Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ολοι οι αγωνιστές να κάνουν τώρα το αποφασιστικό βήμα

Με τους εργαζόμενους στο Δήμο του Κερατσινίου συζήτησε χτες το απόγευμα ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Περιφέρεια του Πειραιά. Ανάμεσα στ' άλλα ο ομιλητής τόνισε και τα παρακάτω:

«Στις σημερινές συνθήκες που δίνουμε τη μάχη ενάντια στις επιλογές της ΕΕ και των πολιτικών της εκφραστών.

Σήμερα που αναπτύσσεται ο αγώνας ενάντια στην προσπάθειά τους να τσακίσουν την αγωνιστική διάθεση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Σήμερα που επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά κεκτημένα, να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις.

Σήμερα που η παραπέρα εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα υπερεθνικά, ιμπεριαλιστικά κέντρα και οργανισμούς, η στάση υποταγής της κυβέρνησης στους Ευρωαμερικανούς, η λογική της εξάρτησης, του συμβιβασμού, της "εφικτότητας" κλπ., ανοίγουν το δρόμο και για την καλλιέργεια της μοιρολατρίας.

Τώρα, λοιπόν, καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα. Τι θα κάνουμε ως αγωνιστές; Πώς θα συμβάλουμε ώστε αυτή η λαίλαπα της μετα-ΟΝΕ εποχής, η λογική της νέας τάξης των ιμπεριαλιστών να βρει την πιο ισχυρή, την πιο αποτελεσματική αντίσταση, ώστε να μην προωθηθεί κατά τις προβλέψεις των εμπνευστών της.

Πώς θα απαντήσουμε μαζικά, αγωνιστικά για την ενίσχυση της δύναμης εκείνης που και θέλει και μπορεί να ηγηθεί σε μια προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός μετώπου πάλης του λαού και της νεολαίας σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε:

«Υπάρχουν πολλοί αγωνιστές που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν απομακρυνθεί από το εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα, άνθρωποι με ενδιαφέροντα, αναζητήσεις, προβληματισμούς. Συχνά στέκονται με κριτική στάση απέναντι σε επιμέρους θέσεις του ΚΚΕ, έχουν διαθέσεις αγωνιστικές, άρχισαν να συμμετέχουν στη δράση, στο μαζικό, λαϊκό κίνημα.

Σήμερα και μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση της 9 του Απρίλη, για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ καλεί όλους τους αγωνιστές, που κατά καιρούς απομακρύνθηκαν από την ενεργό δράση, να κάμουν το αποφασιστικό βήμα.

Το πρόβλημα δεν είναι να εξαφανίσουν σχηματικά τις όποιες διαφορές ή και διαφωνίες που έχουν, αλλά να αξιολογήσουν ότι αυτό που κρίνεται σήμερα είναι εάν θα χαραχτεί μια αγωνιστική πορεία για το αύριο του λαού και του τόπου.

Εάν και με τη δική τους συμβολή αρχίσουν να διαμορφώνονται προϋποθέσεις ευρύτερης συσπείρωσης, κοινής δράσης και δυνατότητες να ανοίξει μια άλλη προοπτική για τη συγκρότηση παραπέρα ενός μετώπου πάλης λαού και νεολαίας. Ενός μετώπου που θα βάλει ρότα για μια άλλη πορεία της χώρας.

Να δουν πώς θα συμβάλουν κι αυτοί στη μείωση του δικομματισμού, στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, της δύναμης εκείνης που μπορεί να αποτελέσει τον κορμό για μια αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική, δημοκρατική συσπείρωση και πάλη. Σ' αυτό το κρίσιμο ερώτημα καλούνται όλοι να απαντήσουν θετικά.

Να ενισχύσουν, να στηρίξουν τα πλατιά, αγωνιστικά ψηφοδέλτια της αισιοδοξίας, της ελπίδας, για το σήμερα και το αύριο του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πρώτη από τις δυο ευκαιρίες για ΠΑΟΚ (2014-12-10 00:00:00.0)
Με ταξική ορμή κόντρα στην αντιλαϊκή επέλαση (2005-06-07 00:00:00.0)
Εργάτες - νεολαίοι μαζί στον αγώνα (2004-11-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα (2002-10-14 00:00:00.0)
Τώρα είναι η ώρα για συμπαράταξη αγωνιστών (2000-04-01 00:00:00.0)
Να εκφραστεί παντού η διάθεση για αγώνα (1998-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ