ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΥΕ
Αφετηρία νέων αγώνων

Σε πορεία ολοκλήρωσης βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 15ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Απρίλη στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες γενικές συνελεύσεις των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη βδομάδα.

Συνελεύσεις Επιτροπών Ειρήνης

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συνελεύσεις των Επιτροπών Ειρήνης:

  • Αύριο Σάββατο, 14 Απρίλη

-- Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, Πανθεσσαλονίκεια Συνδιάσκεψη, 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

-- Επιτροπή Ειρήνης Καλαμάτας, 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «REX». Θα μιλήσει ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Γρ. Πετρόπουλος.

  • Κυριακή, 15 Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, 11 π.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο». Θα μιλήσει η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

  • Δευτέρα, 16 Απρίλη

-- Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, 1ος ορ.). Θα μιλήσει ο Γρ. Πετρόπουλος.

-- Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα «Α. Παπανδρέου»).

-- Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης.

-- Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου.

-- Επιτροπή Ειρήνης Πύργου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

  • Τρίτη, 17 Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, 8 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

  • Τετάρτη, 18 Απρίλη

-- Επιτροπή Ειρήνης Αμαλιάδας, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας (στον Ανεμόμυλο).

Σταθερά «Μακεδονία» η ΠΓΔΜ για τις ΗΠΑ

Χαραμάδες στις αμερικανικές διατυπώσεις για να πανηγυρίσει αναζητά η ελληνική κυβέρνηση

Μια παρένθεση, σε ένα κείμενο της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν ικανή να προκαλέσει τον πανηγυρισμό της Αθήνας, που συμπέρανε ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί και τον όρο ΠΓΔΜ, όταν αναφέρεται στα Σκόπια.

Ομως, πριν κοπάσουν οι ελληνικοί πανηγυρισμοί αρμόδιοι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισαν ότι παραμένει σταθερή η πολιτική των ΗΠΑ ως προς την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονίας». Το εξήγησε με σαφήνεια ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον ΜακΚόρμακ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον «ενθαρρύνει» τα Σκόπια να καταλήξουν σε συμφωνία με την Αθήνα για το θέμα της ονομασίας.

«Η πολιτική των ΗΠΑ όσον αφορά την αναγνώριση της "Μακεδονίας" δεν έχει αλλάξει» εξήγησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το νόμο που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, στον οποίο, δίπλα στο όνομα «Μακεδονία», παρατίθεται ο όρος «FYROM».

«Από το 2004 έχουμε αναγνωρίσει τη "Μακεδονία" με το συνταγματικό της όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας, στις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε ο ΜακΚόρμακ, προσθέτοντας, όμως, ότι οι ΗΠΑ «συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό τον ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδας και "Μακεδονίας" και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος».

Κληθείς να αποσαφηνίσει εάν με την προσθήκη του όρου «FYROM» ασκείται κάποιου είδους πίεση προς τα Σκόπια για να καταλήξουν σε συμφωνία με την Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε: «Θα τους ενθαρρύναμε να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση επί του θέματος».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα και για τις δύο πλευρές, το οποίο συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στις Κοντολίζα Ράις και Ντόρα Μπακογιάννη, όπου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ «ενθάρρυνε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να λυθεί το θέμα».

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ο αξιοθρήνητος κύριος πρωθυπουργός

Ούτε να αποσυρθεί δεν μπορεί. Οι υπουργοί του συμπεριφέρονται σαν μετανοούντες αμαρτωλοί και εμφανίζονται μπροστά του μόνο για να λάβουν άφεση αμαρτιών. Το τελευταίο χτύπημα το δέχτηκε από τον Κεφαλογιάννη. Με ύφος ψευδομάρτυρα σε αποσύνθεση, ο Ναυτιλίας προσπάθησε να τον πείσει πως, για τις έρευνες γύρω από το ναυάγιο του θαλάσσιου διαμαντιού, το επιβατικό τώρα είναι στη σωστή του θέση. Εκεί κάτω στη γαλήνη που παρέχει ο βυθός, μακριά από νευρικούς επιβάτες και δημοσιογράφους θα μπορέσουν οι ειδικοί απερίσπαστοι ν' ασκήσουν το λειτούργημά τους. Μετά από τέτοια δήλωση, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε αφοπλισμένος.

Η υπέροχη καριέρα του κινδύνευε γι' αυτό ο ίδιος πήρε δραστικές αποφάσεις. Απ' εδώ και στο εξής η Ρηγίλλης θα λειτουργεί σαν Ινστιτούτο Πειραματικής Ψυχολογίας, όπου οι υπουργοί κάθε μέρα θα προσέρχονται και θα δηλώνουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις για το κάθε τι. Θα αποφεύγουν έτσι σκάνδαλα που συνήθως συνοδεύονται από την εμφάνιση του κάθε υπουργού μπροστά στις κάμερες όπου με ύφος καθυστερημένου βοδιού προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Ο πρωθυπουργός θα ελέγχει τα πάντα και εκτός από το τέλος της ανεκτικότητας δε θα φοβηθεί να επιβάλει και τη δοκιμασία της μη συμμετοχής στην πρόσληψη της Θείας Μετάληψης. Το γεγονός πως οι υπουργοί δεν είναι άγγελοι δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρονται ως διάβολοι.

Ο κύριος πρωθυπουργός με τούτα και με κείνα ούτε απόκοσμος, ούτε υπόκοσμος είναι. Δυστυχώς γι' αυτόν είναι ημίκοσμος, χαρακτηριστικό όλων όσοι προσπάθησαν να μας κυβερνήσουν και κατάντησαν αξιοθρήνητοι. Εγώ τι να του ευχηθώ;

Ετη πολλά, και από το Θεό χαρίσματα πολλά να μη ζητήσεις./ Μάθε να είσαι μερακλής το βίο σου να ζήσεις.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με αφορμή τα 55 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, την Κυριακή 15 Απρίλη, στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, στην πλατεία «Ν. Μπελογιάννη» και ώρα 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Ν. Ηλείας του ΚΚΕ δρομολογεί την ίδια ημέρα πούλμαν για την Αμαλιάδα με αναχώρηση στις 7 π.μ., από την πλατεία Ομονοίας (Αγ. Κωνσταντίνου). Τηλέφωνα συμμετοχής: 210.9737.276 και 210.8672.871.

Επίσης, πούλμαν την ίδια ημέρα δρομολογούν και τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ, με αναχώρηση από πλατεία Κάνιγγος ώρα 7 π.μ. Για συμμετοχή στα τηλ.: 210.8225.407 και 210.8831.368.

ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Εκδηλώσεις για την 21η Απρίλη

Εκδηλώσεις μνήμης με γενικό τίτλο: «21η Απριλίου 1967, 40 χρόνια μετά», διοργανώνει στο διάστημα 17-22 Απρίλη 2007 ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967-1974, με την ευκαιρία της φετινής επετείου από το πραξικόπημα της Χούντας, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας - πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ - Βασιλίσσης Σοφίας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ