ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συλλαλητήριο στις 25 Απρίλη

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 25 Απρίλη και ώρα 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι εργοδότες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «ταμπουρωμένοι πίσω από τη σύμβαση της ξεφτίλας που υπέγραψε πέρυσι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προσπαθούν να κλείσουν τη σύμβαση με ψίχουλα». Ενώ κυβέρνηση και το σύνολο των εργοδοτών προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις - το τελευταίο σημείο άμυνας των εργατών - και να τις αντικαταστήσουν από ατομικές συμβάσεις.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο αναδεικνύει την ανάγκη διεκδίκησης αιτημάτων «που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας», όπως: 65 ευρώ κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 6ωρο - 30ωρο - πενθήμερο, σύνταξη στα 55 για τους άντρες στα 50 για τις γυναίκες, νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Δεκάδες περιοδείες σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εκδηλώσεων, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν ριχθεί στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων την 1η Μάη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Σήμερα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ θα κάνουν περιοδείες σε χώρους ξενοδοχείων και επισιτισμού στα ξενοδοχεία «Κάραβελ», «Χίλτον» και «Holiday In». Στους οικοδόμους, η Επιτροπή Νέων Οικοδόμων στις 6.30μ.μ. στη Σιβιτανίδειο. Από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος στις 6.00 π.μ. στην ΕΛΙΤΕ και στις 7.00 π.μ. στα Τσαγκαράδικα της Καλλιθέας. Στις τηλεπικοινωνίες στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ το πρωί, στη LANET στις 12 το μεσημέρι και στην ΜΠΑΪΤ στις 4.30μ.μ., στα Ποτά - Τρόφιμα - Γάλα στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ στο Κορωπί, στο Μέταλλο στις επιχειρήσεις ΝΤΡΑΝΤΕΞ, Καούσης, Σιτροέν, Σκόντα.

Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς οργανώνει αύριο η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στο ΕΚΒ και ώρα 7 μ.μ.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού προγραμματίζει σύσκεψη στις 24/4 στις 11.30π.μ. Οι Οικοδόμοι μαζί με άλλους φορείς προγραμματίζουν τις εξής εκδηλώσεις: στις 29/4/07 στην πλ. Ηρώων στην Ηλιούπολη, στις 30/4/07 στις 7μ.μ. στο Ιλιον, στις 30/4/07 στις 8μ.μ. στην πλ. Δημοκρατίας στο Καματερό και επίσης προγραμματίζονται στην Κυψέλη και στη Γλυφάδα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, το ΠΑΜΕ διοργανώνει τις επόμενες μέρες πλήθος εκδηλώσεων, με κεντρικές τις παρακάτω:

  • Εκδήλωση για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 26 Απρίλη, από τις 6.30 μ.μ. με θέμα: «Εργατικά Ατυχήματα - Επαγγελματικές Ασθένειες και η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».
  • 2ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου, στις 28 Απρίλη, από το χώρο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
  • Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων Σωματείων και Κοινοτήτων Απεξάρτησης στις 5 και 6 Μάη, στο γήπεδο 5X5 του Δήμου Ιλίου (επί της οδού Λεωφόρου Χασιάς 130).
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Από σήμερα στις κάλπες

Αρχίζουν σήμερα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ολοκληρώνονται στις 25 Απρίλη. Για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, οι εμποροϋπάλληλοι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των εκλογών διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Στα γραφεία του Συλλόγου (Πλ. Μητροπόλεως 10): Από Τετάρτη 18 Απρίλη μέχρι και Τετάρτη 25 Απρίλη από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Ειδικά την Κυριακή 22 Απρίλη, από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.
  • Στο Σωματείο Εργαζομένων στα «Καρφούρ» (Σωκράτους 51, 5ος όροφος, τηλ. 210.5229.813): Την Κυριακή 22 Απρίλη, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
  • Στο Παράρτημα της Καλλιθέας (Θησέως 156, 1ος όροφος, τηλ. 210.9588.825): Τη Δευτέρα 23 Απρίλη, από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • Στο Παράρτημα Νέας Ιωνίας (Αγ. Γεωργίου 41, 1ος όροφος, τηλ. 210.2750.334): Τη Δευτέρα 23 Απρίλη, από 9 π.μ. έως 9 π.μ.
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας

Μετά την «Τελλάς» ήρθε χτες η σειρά της εργοδοσίας της «Νιούζφον» να καταφύγει σε τρομοκρατικές μεθοδεύσεις προκειμένου να εμποδίσει παρανόμως τη δράση του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, που αυτές τις μέρες τα μέλη του πραγματοποιούν περιοδείες στους χώρους δουλιάς, αναδεικνύοντας την ανάγκη ισχυροποίησης του συνδικάτου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απολογιστική γενική συνέλευση την Κυριακή 22 Απρίλη και ώρα 11 π.μ. (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και στις εκλογές από 5 έως 7 Μάη (στην ίδια διεύθυνση).

Χτες το μεσημέρι κλιμάκιο του Συνδικάτου, σε περιοδεία που έκανε στο κτίριο της «Νιούζφον», ήρθε αντιμέτωπο με την εργοδοσία που απαγόρευσε παρανόμως την είσοδό του. Μάλιστα, σεκιουριτάς απείλησε το γραμματέα του Συνδικάτου και άλλους συνδικαλιστές με σιδερολοστό! Να αποτρέψει αντίστοιχη περιοδεία προσπάθησε - χωρίς όμως να το πετύχει - και η εργοδοσία της «Τελεπερφόμανς». Η σωρεία περιστατικών τρομοκρατίας δείχνει πόσο έχουν φοβηθεί οι εργοδότες του κλάδου από την ταξική δράση του νεοϊδρυθέντος Συνδικάτου, καθώς είχαν συνηθίσει να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα χωρίς να συναντούν καμιά αντίδραση.

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Εγγύηση πως η απεργία της 1ης Μάη και τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και στηρίζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποτέλεσε η πλατιά σύσκεψη που πραγματοποίησε χτες το βράδυ η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο ΕΚΘ.

Συμμετείχαν μαζικά εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων και συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, εκπρόσωποι φορέων των αγροτών, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, της εργαζόμενης και σπουδάζουσας νεολαίας.

ΕΤΕΜ
Εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων

Εξω από την πύλη της επιχείρησης κουφωμάτων αλουμινίου «ΕΤΕΜ» του μεγαλοεπιχειρηματία Στασινόπουλου (Ομιλος Βιοχάλκο) που την περασμένη Παρασκευή σακατεύτηκε ένα 23χρονο παλικάρι θα βρεθούν σήμερα τα ξημερώματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε μαζική εξόρμηση καταγγελίας της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας. Με τον 23χρονο εργάτη να παλεύει ακόμα και για τη ζωή του, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα βρεθούν έξω από το εργοστάσιο και θα καλέσουν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο Μετάλλου. Να σπάσουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας, η οποία απαντάει με απολύσεις σε κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής δράσης και να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εκδήλωση της ΚΝΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει την Κυριακή 22 Απρίλη η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 6 το απόγευμα και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Ακόμα περιλαμβάνει απαγγελία του χρονικού του Μάη του '36, προβολή βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων, έκθεση αρχειακού υλικού και αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ