Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ
Επιλέξτε τα ψηφοδέλτια του αγώνα

Απ' το τραγούδι, που ελάχιστα λεπτά πριν ανέβει στην κεντρική εξέδρα ακουγόταν στο χώρο, απ' το στίχο «πρώτη του Μάη παλεύει η εργατιά», πιάστηκε ο Αλέκος Βερναδάκης , υποψήφιος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να ξεκινήσει το χαιρετισμό του στη χτεσινή κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ, στο Μπραχάμι. «Κάθε μέρα παλεύει η εργατιά», είπε χαρακτηριστικά και αμέσως μετά χαρακτήρισε τις ερχόμενες εκλογές κορυφαία πολιτική μάχη.

«Είμαστε μαζί σας, μαζί με σας, που δεν υποκύψατε στη λατρεία της ελεύθερης αγοράς, που δε συναινέσατε στις Συνθήκες του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ, στη Λευκή και Πράσινη Βίβλο. Είμαστε μαζί με σας, που καταγγείλατε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, που φράζετε το δρόμο στα εκστρατευτικά σώματα του ΝΑΤΟ, που αγωνίζεστε για τη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, που αγωνίζεστε να μην ξεκληριστεί η αγροτιά, που αγωνίζεστε για τη διάσωση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μαζί το αντίπαλο δέος», ήταν οι πρώτες του κουβέντες.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχονται οι κομμουνιστές, οι οποίοι κατηγορούνται για μη ρεαλισμό, υπογράμμισε πως η «αλήθεια είναι ρεαλισμός» και η αλήθεια είναι μία: «Τα συντηρητικά κόμματα, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, δε δίνουν λύσεις στα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων». Κριτική άσκησε ο Αλέκος Βερναδάκης και στα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ), τα οποία χαρακτήρισε δεκανίκια της υπάρχουσας πολιτικής, κόμματα, που, αν χρειαστεί, θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις αντιλαϊκές επιλογές της όποιας κυβέρνησης προκύψει στις 9 Απρίλη.

«Το σύνθημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι σήμερα ρεαλιστικό όσο ποτέ άλλοτε», είπε ο υποψήφιος βουλευτής. Και για να το στηρίξει, έφερε ως παράδειγμα την είδηση, που σόκαρε προχθές τον κόσμο, την είδηση πως τρεις άνθρωποι στις ΗΠΑ κατέχουν εισόδημα ανάλογο με το εισόδημα συνολικά 600 εκατομμυρίων ανθρώπων αυτού του πλανήτη! «Και για να μη μας πουν πως αυτά τα εκατομμύρια του πληθυσμού προέρχονται μόνο απ' τον Τρίτο Κόσμο, ακούστε τα νούμερα που αφορούν την Ευρώπη», είπε ο Αλέκος Βερναδάκης και κατέθεσε στο ακροατήριο και άλλους τραγικούς αριθμούς. Η Ευρώπη που ...ονειρευόμαστε, λοιπόν, έχει σήμερα 5 εκατομμύρια αστέγους, 20 εκατομμύρια ανέργους, 60 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. «Γι' αυτό λοιπόν επιλέξτε σ' αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια του αγώνα, επιλέξτε τη συσπείρωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της νίκης των εργαζομένων», είπε ο Αλέκος Βερναδάκης, κλείνοντας την ομιλία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ