Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
Ο εκσυγχρονισμός τους έχει πάρει διαζύγιο από την ανθρωπιά

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή της Β' Αθήνας στο Νομισματοκοπείο και το Μηχανογραφικό Κέντρο της Τράπεζας της Ελλάδας

Από τα χέρια τους περνάνε καθημερινά όλα τα λεφτά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Παρ' όλα αυτά στις τσέπες τους μπαίνει ένα συνηθισμένο μικρό μηνιάτικο. Και βλέπουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα να απειλούνται από την «παγκοσμιοποίηση» της ΟΝΕ. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο Νομισματοκοπείο στο Χολαργό (λιθογράφοι), τυπογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, σχεδιαστές), τους οποίους επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή στη Β' Περιφέρεια Αθήνας Χρήστο Σταμούλο και το Θεοχάρη Παπαμάργαρη, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ.

Οι περίπου 300 υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της 9ης Απρίλη. «Οι δυνάμεις που έχουν για Θεό τους την υποταγή των λαών πρέπει να χτυπηθούν στις εκλογές. Οι δυνάμεις αντίστασης πρέπει να βγουν ενισχυμένες», επισήμανε ο Χρ. Σταμούλος και συνέχισε: «Με την ψήφο σας πρέπει να επιλέξετε: Θα δώσετε το "πράσινο φως" στον Κόκκαλη, το Λαμπράκη, το Λάτση ή στις δυνάμεις του αγώνα και της αντίστασης; Θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ για να είναι πρωθυπουργός ο Λαμπράκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Κόκκαλης και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ο Μπόμπολας; Πείτε όχι».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην ΟΝΕ. «Μας λένε - είπε - για την ΟΝΕ. Ποια είναι η Οικονομική και Νομισματική Ενωση; Να σμίξουμε τη φτώχεια μας; Την ανεργία μας; Αυτό είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας; Μιλούν για εκσυγχρονισμό. Ποιος είναι ο εκσυγχρονισμός; Ο τζίρος από τα ναρκωτικά φτάνει το 1 τρισ. Από την πορνεία τα 280 δισ. Η εγκληματικότητα αυξάνεται. Ο εκσυγχρονισμός τους έχει πάρει διαζύγιο από την ανθρωπιά».

«Το ΚΚΕ κατέληξε δεν έχει μαγικό ραβδί. Ομως να 'στε σίγουροι πως και την επόμενη των εκλογών θα είμαστε δίπλα σας». Με τη σειρά του ο Θ. Παπαμάργαρης επισήμανε: «Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ερχονται χειρότερες μέρες. Μετά τις εκλογές θα μπει στο τραπέζι το ασφαλιστικό. Ενόψει του ΕΥΡΩ θα υπάρξουν αναδιοργανώσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μας συμφέρει να βγει από τις εκλογές ένα δυνατότερο ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που μπορεί να διασφαλίσει τα δικαιώματά μας και να μας στηρίξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ