Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Να εκφραστεί παντού η διάθεση για αγώνα

Στην Καρδίτσα των ηρωικών αγώνων, όπου σφυρηλατούνται οι αγωνιστικές συνεργασίες, οι κομμουνιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ένα ακόμα βήμα ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στηρίζοντας αγωνιστικούς συνδυασμούς που συγκροτούνται από αγωνιστές που καταξιώθηκαν στους μεγάλους αγώνες των αγροτών και όλων των εργαζομένων του νομού, κατά της αντιαγροτικής και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα, με μεγαλύτερη ορμή και αυτοπεποίθηση, που στηρίζεται στην πλήρη επιβεβαίωση στη ζωή και στην όλο και μεγαλύτερη απήχηση που βρίσκουν η πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ, ξανοίγονται πιο οργανωμένα και αποφασιστικά για την ενημέρωση του λαού της περιοχής, ώστε να ενταθούν οι ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες. Οπλο και στήριγμα των κομμουνιστών, όπως τονίστηκε, είναι η οικοδόμηση και ενίσχυση - ποιοτικά και ποσοστικά - του Κόμματος από αγρότες και άλλους εργαζόμενους, που αναδείχνονται στους αγώνες του λαού. Αυτό θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα οι κομμουνιστές της Καρδίτσας, ενώ επιδιώκουν την καλύτερη αξιοποίηση του "Ριζοσπάστη", κόντρα στην οργανωμένη παραπληροφόρηση της κυβέρνησης και των άλλων ΜΜΕ, ώστε να γίνει υπόθεση πάλης ολόκληρου του λαού η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ν' ανοίξει ο δρόμος για το αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό δημοκρατικό μέτωπο πάλης.

Στη βάση αυτή οι κομμουνιστές συζήτησαν και εξέτασαν την πλούσια δράση τους, την πείρα που προκύπτει από τα δύο προηγούμενα χρόνια, βάζοντας νέους μεγαλύτερους στόχους για τη δράση της Οργάνωσης στο επόμενο διάστημα, ενόψει των νέων αγώνων, που ωριμάζουν στα ανοιχτά μέτωπα των αγροτών και των άλλων εργαζομένων με την αντιλαϊκή πολιτική και ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, που χαρακτηρίστηκαν ως μια κρίσιμη μάχη η οποία πρέπει να κερδηθεί αλλά, και παραπέρα, των ευρωκοινοβουλευτικών εκλογών που ακολουθούν.

Σημαντικά βήματα

Σήμερα, σημειώθηκε, μπορούμε να πούμε ότι έγιναν σημαντικά βήματα σε ορισμένα ζητήματα πάλης. Εχει σημασία να τονιστεί η κοινή δράση φορέων με αφορμή κύρια τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και τις κινητοποιήσεις στην παιδεία, τους εκπαιδευτικούς, τους ΕΒΕ, τους εργαζόμενους στην Ενωση, για την ανάπτυξη του νομού. Επιλέχτηκαν διάφορες μορφές πάλης - συλλαλητήρια, κλείσιμο καταστημάτων, στάσεις εργασίας και απεργίες, συσκέψεις, συντονιστικές επιτροπές κλπ - και μέσα από αυτές εκφράστηκε μια πρωτόγνωρη πολιτική. Είναι δε αυτό ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που πρέπει να αξιοποιηθεί, να έχει συνέχεια και να είναι στο κέντρο της προσοχής και δράσης της ΚΟ. Να μην υποτιμηθούν οι προσπάθειες, για να μπουν εμπόδια από διάφορους και για διάφορους λόγους, να δείξουμε επιμονή, ώστε η συσπείρωση να μη ματαιωθεί και να μη χτυπηθεί.

Οι κομμουνιστές της Καρδίτσας, στη Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής τους, υπογράμμισαν την προοπτική να γίνουν άμεσα ακόμα πιο μαζικοί και μαχητικοί συντονισμένοι αγώνες, αξιοποιώντας και την πείρα που αποκόμισαν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι αγρότες και τα άλλα κοινωνικά στρώματα εργάτες - ΕΒΕ με τη συμμετοχή τους στους προηγούμενους αγώνες. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν, εκτιμήθηκε ότι ήταν πιο πολιτικοποιημένοι, αλλά αυτό δε φθάνει... Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και επιμονή, ώστε το κίνημα να μπολιάζεται με τις θέσεις του ΚΚΕ. Διαπίστωσαν, ακόμα ότι η ενωτική πολιτική που ακολουθήθηκε ως τώρα, αποδίδει καρπούς, καθώς εμφανίζονται αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαού και ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών για τη συγκρότηση αγωνιστικών συνδυασμών, τόσο στη Νομαρχία της Καρδίτσας όσο και σε πάρα πολλούς δήμους.

Πλατιά ψηφοδέλτια αγώνα

Θέλουμε, τονίστηκε, να καταδικάσουν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους την πολιτική εκείνη που μετατρέπει τους δήμους και τα Νομαρχιακά Συμβούλια σε μηχανισμούς του κράτους. Να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τα αντιλαϊκά σχέδια και εναλλακτικά σενάρια "κεντροαριστερών" λύσεων. Αυτά πρέπει να είναι τα κύρια στοιχεία της δουλιάς των κομμουνιστών, από τον τελευταίο δήμο μέχρι τη νομαρχία. Αυτή η θέση του ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να εκφράσει πλατιά τους ανθρώπους του μόχθου, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για την επίτευξη συνεργασιών τέτοιων, που θα εκφραστούν και με τη συμμετοχή σε πλατιά ψηφοδέλτια για τους δήμους και τη νομαρχία. Ψηφοδέλτια με κείνες τις δυνάμεις που δώσαμε κοινούς αγώνες. Και υπάρχει έδαφος για μια τέτοια ευρύτερη συσπείρωση, με βάση την τοπική πείρα. Στη μάχη αυτή, αναφέρθηκε, δεν πάμε για να καταγράψουμε τις δυνάμεις μας τις κομματικές. Πάμε να εκφράσουμε όλη τη διάθεση για αγώνα, για αντίσταση. Πάμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του στόχου της συσπείρωσης και του μετώπου, να αξιοποιήσουμε τις εκλογές αυτές για την ανάδειξη αιρετών στην παραπάνω κατεύθυνση.

Οσον αφορά το αγροτικό κίνημα στο νομό, σημειώθηκαν οι ηρωικοί αγώνες της αγροτιάς, που βεβαίως βοηθήθηκαν και πήραν σωστό πολιτικό προσανατολισμό με τη δράση της Κομματικής Οργάνωσης. Χαρακτηριστικό θετικό παράδειγμα που δίνει καρπούς και συνέβαλε στην ανάπτυξη μαζικών αγροτικών αγώνων είναι η ενοποίηση των αγροτικών συλλόγων στο νομό που, βεβαίως, έγινε κάτω από την επιμονή των κομμουνιστών και της ίδιας της βάσης των αγροτών και πρέπει να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί, όπως επισημάνθηκε.

Σε όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις στο μαζικό λαϊκό κίνημα, η συμβολή της ΚΟ ήταν σημαντική, με παρέμβασή της σ' όλα τα μέτωπα. Ομως, οι κομμουνιστές της Καρδίτσας δε μένουν ικανοποιημένοι. Μπορεί και και πρέπει να γίνουν περισσότερα, με την πιο αποφασιστική δραστηριοποίηση και συμμετοχή των κομμουνιστών και συνολικά της Οργάνωσης. Οπως επισημάνθηκε, η ίδια η κρίσιμη περίοδος στην οποία βρισκόμαστε επιβάλει την καλύτερη λειτουργία και δράση των ΚΟΒ με σχέδιο, πρόγραμμα δράσης και έλεγχο. Για να βελτιωθεί, ωστόσο, η λειτουργία, είναι ανάγκη να κατακτώνται τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά στη δράση μας σ' όλα τα μέτωπα, με την καλύτερη και μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς, με τη βελτίωση του ιδεολογικού και πολιτικού επιπέδου όλων των συντρόφων, με βασικό όπλο μάχης τις θέσεις του Κόμματος και το "Ριζοσπάστη", του οποίου πρέπει να αυξηθεί η κυκλοφορία και, εκτός από όλους τους κομμουνιστές, να φθάνει σε περισσότερους εργαζόμενους και αγρότες στο νομό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκώνεται η αγροτιά! (2002-08-18 00:00:00.0)
Η Αυτοδιοίκηση στο δόκανο (2000-07-01 00:00:00.0)
Γόνιμο έδαφος για αποφασιστική δράση στο λαό (1999-07-01 00:00:00.0)
Μέτωπο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την αντιλαϊκή πολιτική (1998-07-18 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η απήχηση της πολιτικής του Κόμματος (1998-07-07 00:00:00.0)
Μπορούμε περισσότερα (1998-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ