Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Η λαϊκή καταδίκη συνοδεύει την κυβέρνηση

Ο Ε. Γιαννόπουλος δεν είναι πλέον υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν παραιτήθηκε, βέβαια, ως όφειλε, για να επιδοθεί απερίσπαστος στις αντιδικίες με τους αντιπάλους του, ούτε βέβαια ικανοποίησε το σχετικό λαϊκό αίτημα που διατυπώθηκε αμέσως μόλις ασκήθηκε η δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη». Αφησε αναγκαστικά τον υπουργικό θώκο, αλλά διαμήνυσε με νόημα ότι μετά τις εκλογές θα επιστρέψει!

Οπως και να 'χει το πράγμα, ο Ε. Γιαννόπουλος δεν ξεφεύγει από τη λαϊκή καταδίκη, αυτή θα συνοδεύει και αυτόν και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε και κάλυψε τη δίωξη εναντίον του «Ρ». Μια δίωξη έκφραση του κυβερνητικού αυταρχισμού, μια δίωξη αποκαλυπτική των βαθύτερων επιδιώξεων που στρέφονται κατά της ίδιας της ελευθεροτυπίας, που βάζουν στόχο την «καρδιά» των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού.

Τα όσα επικίνδυνα προοιωνίζονται για τον ελληνικό λαό, είναι αυτά ακριβώς που προκάλεσαν και συντηρούν μια θύελλα αντιδράσεων, που πυροδότησαν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, που έκαναν τον ελληνικό λαό και τις μαζικές του οργανώσεις να ταχθεί στο πλευρό του «Ρ» και να διαδηλώσει την απόφασή του να υπερασπίσει και την εφημερίδα και τα δικαιώματά του και το αίτημά του να σταματήσει τώρα η δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ