ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ. το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Κάλεσμα στο λαό του Λεκανοπεδίου για πλατιά συμμετοχή, απευθύνουν μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις

«Περιστέρια» ειρήνης και αλληλεγγύης θα αφήσουν λεύτερα αύριο Πέμπτη να πετάξουν ξανά από την πλατεία Συντάγματος ως τη Γιουγκοσλαβία οι φιλειρηνιστές και δημοκράτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι της Αθήνας. Το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο αρχίζει στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ΝΑΤΟική θηριωδία εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας, που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων αθώων ανθρώπων, αποτελεί όμως και μία πρώτη απάντηση στις νέες προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, μια πρώτη απάντηση στην ελληνική κυβέρνηση, που προκαλώντας κατάφωρα το κοινό αίσθημα παραχωρεί εκ νέου τα ελληνικά εδάφη για την απρόσκοπτη προώθηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Γιουγκοσλαβία.

Σε όλη την Αθήνα τις τελευταίες μέρες ηχεί το κάλεσμα μαζικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Οι φιλειρηνικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για να φτάσει το μήνυμα παντού, για να κληθούν όλοι με την παρουσία τους αύριο στο Σύνταγμα να στείλουν μηνύματα ειρήνης, ζωής, αλληλεγγύης, μηνύματα κατά του πολέμου και των φορέων του.

Καλούν στο συλλαλητήριο

Με ανακοίνωσή της η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη απευθύνει κάλεσμα αντίστασης στο λαό του Πειραιά, τον καλεί με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο να καταδικάσει τη νέα αυτή προκλητική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, να διαδηλώσει την αντίθεσή του στα δολοφονικά σχέδια της «νέας τάξης».

Τα βασικά αιτήματα της Επιτροπής είναι: ΟΧΙ σε ένα νέο μακελειό. Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία. Να φύγουν οι βάσεις από τη χώρα μας. Να καταδικάσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την πολιτική της κυβέρνησης και την εμπλοκή της στον πόλεμο.

Η ΟΒΣΑ

Επίσης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας εκφράζει την ανησυχία της για τις νέες εξελίξεις στα Βαλκάνια και καλεί όλα τα μέλη-σωματεία της και τους αντιπροσώπους να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο.

Η ΟΒΣΑ καταγγέλλει ως συνυπεύθυνη την κυβέρνηση, γιατί: «Συμμετέχει με όπλα και άνδρες στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής του Κοσσυφοπεδίου. Οι βάσεις και τα λιμάνια μας έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνεχιζόμενη επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Επέτρεψε την απόβαση για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό των Αμερικανών στο Λιτόχωρο, μετατρέποντας τη χώρα σε μπανανία του Ειρηνικού και καταρρακώνοντας κάθε αίσθημα εθνικής περηφάνιας και αξιοπρέπειας».

Επίσης, με ανακοινώσεις τους καλούν στην αυριανή κινητοποίηση μεταξύ άλλων το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών,η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά, ταΣωματείαΜαγείρων και Σερβιτόρων Αθήνας, το Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μυστικές επαφές ΗΠΑ - «ΟΥΤΣΕΚΑ»

Στρατιώτες από τη ΠΔΜΓ κινούνται με τανκς στο Κόσσοβο, μια μέρα πριν αρχίσει η «ειρηνευτική» άσκηση του ΝΑΤΟ
Στρατιώτες από τη ΠΔΜΓ κινούνται με τανκς στο Κόσσοβο, μια μέρα πριν αρχίσει η «ειρηνευτική» άσκηση του ΝΑΤΟ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Μυστικές συζητήσεις με πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη του παλιού και νέου «ΟΥΤΣΕΚΑ» πραγματοποιούν αυτό το διάστημα Αμερικανοί και ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, με σκοπό το κλείσιμο συμφωνίας που θα «παγώνει» - μέχρι νεωτέρας...- τη δράση του νεοσύστατου «UCPMB» και θα περιορίζει το δυναμικό χαρακτήρα των ερευνών της «ΚΦΟΡ» στις περιοχές αυτές. Απώτερος στόχος αυτής της υπό συζήτηση συμφωνίας, που επιδιώκεται να έχει επιτευχθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή (24 Μάρτη, ημέρα της μαύρης επετείου από την έναρξη των πρώτων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας...), είναι η άμβλυνση των εντυπώσεων που προκαλεί η δράση της νεοσύστατης οργάνωσης - παρακλάδι του «ΟΥΤΣΕΚΑ», ώστε να προβληθεί ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς και οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας στην κοιλάδα του Πρέσεβο ως μοναδικός «εισβολέας»...

Ολα αυτά αποκαλύπτονται σε χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ», το οποίο υπογράφεται από τους δημοσιογράφους Πίτερ Φιν (Πρίστινα) και Ρομπέρτο Σούρο (Ουάσιγκτον). Στο ίδιο ρεπορτάζ όχι μόνον αποκαλύπτεται ενδιαφέρον μέρος του παρασκηνίου, αλλά και καταγράφεται πως ο Αμερικανός λοχαγός Ερικ Μακφάντεν, διοικητής του παρατηρητηρίου που έχει στήσει υπό την αιγίδα της «ΚΦΟΡ» η αμερικανική δύναμη στις περιοχές των ορίων Κοσσυφοπεδίου -Νότιας Σερβίας, έχει γίνει μάρτυρας της εκπαίδευσης, δράσης και διείσδυσης Κοσσοβάρων Αλβανών στην κοιλάδα του Πρέσεβο...

Πιέσεις για μια μάλλον επισφαλή «συμφωνία»

Στο σχετικό ρεπορτάζ της «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ», Αμερικανοί διπλωμάτες και αξιωματούχοι της «ΚΦΟΡ» «καταβάλλουν έντονες πιέσεις» σε στρατιωτικά στελέχη των Κοσσοβάρων Αλβανών, με στόχο την επίτευξη «συμφωνίας» για τον τερματισμό των επιθέσεων σε βάρος των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας στα όρια του Κοσσυφοπεδίου με τις νότιες περιοχές της Σερβίας.

Τι θα κερδίσουν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί απ' αυτή την υπό συζήτηση συμφωνία; Σύμφωνα με πηγές της «Ουάσιγκτον Ποστ», οι Αμερικανοί στρατιώτες της «ΚΦΟΡ» θα συμφωνήσουν να απόσχουν από έρευνες που θα έχουν ως στόχο την πάταξη Αλβανών μαχητών, όπως έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Ντομπροσίν, με αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων όπλων και παραστρατιωτικών στολών του «UCPMB».

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως η υπό συζήτηση συμφωνία «για πρώτη φορά θα επεκτείνει την επιρροή της "ΚΦΟΡ" στους Κοσσοβάρους Αλβανούς»(!) που δρουν πέρα από τα όρια του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο τις σερβικές περιοχές Μπουγένοβατς, Πρέσεβο και Μέντεβα. Για ευνόητους λόγους, οι Αμερικανοί «θα διατηρήσουν το δικαίωμα»(!) κατάσχεσης όπλων Αλβανών παραστρατιωτικών, με αντάλλαγμα τη μη σύλληψη των τελευταίων και την αύξηση των περιπολιών ρουτίνας και επιχειρήσεων αναγνώρισης...

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν μάλιστα την ελπίδα πως η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα κινήσεις καλής θέλησης, όπως η παράδοση ορισμένων από τα όπλα που έχουν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί. Επίσης, θα ζητηθεί από τα «εξτρεμιστικά» στοιχεία των Κοσσοβάρων Αλβανών να μην κυκλοφορούν με στολές, να σταματήσουν τις δραστηριότητες στρατολόγησης και εκπαίδευσης και να σταματήσουν τη διακίνηση όπλων ανάμεσα σε Κόσσοβο και Σερβία.

Ποιος όμως είναι ο απώτερος στόχος των «πιέσεων» που καταβάλλουν αυτή την περίοδο οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, επιδιώκοντας την ανακοίνωση της συμφωνίας την ερχόμενη Παρασκευή; Ανώνυμος, αλλά ανώτερος Αμερικανός ΝΑΤΟικός αξιωματούχος εμμέσως πλην σαφώς έδωσε την απάντηση: «Αυτή η συμφωνία θα ήταν ο πιο επωφελής τρόπος... προκειμένου στην επέτειο του πρώτου χρόνου από την έναρξη των βομβαρδισμών να εκτονωθούν οι φόβοι περί θερμής άνοιξης και ανάφλεξης στην κοιλάδα του Πρέσεβο». Γι' αυτό το λόγο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον και ο απερχόμενος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Γουέσλεϊ Κλαρκ θα μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή (ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών), όπου μεταξύ άλλων θα ανακοινώσουν πακέτο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου.

Αν μετά απ' όλα αυτά φαίνεται πως ο στόχος των Αμερικανών είναι μεταξύ άλλων η διασκέδαση των εντυπώσεων για την κρισιμότητα της κατάστασης, τι θα «κερδίσουν» οι Κοσσοβάροι Αλβανοί; Ανώτερο στέλεχος των Κοσσοβάρων Αλβανών, που έχει πρόσβαση σ' αυτό το μυστικό τραπέζι συνομιλιών, υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς, μιλώντας στον Αμερικανό δημοσιογράφο Π. Φιν, πως το όφελος από την ενδεχόμενη δέσμευσή τους να παγώσουν τις επιχειρήσεις τους στα όρια του Κοσσυφοπεδίου με τη Νότια Σερβία θα είναι να αντιστραφούν οι πρόσφατες εντυπώσεις για την επιθετική τακτική που ακολουθούν στην κοιλάδα του Πρέσεβο. Το ίδιο στέλεχος των Κοσσοβάρων Αλβανών φέρεται να δηλώνει στο ρεπόρτερ της «Ουάσιγκτον Ποστ»: «Η πιθανή συμφωνία θα αναγνωρίσει ότι οι αντάρτες της νέας αυτονομιστικής οργάνωσης πιθανότατα θα ξαναδράσουν εάν ο Μιλόσεβιτς ξεκινήσει μία μεγάλης έκτασης επιθετική επιχείρηση στην κοιλάδα του Πρέσεβο... Ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς θα πρέπει να εμφανιστεί ως επιδρομέας»!

Το ίδιο στέλεχος των Κοσσοβάρων Αλβανών πρόσθεσε πως παράλληλα οι αντάρτες της νέας οργάνωσης θα διατηρήσουν τα όπλα τους για λόγους «τοπικής άμυνας», αλλά «θα ξεχάσουν για την ώρα την ιδέα συγκρότησης μιας παραστρατιωτικής δύναμης για την απελευθέρωση της κοιλάδας του Πρέσεβο». Και κατέληξε σημειώνοντας: «Καμία συμφωνία δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη παρά μόνον εάν σφραγιστεί... Ομως, ακόμη σ' αυτή την περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είναι Βαλκάνια... Μπορεί κάποιοι υψηλά δραστηριοποιημένοι από την πλευρά των Κοσσοβάρων Αλβανών να επιλέξουν να αγνοήσουν αυτή τη συμφωνία»...

Οι μυστικές συνομιλίες φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως πραγματοποιούνται ανάμεσα σε Αμερικανούς αξιωματούχους και τον Χασίμ Θάτσι (αρχηγό του «πρώην» «ΟΥΤΣΕΚΑ»), τον Ραμούς Χατζραντινάτζ (πρώην διοικητή του «ΟΥΤΣΕΚΑ») και Αλβανούς από την Κοιλάδα του Πρέσεβο με την ιδιότητα των στελεχών της οργάνωσης - παρακλάδι του «ΟΥΤΣΕΚΑ», «UCPMB». Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι Θάτσι και Χατζραντινάτζ έχουν ήδη αρχίσει τις προσπάθειες να πείσουν τα μέλη της οργάνωσης - παρακλάδι του «ΟΥΤΣΕΚΑ» και τους «χορηγούς» της οργάνωσης στο Κόσσοβο να σταματήσουν τις επιχειρήσεις για «τακτικούς λόγους», ώστε να μην εκληφθούν ως επιθετικοί παράγοντες.

Εν γνώσει των Αμερικανών της «ΚΦΟΡ» η δράση του «UCPMB»!

Σύμφωνα με το λοχαγό Ερικ Μακφάντεν, διοικητή του παρατηρητηρίου των Αμερικανών στρατιωτών της «ΚΦΟΡ» στα όρια Κοσσυφοπεδίου με τη Νότια Σερβία, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει νέες στρατολογήσεις μέσα και έξω από το χωριό Ντομπροσίνν ενώ οιαμερικανικές δυνάμεις έχουν γίνει μάρτυρες των εκπαιδευτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν οι αντάρτες του «UCPMB», όπως τεχνικές ανίχνευσης, διείσδυσης. Σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα, τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και σερβικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα το θάνατο μερικών ατόμων. Ο Μακφάντεν δεν κρύβει μάλιστα πως συνέλαβε και ανέκρινε μερικούς αντάρτες για 15 έως 20 λεπτά, δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Ο ίδιος αποκάλυψε πως «ούτως ή άλλως» αδυνατούσε να τους κρατήσει περισσότερο, παρά το γεγονός πως είχε «ιδίοις όμμασι μαρτυρία της ανάμειξής τους με τον "UCPMB"».

Τέλος, στην ανταπόκριση του Φιν από το Κοσσυφοπέδιο καταγράφεται πως στο φυλάκιο της «ΚΦΟΡ» στο Ντομπροσίν είδε δύο Κοσσοβάρους Αλβανούς με παραστρατιωτικές στολές και αυτόματα όπλα να φρουρούν την είσοδο ενός σπιτιού που θεωρείται το στρατηγείο του «UCPMB». Ο ίδιος σημειώνει στο ρεπορτάζ πως οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν δει αρκετές φορές ένοπλους αντάρτες με παραστρατιωτικές στολές τους να μπαινοβγαίνουν από το Κοσσυφοπέδιο στη σερβική Κοιλάδα του Πρέσεβο...

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις διοργανώνονται τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα. Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν σήμερα Τετάρτη η Καλαμάτα, όπου η Επιτροπή Ειρήνης και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» διοργανώνουν συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Επίσης, τα Γιάννενα και το Ρέθυμνο στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του Ωδείου της πόλης.

Τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στις παρακάτω πόλεις.

Πελοπόννησος - Ιόνια νησιά
  • Στην Πάτρα, διοργανώνεται συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (μπροστά από το Εργατικό Κέντρο).
  • Στη Ζάκυνθο, η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΝΕ.
  • Στην Κόρινθο, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει παγκορινθιακό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 του Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα Περιβολάκια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.
  • Στο Ναύπλιο, αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο, θα μιλήσει ο Γ. Τούσιας, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΚΚΕ.
  • Στην Κεφαλονιά, η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 του Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚ στο Αργοστόλι.
Σε Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
  • Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Φορέων καλεί σε νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή24 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Εξάλλου, από τις 23 ως τις 26 Μάρτη, η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στην Αποθήκη Β` του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με θέμα τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία.
  • Αύριο, Πέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας οργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 6.30 μ.μ.
  • Στην Κομοτηνή, αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί πορεία, που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από το Δημαρχείο της πόλης και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει και συγκέντρωση.
  • Αύριο, Πέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης οργανώνει συγκέντρωση και πορεία στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Την Παρασκευή, 24 Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Πέλλας οργανώνει πικετοφορία στις 6 μ.μ. στον κεντρικό πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
  • Επίσης στις 24 Μάρτη, η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ οργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Στις 24 Μάρτη, οι Κομματικές Οργανώσεις Πτολεμαΐδας οργανώνουν προεκλογική συγκέντρωση, η οποία θα έχει και αντιπολεμικό χαρακτήρα, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία της πόλης. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σταμπολίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή, 26 Μάρτη, αντιπολεμική εκδήλωση και αποκλεισμό των συνόρων, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, όπου θα μιλήσει ο Μιχάλης Σπυριδάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.
Στην Ηπειρο

Στην Αρτα, στις 23 του Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς στις 8 μ.μ.

Στην Πρέβεζα, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Παρασκευή, 24/3, στις 8 μ.μ., μπροστά από τη «Θεοφάνειο».

Στη Θεσσαλία
  • Στα Τρίκαλα, η αντιπολεμική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και θ' ακολουθήσει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.
  • Διαδηλώνουν αύριο και οι φιλειρηνιστές της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στην αντιπολεμική συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Στη Λάρισα, αντιπολεμικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο διοργανώνει την Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.
  • Αντιπολεμική πικετοφορία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης στο Βόλο.
Στην Κρήτη

Στα Χανιά, αύριοΠέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης του νομού διοργανώνει συλλαλητήριο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην υπόλοιπη χώρα

Αύριο, Πέμπτη, θα γίνει συγκέντρωση στη Μυτιλήνη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο του νησιού, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου.

Στη Χίο διοργανώνεται συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

Επίσης, αύριο Πέμπτη, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο θα γίνει στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, θα γίνει στην Αμφισσα αύριο Πέμπτη 23 του Μάρτη και ώρα 7 μ.μ., στην πλατεία Λαού.

  • Στη Χαλκίδα, αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στα φανάρια της Νεάπολης.

Στη Λιβαδειά, αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ