Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Η κυβέρνηση να σταματήσει τη δίωξη

Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» αποδοκιμάζει τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, που «θυμίζουν άλλες καταδικασμένες από το λαό εποχές και ιδιαίτερα ενάντια στον "Ρ", που μια ολόκληρη ζωή στάθηκε συμπαραστάτης μας στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, δημοκρατικούς αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο και την αντιμετώπιση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας».

«Τα εξοντωτικά ποσά - συνεχίζει - που απαιτεί ο κ. Γιαννόπουλος για ηθική βλάβη κρύβουν τις προθέσεις κυβερνητικών και άλλων κύκλων ενάντια στην ελεύθερη έκφραση και πληροφόρηση του λαού. Πολλοί από εμάς διακινούσαν την εφημερίδα στα χρόνια του Ιδιώνυμου της δικτατορίας του Μεταξά, στην Εθνική Αντίσταση και γενικά στα χρόνια της παράνομης έκδοσής του, γιατί εξέφραζε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της πατρίδας μας, όπως κάνει και σήμερα».

Τέλος, το σωματείο ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει τη δικαστική δίωξη του «Ρ» και εκφράζει τη συμπαράστασή του και τη βεβαιότητα ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ