Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Στο έλεος των φιλανθρώπων

Το βρεφονηπιακό σταθμό επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ενα ίδρυμα που έχει διακριθεί για την πλούσια κοινωνική προσφορά του στα παιδιά της Θεσσαλονίκης, το βρεφονηπιακό σταθμό «Ασυλο του Παιδιού», επισκέφθηκαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Η. Ραΐζη, Σ. Τσελεμπόνη και Γ. Μπακογιώργος. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε στην αρχή συνάντηση με τη διοίκηση του ασύλου και στη συνέχεια περιόδευσε στους χώρους του Ιδρύματος, μοίρασε ενημερωτικό υλικό και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Τα βρέφη και τα παιδιά του «Ασύλου του Παιδιού» παραμένουν στα παλιά οικήματα, καθώς η νέα πτέρυγα κατασκευάζεται χρόνια τώρα κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το μισό κτίριο. Ο λόγος για αυτή την καθυστέρηση είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από την κυβέρνηση. Επίσης, το ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος συνεχίζει να είναι πολύ χαμηλό. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές. Τη διατήρηση και την ανάπτυξη παρόμοιων ιδρυμάτων την αφήνει στη φιλανθρωπία και στην ευαισθησία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως σε άλλες περιπτώσεις τα παραδίδει στους ιδιώτες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στις τοποθετήσεις τους επισήμαναν το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης ανέγερσης ενός κτιρίου που το έχει μεγάλη ανάγκη η Θεσσαλονίκη. «Για πάνω από 600 παιδιά θα μπορούσε να γίνει η καθημερινή διαμονή ακόμη καλύτερη, αλλά η κυβέρνηση αγνοεί αυτό το γεγονός. Είναι μια ακόμη απόδειξη της πολιτικής συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που ακολουθείται», σημείωσαν. Ακόμη, πρόσθεσαν ότι οι εργαζόμενοι είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή είναι ωρομίσθιοι, επισημαίνοντας ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται την αβεβαιότητα που νιώθουν για το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ