Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να γίνει η αρχή μιας άλλης προοπτικής

Στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαραγκουδάκης και Γ. Κακουλίδης

Σε έναν δύσκολο χώρο - στη Διεύθυνση Απογραφών, Μηχανογράφησης και Πληθυσμού της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) - και σε ένα ακόμα πιο δύσκολο ακροατήριο - «μην ξεχνάτε ότι απευθύνεστε σε ανθρώπους που ήδη έχουν κατακτήσει κάτι, και φοβούνται μη χάσουν αυτό το ελάχιστο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά - περιόδευσαν με επιτυχία χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Κ. Μαραγκουδάκης και Γ. Κακουλίδης. Και αυτή η επιτυχία αναμφίβολα οφείλεται στη γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι δύο υποψήφιοι: Αμεση και ρεαλιστική του Κ. Μαραγκουδάκη, ανθρώπινη και ευαίσθητη του γνωστού λογοτέχνη Γ. Κακουλίδη.

Πάντως, η είδηση που αποδεικνύει του λόγου το αληθές βγήκε λίγο πριν το τέλος της χτεσινής περιοδείας, όταν εργαζόμενος δειλά είπε στο κλιμάκιο του ΚΚΕ - επιβεβαιώνοντας ό,τι μέχρι τότε λεγόταν στο συγκεκριμένο χώρο περί ρουσφετιών - πως στις 14 του Μάρτη (μόλις πριν μια βδομάδα) έγιναν κάποιες προσλήψεις από το παράθυρο!

Περνώντας από όλους τους ορόφους και τα τμήματα της Γενικής Γραμματείας της ΕΣΥΕ, ο Κ. Μαραγκουδάκης, χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο των λογιστών, ενημέρωνε τους εργαζόμενους για την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής μάχης. «Πρέπει η 9η Απρίλη να γίνει αρχή μιας άλλης προοπτικής. Γνωρίζετε και βιώνετε όλοι πως είμαστε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση, που ή θα την ανακόψουμε με την ψήφο μας ή θα την επιβραβεύσουμε», έλεγε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ανέλυε τις θέσεις του ΚΚΕ για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ιδιαίτερα για τη στάση του απέναντι στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα στην περιοχή των Βαλκανίων. «Αν δε βάλουμε τώρα φρένο με την ψήφο μας, τα πράγματα στο μέλλον θα είναι πολύ χειρότερα. Γιατί αυτή τη φορά θα πρέπει να ψηφίσετε για τον εαυτό σας, για το συμφέρον το δικό σας και των παιδιών σας», ήταν τα λόγια του υποψήφιου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Μάλιστα, μπροστά στις δεκάδες νέους και νέες, που βρίσκονταν χτες στο κτίριο της ΕΣΗΕ, στην οδό Αγησιλάου, παρακολουθώντας τα επιδοτούμενα με «ψίχουλα» προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο Κ. Μαραγκουδάκης δεν μπόρεσε παρά να μιλήσει και να εξηγήσει τι εννοούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τον όρο «ελαστικοποίηση εργασίας». «Κεκτημένα δικαιώματα, που άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έδωσαν τη ζωή τους για να κατοχυρωθούν, παίρνονται τώρα σε μια... νύχτα», τόνισε. Και αυτό για να μπορούν - όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε όλα τα τμήματα - να έχουν τρεις άνθρωποι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο εισόδημα ίσο με το εισόδημα 600 εκατ. ανθρώπων (σχεδόν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού)! «Αυτή είναι η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση που μας τάζουν», υπογράμμισε.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Γ. Κακουλίδης - σύντομος και ανθρώπινος - κάλεσε τους εργαζόμενους σε αυτές τις εκλογές να ρίξουν στην κάλπη ψήφο αξιοπρέπειας. Τους κάλεσε να προβάλουν αντίσταση στο μοντέλο ζωής που μας επιβάλλουν, να δώσουν προτεραιότητα στη συνείδησή τους, να κάνουν με την πολιτική επιλογή τους ουσιαστική παρέμβαση στις ζωές τους. «Απέναντι στην καθημερινή μας ζωή, όπου δεν υπάρχει ίχνος πνευματικότητας, όπου η γυναίκα είναι διπλά καταπιεσμένη και χυδαία εμπορεύσιμη, πρέπει να προβάλουμε αντίσταση. Να ξεπεράσουμε τη χυδαιότητα της πλειοψηφίας, να κάνουμε την ψήφο μας στο ΚΚΕ παρέμβαση σε αυτήν την αποτρόπαιη καθημερινότητα», ήταν οι λιτές ευαίσθητες κουβέντες του. `Η, όπως αλλιώς το είπε ο Κ. Μαραγκουδάκης: «Δε μας χρειάζονται ισχυρές κυβερνήσεις για το κακό, μας χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση για το καλό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ