Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συλλαλητήριο στις 25 Απρίλη

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 25 Απρίλη και ώρα 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι εργοδότες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «ταμπουρωμένοι πίσω από τη σύμβαση της ξεφτίλας που υπέγραψε πέρυσι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προσπαθούν να κλείσουν τη σύμβαση με ψίχουλα». Ενώ κυβέρνηση και το σύνολο των εργοδοτών προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις - το τελευταίο σημείο άμυνας των εργατών - και να τις αντικαταστήσουν από ατομικές συμβάσεις.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο αναδεικνύει την ανάγκη διεκδίκησης αιτημάτων «που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας», όπως: 65 ευρώ κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 6ωρο - 30ωρο - πενθήμερο, σύνταξη στα 55 για τους άντρες στα 50 για τις γυναίκες, νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ