Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις διοργανώνονται τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα. Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν σήμερα Τετάρτη η Καλαμάτα, όπου η Επιτροπή Ειρήνης και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» διοργανώνουν συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Επίσης, τα Γιάννενα και το Ρέθυμνο στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του Ωδείου της πόλης.

Τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στις παρακάτω πόλεις.

Πελοπόννησος - Ιόνια νησιά
  • Στην Πάτρα, διοργανώνεται συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (μπροστά από το Εργατικό Κέντρο).
  • Στη Ζάκυνθο, η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΝΕ.
  • Στην Κόρινθο, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει παγκορινθιακό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 του Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα Περιβολάκια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.
  • Στο Ναύπλιο, αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο, θα μιλήσει ο Γ. Τούσιας, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΚΚΕ.
  • Στην Κεφαλονιά, η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 του Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚ στο Αργοστόλι.
Σε Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
  • Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Φορέων καλεί σε νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή24 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Εξάλλου, από τις 23 ως τις 26 Μάρτη, η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στην Αποθήκη Β` του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με θέμα τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία.
  • Αύριο, Πέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας οργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 6.30 μ.μ.
  • Στην Κομοτηνή, αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί πορεία, που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από το Δημαρχείο της πόλης και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει και συγκέντρωση.
  • Αύριο, Πέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης οργανώνει συγκέντρωση και πορεία στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Την Παρασκευή, 24 Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Πέλλας οργανώνει πικετοφορία στις 6 μ.μ. στον κεντρικό πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
  • Επίσης στις 24 Μάρτη, η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ οργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Στις 24 Μάρτη, οι Κομματικές Οργανώσεις Πτολεμαΐδας οργανώνουν προεκλογική συγκέντρωση, η οποία θα έχει και αντιπολεμικό χαρακτήρα, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία της πόλης. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σταμπολίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή, 26 Μάρτη, αντιπολεμική εκδήλωση και αποκλεισμό των συνόρων, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, όπου θα μιλήσει ο Μιχάλης Σπυριδάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.
Στην Ηπειρο

Στην Αρτα, στις 23 του Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς στις 8 μ.μ.

Στην Πρέβεζα, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Παρασκευή, 24/3, στις 8 μ.μ., μπροστά από τη «Θεοφάνειο».

Στη Θεσσαλία
  • Στα Τρίκαλα, η αντιπολεμική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και θ' ακολουθήσει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.
  • Διαδηλώνουν αύριο και οι φιλειρηνιστές της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στην αντιπολεμική συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Στη Λάρισα, αντιπολεμικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο διοργανώνει την Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.
  • Αντιπολεμική πικετοφορία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης στο Βόλο.
Στην Κρήτη

Στα Χανιά, αύριοΠέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης του νομού διοργανώνει συλλαλητήριο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην υπόλοιπη χώρα

Αύριο, Πέμπτη, θα γίνει συγκέντρωση στη Μυτιλήνη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο του νησιού, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου.

Στη Χίο διοργανώνεται συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

Επίσης, αύριο Πέμπτη, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο θα γίνει στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, θα γίνει στην Αμφισσα αύριο Πέμπτη 23 του Μάρτη και ώρα 7 μ.μ., στην πλατεία Λαού.

  • Στη Χαλκίδα, αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στα φανάρια της Νεάπολης.

Στη Λιβαδειά, αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ