, δικαιώματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι πολιτικές που εφαρμόζουν έχουν ακέρια την ευθύνη για τη σήψη στον Αθλητισμό, την έλλειψη κρατικών υποδομών άθλησης της νεολαίας και την άνθηση ιδιωτικών αθλητικών κέντρων που ξεζουμίζουν οικονομικά τους νέους και τις οικογένειές τους.

Εχουν την ευθύνη για την πολιτιστική υποβάθμιση, τα αδιέξοδα που δημιουργούν στη ζωή της νέας γενιάς, την εξάπλωση των ναρκωτικών, την καλλιέργεια της λογικής περί σκληρών και μαλακών ναρκωτικών».

Στρατηγική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αναδεικνύοντας τη στρατηγική συμφωνία του δικομματισμού ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, η Ομοσπονδία σημειώνει: «Η πολιτική που προωθεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη για την εργατική τάξη. Οσο θα δυναμώνουν αυτές οι δυνάμεις θα δημιουργούν και νέα προβλήματα για την εργατική οικογένεια, θα παίρνουν μέτρα για να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Κανένας εργάτης δε δικαιολογείται πλέον να τον ξεγελάει τη μία η πράσινη και την άλλη η μπλε δημαγωγία».

«Απάντηση σ' αυτήν την επίθεση - σημειώνει η Ομοσπονδία - θα δώσουμε με την ταξική ενότητα, με την ενίσχυση των αγώνων μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλιά, στη ζωή, για να αποσπάσουμε κατακτήσεις, για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανατροπής της δικτατορίας του κεφαλαίου, για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για τα προβλήματα της εργαζόμενης και σπουδάζουσας νεολαίας, για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά. Εχουμε ευθύνη, είναι δική μας υπόθεση η ανάπτυξη της πάλης για το μέλλον των παιδιών της εργατικής τάξης».

Δυναμώνουμε τα σωματεία και την πάλη μας

Κλείνοντας, η Ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα, Ελληνες και μετανάστες:

«Δυναμώστε τα σωματεία μας, δυναμώστε τους αγώνες μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα στη δουλιά, τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Η μαζικότητα, μαχητικότητα των αγώνων μας είναι απάντηση στη στρατηγική του κεφαλαίου, στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν χρόνια τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι προϋπόθεση για τους αγώνες που έρχονται, για την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, το χτύπημα του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης. Με την ισχυροποίηση των σωματείων μας, την ταξική μας ενότητα, την αποδυνάμωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, δυναμώνουμε την πάλη μας».

ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τις διώξεις στο Βόλο

Την αυθαίρετη απόλυση των στελεχών του ΠΑΜΕ, Τ. Τριανταφυλλάκου, αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ) και μέλους της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Μ. Ματζαβίνου, προέδρου του σωματείου και μέλους διοίκησης του ΕΚΒ, καθώς και άλλων 4 ακόμα εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Βόλου, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της ΝΔ και συνεχίζει ο σημερινός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει και καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων και το πέρασμα όλων των εργαζομένων στο δήμο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Η άρνηση του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ σημερινού δημάρχου Αλ. Βούλγαρη - σημειώνεται στην ανακοίνωση - να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι δύο συνδικαλιστές, έχει στόχο να χτυπήσει τη μόνη φωνή συνεπούς αντίστασης στο νομό, για να περάσουν χωρίς εμπόδια τα αντιλαϊκά μέτρα που κυβέρνηση και δήμαρχοι ετοιμάζουν σε βάρος των εργαζομένων των ΟΤΑ».

Εκδήλωση της ΚΝΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει για την Κυριακή 22 Απρίλη η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 6 το απόγευμα και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελία του χρονικού του Μάη του '36, προβολή βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων, έκθεση αρχειακού υλικού και αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ