Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καλός» κι ο ένας, «καλός» κι ο άλλος

Φαίνεται ότι το «σοβαρό» θέμα για το οποίο καλούνται να ψηφίσουν οι πολίτες στις 9 Απρίλη δεν είναι ούτε το ασφαλιστικό, ούτε η ΟΝΕδίτικη πολιτική της λιτότητας, ούτε η ανεργία. Δεν είναι καν η μετατροπή της Ελλάδας σε «αλάνα» του ΝΑΤΟ. Κάτι πολύ... σημαντικότερο κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Ποιο; Μα το αν ο κ.Σημίτης είναι... καλύτερος του κ. Καραμανλή, ή ο κ. Καραμανλής είναι... ικανότερος του κ. Σημίτη. Αν πιστέψουμε την προπαγάνδα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι Ελληνες θα πάνε στις κάλπες για να λύσουν την απόρροια των δικομματικών εταίρων: Είναι... εξυπνότερος ο Σημίτης ή ο Καραμανλής; Ιδού η απορία...

***

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να πολώσει το προεκλογικό κλίμα - με τον πρωθυπουργό να πρωτοστατεί σε αυτό - διά της επιστράτευσης χαρακτηρισμών και επιθέσεων εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση, δε, απαντά μέσω των τηλεοπτικών της διαφημίσεων, «ειρωνευόμενη» τον πρωθυπουργό... Ετσι είδαμε τον κ. Σημίτη να αφιερώνει τεράστιο χρόνο των ομιλιών του στο Ηράκλειο και χτες στην Πάτρα, για να καταγγείλει την... αδεξιότητα, την άγνοια, την ανυπαρξία ή την απειρία του αντιπάλου του.

Δε γνωρίζουμε αν ο κ. Σημίτης έχει περισσότερα... πτυχία από τον κ. Καραμανλή ή αν ο κ. Καραμανλής μιλά καλύτερα τα... αμερικάνικα από τον πρωθυπουργό. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι και οι δυο, και ο «έμπειρος» κ. Σημίτης και ο «άπειρος» κ. Καραμανλής, συναγωνίζονται να αποδείξουν στα μάτια της ολιγαρχίας ότι ο ένας έχει περισσότερα προσόντα από τον άλλον στον τομέα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. Στην προσπάθειά τους αυτή, επιχειρούν να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα, μέσω ενός ανούσιου καβγά, μέσω μιας κοκορομαχίας, μέσω μιας τεχνητής πόλωσης, με επίδικο αντικείμενο... την ευφυία τους.

***

Βέβαια οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι λίγο προσεκτικότεροι τις επόμενες μέρες. Γιατί αν συνεχίσουν να διαφημίζουν την «εμπειρία» του κ. Σημίτη στους χειρισμούς μεγάλων θεμάτων, μπορεί να βρεθεί κανείς και να τους ρωτήσει:

  • Ποιον ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πριν δώσει την άδεια στην Αστυνομία να μπει στο διαμέρισμα της οδού Νιόβης, όπου και βρήκε το θάνατο η Αμαλία Γκινάκη;
  • Πού βρισκόταν ο πρωθυπουργός όταν γινόταν η παραγγελία των «S-300», οι οποίοι τελικά κατέληξαν στην Κρήτη;
  • Ποιος, αφού πρώτα έστειλε με τυμπανοκρουσίες το στόλο στα Ιμια, μετά τον απομάκρυνε, παίρνοντας μαζί του και τη σημαία;
  • Ποιος... προήδρευε όταν ο Οτσαλάν παραδόθηκε στους Τούρκους;
  • Ποιος... έμπειρος έβαλε την υπογραφή του για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας;

Εκτός αν θεωρούν... επιτυχείς αυτούς τους χειρισμούς οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Οσο για τους κυρίους της ΝΔ ίσως δεν αποφύγουν, επίσης, να τους θυμίσει κάποιος πώς, όπως έχουν ομολογήσει, σε όλα τα μεγάλα θέματα της προηγούμενης 4ετίας - ανεξάρτητα από χειρισμούς - τα ίδια θα έκαναν.

Επομένως και οι μεν και οι δε ας το σκεφτούν πριν συνεχίσουν αυτή την τακτική. Γιατί, εκτός των υπηρεσιών που προσφέρουν στην εξαχρείωση των πολιτικών ηθών, το μόνο που τελικά θα καταφέρουν να αποδείξουν είναι η βασιμότητα της - έτσι κι αλλιώς σωστής - θέσης, που λέει «τι Σημίτης, τι Καραμανλής».


Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ