Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγία και επίδειξη «κοινωνικής ευαισθησίας»

Με ένταση της δημαγωγίας και επίδειξη «κοινωνικής ευαισθησίας» απαντά η ηγεσία της ΝΔ στην επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει συνθήκες πόλωσης, ώστε να απευθυνθεί με τη σειρά της στους «αναποφάσιστους». Το σύνολο της προπαγανδιστικής εκστρατείας της ΝΔ εστιάζεται από τη μια στην «αποκάλυψη» ενός αυταρχικού, αλαζονικού και αντιλαϊκού προσώπου της κυβέρνησης και από την άλλη να πείσει ότι η πολιτική της διαθέτει «κοινωνική ευαισθησία». Αυτό επιχειρείται τόσο μέσα από τον καταιγισμό των τηλεοπτικών μηνυμάτων που ξεκίνησε και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, όσο και από το λόγο που αρθρώνουν τα στελέχη της στην επαφή τους με τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστική η χτεσινή ομιλία του Κ. Καραμανλή στη Λιβαδειά, όπου επιχείρησε να παρουσιάσει τη νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική του ως πολιτική κατά της φτώχειας, της ανεργίας, κατά της περιθωριοποίησης των αγροτών, της νεολαίας και των μικρομεσαίων! Είπε συγκεκριμένα: «Στις 9 Απριλίου αποφασίζουμε: Οχι στην έξαρση της ανεργίας, όχι στην αύξηση της φτώχειας, όχι στο οργανωμένο και το εισαγόμενο έγκλημα, όχι στα ναρκωτικά που θερίζουν τα παιδιά μας. Λέμε όχι στην εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των συνταξιούχων, όχι στην περιθωριοποίηση της νέας γενιάς»!

Την ίδια στιγμή, όμως, επέκρινε την κυβέρνηση για τις ταλαντεύσεις της στο ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. «Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - είπε - λέει ότι θα μεταρρυθμίσουν το ασφαλιστικό, αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί σε αλλαγές(!). Ο υπουργός Μεταφορών λέει ότι θα πουλήσουν τον ΟΤΕ, αλλά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν ότι δεν ξέρουν τίποτα»! Παράλληλα, όμως, δεν παραλείπει να διακηρύσσει ότι το κόμμα του είναι «ο αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού» και «η παράταξη του μεσαίου χώρου, του φιλελευθερισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης». Ολα αυτά μαζί! Φυσικά, οι λύσεις και οι προτάσεις της ΝΔ στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα είναι «αυθεντικά» νεοφιλελεύθερες. Για παράδειγμα, αυτό που υποσχέθηκε ο Κ. Καραμανλής στους αγρότες είναι ότι θα αναλάβει προσωπικά τη μάχη για τα προϊόντα στις Βρυξέλλες. Σώθηκαν!

Πάντως, στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι σταδιακά το κλίμα αλλάζει προς όφελος της ΝΔ και μάλιστα επικαλούνται στοιχεία μη δημοσιευμένων δημοσκοπήσεων, τα οποία εμφανίζουν αλλαγή των ποσοστών αποδοχής μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Κ. Σημίτη υπέρ του πρώτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ