Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
«Μέρος της επίσημης κρατικής πολιτικής»

Σε συρρίκνωση και αυτών των υποτυπωδών πολιτικών πρόνοιας οδηγεί η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς αναγορεύει τον εθελοντισμό σε επίσημη κρατική πολιτική και τον συμπληρώνει με τη διαβόητη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) για την προβολή των επιχειρήσεων.

Τα σχέδια της κυβέρνησης δημοσιοποίησε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», όπου η πρόεδρός του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανακοίνωσε ότι στις 24.4.2007 θα μπει ο θεμέλιος λίθος του Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά, που δωρίζει ο Σύλλογος στην πολιτεία. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η ίδρυση ενός Φορέα-ομπρέλας, του Εθνικού Κινήματος Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, το οποίο θα θέσει το λεγόμενο εθελοντικό κίνημα υπό την αιγίδα της πολιτείας και θα το αναγορεύει σε «μέρος της επίσημης κρατικής πολιτικής», κατά την έκφραση του Δ. Αβραμόπουλου.

Δηλαδή το κράτος κάνει ένα ακόμα βήμα αποδέσμευσης απ' την υποχρέωσή του για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής την εκχωρεί - με το αζημίωτο βέβαια - στις εθελοντικές οργανώσεις. Επίσης έρχεται να τη συμπληρώσει με το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για την ΕΚΕ, ώστε να έρθει «πιο κοντά ο ιδιωτικός τομέας στην κοινωνική δράση» με τη συνεισφορά «πολλών εταιρειών απ' το περίσσευμα των κερδών τους», όπως είπε ο υπουργός Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ