Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
«Πείτε ΟΧΙ στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων»

Στο λιμάνι και το νοοσοκομείο της Ελευσίνας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Σε δύο χώρους, στην Ελευσίνα, που οι εργαζόμενοι και ο κόσμος έχει δώσει μάχη γι' αυτούς, το λιμάνι και το νοσοκομείο της Ελευσίνας, και που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο να παραδώσει στους ιδιώτες, περιόδευσε χτες ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο υπόλοιπο Αττικής.

Τόσο στο λιμάνι όσο και στο νοσοκομείο της Ελευσίνας, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, μετατρέποντάς τα σε Ανώνυμες Εταιρίες και τα νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, αλλά και της υγείας και της παιδείας. Αν ξεπουληθούν όλα αυτά, είναι αδύνατον μια κυβέρνηση να κάνει λαϊκή πολιτική», επισήμανε ο Δήμος Κουμπούρης στους εργαζόμενους και στους δύο χώρους.

Πρώτος σταθμός του υποψήφιου βουλευτή ήταν, ξημερώματα, στο λιμάνι της Ελευσίνας, λίγο πριν πιάσουν δουλιά οι λιμενεργάτες. Η υποδοχή στον Δ. Κουμπούρη ήταν θερμή καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντιόταν με τους εργαζόμενους εκεί και συζητούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν η συχνή παρουσία του ΚΚΕ και στις μη προεκλογικές περιόδους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει τα λιμάνια στους ιδιώτες.

Επόμενος σταθμός ήταν το πολύπαθο νοσοκομείο της Ελευσίνας, για το οποίο κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής έχουν δώσει μάχες για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει. Ο Δ. Κουμπούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου, Η. Λιάπη, ο οποίος τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει σταθερή ανοδική πορεία και ότι λειτουργούν όλα τα τμήματα, που έχουν πλήρη στελέχωση. Διαφορετική ήταν η εικόνα που έδωσαν στον υποψήφιο βουλευτή τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η ουσιαστική στελέχωση δεν ξεπερνάει το 60%, καθώς μεγάλος αριθμός του προσωπικού είναι με 8μηνες συμβάσεις και σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ, όπως σημείωσαν, αναγκαία είναι η αλλαγή του εσωτερικού οργανισμού μετά τη μετατροπή του νοσοκομείου σε περιφερειακό. Στο θέμα της εφημερίας του νοσοκομείου τα μέλη της διοίκησης σημείωσαν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν παρθούν τα ανάλογα μέτρα υποδομής, ώστε να παρέχεται σωστή και όχι πρόχειρη υγεία, που δημιουργεί την απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης και της ΝΔ, επισήμανε ο Δ. Κουμπούρης στους εργαζόμενους και στους δύο χώρους, είναι ενταγμένες στη λογική της ιδιωτικοποίησης και της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι' αυτό χρειάζονται άλλες πολιτικές, που θα βάζουν σε προτεραιότητα τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού. Στηρίξτε το ΚΚΕ για να υπάρχει το αντίπαλο δέος, γιατί είναι το μόνο που κάνει αντιπολίτευση και είναι μπροστά σε όλους τους αγώνες, για να δημιουργηθεί ένα Λαϊκό Μέτωπο, που θα ενεργοποιήσει τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ