Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Σοβαρό ολίσθημα

Την κατηγορηματική του αντίθεση με τις ενέργειες του Ε. Γιαννόπουλου εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Αλ. Δελμούζος».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η μήνυση που κατατέθηκε από τον υπουργό είναι σοβαρό ολίσθημα και πλήγμα σε βάρος της ελευθεροτυπίας. Τη μήνυση μάλιστα αυτή είχε προαναγγείλει από καιρό εναντίον και άλλων εφημερίδων, για να μη γράφουν όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την αντιστασιακή του δράση».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Σαν εκπαιδευτικοί που μορφώνουμε και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά του ελληνικού λαού στο πνεύμα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θεωρούμε ότι οι πολιτικές διαφορές δε λύνονται στα δικαστήρια. Με τέτοιες διώξεις πλήττεται ανεπανόρθωτα η δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου που έχουν κατακτηθεί μετά από πολλούς επίμονους αγώνες και θυσίες».

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει, όσο είναι καιρός, τις ευθύνες της και να βάλει τέλος σ' αυτές τις απαράδεκτες αντιδημοκρατικές ενέργειες του υπουργού της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ