ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Μάη 2007
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποβαθμίζουν τη δημόσια Παιδεία

Περιοδεία του επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στο σχολικό συγκρότημα της οδού Νικοπόλεως

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα της οδού Νικοπόλεως, στα Κάτω Πατήσια, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας, ο Σπύρος Χαλβατζής δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

Πρόκειται για ένα απ' τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα, στο οποίο συστεγάζονται δύο Γυμνάσια (8ο και 32ο), δύο Λύκεια (8ο και 32ο) και δύο Δημοτικά (22ο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο) και φιλοξενούνται χιλιάδες παιδιά. Οι ίδιοι οι καθηγητές, περιγράφοντας τα προβλήματα στην αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης», έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η συντήρηση του κτιρίου, είναι, στην ουσία, ανύπαρκτη. «Πρόκειται για ένα κτίριο που καταρρέει», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, όπως είπαν, αν και ζητάνε εδώ και χρόνια νέα ηλεκτρολογική μελέτη, εντούτοις, τίποτα δεν έχει ακόμη γίνει.

«Διαπιστώσαμε εδώ, αυτό που ήταν ήδη γνωστό. Οτι συνεχίζεται η συνειδητή υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας», τόνισε με δηλώσεις του ο Σπ. Χαλβατζής. «Και η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χτες, συνειδητά υποβαθμίζουν τη δημόσια Παιδεία γιατί θέλουν να ανοίξουν πιο πλατιά το δρόμο για να μπει το μεγάλο κεφάλαιο σε αυτήν», επισήμανε. Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», σημείωσε πως το 23% των σχολείων της Αθήνας είναι με διπλοβάρδια. Ομως, τόνισε, η ειδοποιός διαφορά της παράταξης, αλλά και των πολιτικών φορέων που τη στηρίζουν, είναι ότι δε στέκεται μόνο στα προβλήματα.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν για ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο «που θα δίνει τη δυνατότητα στη μόρφωση των παιδιών». Παράλληλα, όμως, τους κάλεσε «να πρωτοστατήσουν στη διαμόρφωση αγωνιστικών προσωπικοτήτων και νεανικών συνειδήσεων, οι οποίες θα βγουν αύριο στη ζωή - είτε στα πανεπιστήμια, είτε στην εργασία - και δε θα είναι υποταγμένοι νέοι, αλλά θα είναι νέοι οι οποίοι θα μάχονται και θα διεκδικούν, όχι απλά ένα καλύτερο μεροκάματο, αλλά να διεκδικούν τα πάντα που τους ανήκουν». Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τόνισε: «Εσείς πρέπει να αντιταχτείτε. Οι άνθρωποι του πνεύματος, οι εκπαιδευτικοί».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα που κυριαρχεί αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα στο θέμα των ομολόγων και της ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε ότι η ληστεία, είναι διαχρονική και ξεκίνησε από το 1950. Και αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, τόνισε ότι την ευθύνη για όσα έχουν γίνει την έχουν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Τα Παραρτήματα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν συνεστίαση, αύριο, Σάββατο 19.5.2007 και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιάς). Περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει η μεικτή χορωδία και μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάτων Κεφαλονιάς «ΕΥΓΕΡΟΣ», υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Ρόκκου
  • Εκδήλωση προς τιμήν της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνουν, την Κυριακή 20 του Μάη 2007 και ώρα 10.30 π.μ., στο πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70 Αμφιάλη), τα Παραρτήματα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ.
Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις
  • Το Παράρτημα Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη της στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που γίνεται την Κυριακή 20.5.2007 ώρα 10 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας(Ν. Τρυπιά 45)
  • Το ΔΣ της ΠΕΑΦΕ συγκαλεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Πέμπτη 31 του Μάη και ώρα 6 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Στα πλαίσια της συνέλευσης θα οργανωθεί εκδήλωση αφιερωμένη στα 62 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, με μαρτυρίες από την εποχή της Αντίστασης
  • Το Παράρτημα Δάφνης της ΠΕΑΕΑ συγκαλεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Κυριακή 20 του Μάη και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της (Ελευθερίου Βενιζέλου 25).

Γονείς που μέσω της μακρόχρονης αναδοχής ή υιοθεσίας θα προσφέρουν στη Μαργαρίτα, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με καστανά χρώματα, την ευκαιρία να μεγαλώσει στην οικογένειά τους, αναζητά το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα». Η Μαργαρίτα γεννήθηκε με πρόβλημα όρασης. Δεν εμφανίζει άλλα προβλήματα υγείας και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά σε σχέση με το πρόβλημά της. Για περισσότερες πληροφορίες οι οικογένειες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τις κοινωνικές λειτουργούς του Κέντρου στα τηλέφωνα 210 26.40.615 και 210 26.40.625, τις εργάσιμες μέρες από τις 8.30 π.μ έως τις 2.30 μ.μ.

Τιμητική εκδήλωση

Τιμητική εκδήλωση για τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Δημήτρη Σέρβο οργανώνουν η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης '41-'44, τη Δευτέρα 21 του Μάη 2007 και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Για το συγγραφικό έργο και την προσφορά και παρουσία του στον Τύπο θα απευθύνουν χαιρετισμούς και θα μιλήσουν οι: Νίκος Καραντηνός, πρόεδρος Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, Γιάννης Πλαχούρης, πρόεδρος ΔΣ ΕΣΠΗΤ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, δημοσιογράφος, πρόεδρος ΚΜΙΕΑ, και Δημοσθένης Αντωνιάδης, δημοσιογράφος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ