Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι» στις ψεύτικες υποσχέσεις, ενισχύστε το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο Κ. Σημίτης από το Ηράκλειο

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους Ηρακλειώτες να γυρίσουν τις πλάτες στις ψεύτικες υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Να δουν τι σημαίνει ο εκσυγχρονισμός του ΠΑΣΟΚ, να μη δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα από τα κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, για τη δημιουργία του Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου πάλης του λαού. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της με αφορμή όσα πρόβαλε προχτές ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης από το Ηράκλειο, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, τονίζει:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει στον ηρακλειώτικο λαό την προσπάθεια πόλωσης που επιχείρησε ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει με τη χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή)ομιλία του στην πόλη μας. Το ΠΑΣΟΚ γνωστό για τη δυνατότητά του να βαφτίζει το μαύρο άσπρο, έφτασε στο σημείο να πει ότι στις 9 του Απρίλη κρίνεται αν θα επανέλθει η Δεξιά στην εξουσία. Αυτή που κλείδωσε ο Α. Παπανδρέου το 1981 στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας"...

Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τους Κρητικούς κουτούς, με μειωμένη λογική. Ας σκεφτεί ο κάθε καλοπροαίρετος Κρητικός:

- Στο δήθεν "προοδευτικό" ΠΑΣΟΚ πώς χωράει ο κ. Ματζαπετάκης μέχρι πρότινος αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ;

- Στο δήθεν "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ πώς χωράει ο κ. Κοντογιαννόπουλος, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα;

- Στη δήθεν "δημοκρατική" παράταξη, ποιο ρόλο παίζουν οι θαυμασμοί του κ. Μάνου, υπέρμαχου του πιο στυγνού νεοφιλελευθερισμού;

Ας μη θεωρούν οι λογής λογής εκσυγχρονιστές, ο κ. πρωθυπουργός, τους κατοίκους αυτού του νησιού χωρίς μνήμη και κρίση γιατί:

Γνωρίζουν ποια πολιτική οδήγησε τους αγρότες στο νομό μας να χρωστάνε εκατομμύρια στην ΑΤΕ. Γι' αυτά κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός...

Γνωρίζουν καλά τις καταστροφικές συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ, ΚΑΠ και της Ατζέντας 2000, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους αγρότες του νομού μας στο ξεκλήρισμα από τη γη τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτική οδήγησε την τιμή του λαδιού, της σταφίδας σε εξευτελιστικά επίπεδα. Τέτοιες που δεν επαρκούν να καλύψουν ακόμα και τα έξοδα παραγωγής του.

Γνωρίζουν οι Κρητικοί και όλος ο λαός ότι τα διάφορα πακέτα Α΄, Β΄ ή Γ΄ Κοινοτικών Πόρων ποιοι τα καρπώθηκαν και για ποια έργα πήγαν; Μήπως πήγαν για την πραγματική ανάπτυξη όπως σχολεία, νοσοκομεία, ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας; `Η δόθηκαν μόνο και μόνο για να διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων του;

Οι Κρητικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι ρόλο παίζουν και θα παίξουν στο πλαίσιο της ΕΕ. Το ρόλο του τουριστικού θερέτρου για τους Ευρωπαίους, ενώ οι κάτοικοι του νησιού θα αποτελούν τα γκαρσόνια των μεγαλοκεφαλαιοκρατών. Εμείς θέλουμε την Κρήτη να αναπτύξει τις πραγματικές δυνατότητές της σαν νησί με σημαντική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με αξιοποίηση του μεγάλου επιστημονικού δυναμικού της.

Γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτική έχει οδηγήσει τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία σε ουσιαστική υποβάθμιση, σε υπολειτουργία με αποτέλεσμα πολλοί Κρητικοί να προσφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Γνωρίζουν ποια πολιτική έχει οδηγήσει το νομό μας να έχει τα περισσότερα κενά σε σχολικές στέγες - αίθουσες εν έτει 2000.

Γνωρίζουν ποια δήθεν "οικιστική" πολιτική έχει οδηγήσει μεγάλη μάζα Κρητικών και ιδιαίτερα Ηρακλειωτών να προσφεύγει στην αυθαίρετη δόμηση. Γνωρίζουν ποια κυβερνητικά παιχνίδια παίζονταν τόσα χρόνια στις πλάτες τους και πώς αξιοποιούνται από την κυβέρνηση σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους Ηρακλειώτες, να γυρίσουν τις πλάτες στις ψεύτικες υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Να δουν τι σημαίνει ο εκσυγχρονισμός του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού:

Περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοβιομηχάνους, μεγαλοξενοδόχους, μεγαλοεργολάβους και περισσότερη λιτότητα για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

Περισσότερη φτώχεια για τους αγρότες, περισσότερη ερήμωση της υπαίθρου.

Ηρακλειώτη, Ηρακλειώτισσα,

Στις 9 του Απρίλη μη δώσεις σε κανέναν την αυτοδυναμία. Ενίσχυσε το ΚΚΕ, διευκόλυνε και με την ψήφο σου τη συγκρότηση του Μεγάλου Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ