ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
Σελ. /40
Αδίστακτοι!

Σε ανοιχτή γραμμή με τους ακροατές ήταν χτες ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, στην εκπομπή του Κακαουνάκη στον «Φλας». Βροχή έπεφταν τα τηλεφωνήματα για το ασφαλιστικό, θέμα για το οποίο ο υφυπουργός διαβεβαίωνε... ότι τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν οι ασφαλισμένοι! Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει: «Κοιτάξτε, τόσα χρόνια δεν ανοίξαμε το θέμα, γιατί τα ταμεία ήταν χωρίς χρήματα. Τώρα έχουμε χρήματα, γι' αυτό και το ανοίγουμε»!

Σαν να λέμε, ότι θα έρθουν μετά τις εκλογές οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, να μοιράσουν μεγαλύτερες συντάξεις, με καλύτερες προϋποθέσεις, σε μικρότερες ηλικίες..!

Μα αν είναι έτσι, γιατί δεν τα έκαναν προεκλογικά, να πάρουν και παραπάνω ψήφους;

Και κάτι ακόμα, αν αυτές είναι οι προθέσεις τους, γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε «παράνομη» και «υπονόμευση της πορείας της χώρας στην ΟΝΕ» ακόμα και μια ψευτοαύξηση των συντάξεων, σαν και αυτή που - δημαγωγικά και εκ του ασφαλούς - ... υπόσχεται ο Κ. Καραμανλής;

Αλλά είπαμε. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αφορολόγητοι, είναι και αδίστακτοι!

Η αλήθεια για την «γκρίζα διαφήμιση»

Επειδή γίνεται πολύς ντόρος και χύνεται μπόλικο μελάνι για την «αρνητική» διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ - άλλο που δε θέλουν στη Ρηγίλλης - έσπευσε ο πιο αρμόδιος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, λοιπόν, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε, με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Καλό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να βγει και να αναγνωρίσει αυτή τη μεγαλόψυχη προσέγγιση που κάνουμε στα προβλήματα. Και όχι να μας μιλάει για μαύρη διαφήμιση. Γιατί, στο κάτω κάτω της γραφής, έχουμε δικαίωμα ως αντιπολίτευση να επισημαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Αυτό ακριβώς κάνει η ηγεσία της ΝΔ: «Μεγαλόψυχη προσέγγιση στα προβλήματα» και «επισήμανσή» τους, με άλλα λόγια ασύστολη δημαγωγία και υποκριτική επίδειξη ενδιαφέροντος για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Απαραίτητο... εφόδιο

Φαίνεται πως τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν την ύπαρξη σχέσεων, και μάλιστα καλών και ιδιαίτερων, με τον λεγόμενο και «πλανητάρχη», ως απαραίτητο και αναντικατάστατο όπλο της προεκλογικής τους εκστρατείας. Εκτός του Χρ. Παπουτσή, ο οποίος... κοσμεί το προεκλογικό του φυλλάδιο με σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, που σχολιάζαμε τις προάλλες, το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Γ. Παπαντωνίου και απόδειξη γι' αυτό η διπλανή φωτογραφία.

Νομίζουν, άραγε, ότι θα πάρουν περισσότερες ψήφους, θυμίζοντας στους εκλογείς, πως είναι από τους θερμότερους και περισσότερο πειθαρχικούς «θιασώτες» της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης» στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο;

Γρηγοριάδης Κώστας

Για το «τι "ψηφίζουν" 51 χρηματιστές» ενημέρωνε χτες τους αναγνώστες της η «Ελευθεροτυπία», από την πρώτη μάλιστα σελίδα της... Αν τώρα περιμένετε το επόμενο πρώτο θέμα της εφημερίδας να είναι αφιερωμένο στο τι «ψηφίζουν» 51 οικοδόμοι, ή 51 άνεργοι, ή 51 αγρότες, σας βεβαιώνουμε ότι θα περιμένετε για πολύ...

Μέχρι πότε;

Γρηγοριάδης Κώστας

Από υπουργείο σε υπουργείο κι από μέρα σε μέρα... έτσι αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα τις καθαρίστριες των σχολείων, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης. Δε βαρέθηκαν να τις περιπαίζουν και να παίζουν στις πλάτες τους τα πολιτικά τους παιχνίδια; Ως πότε θα γίνεται αυτό; Πόσο ακόμα θα ταλαιπωρούνται ζητώντας τα ελάχιστα, τα στοιχειωδώς αναγκαία, που χρειάζεται ένας εργαζόμενος. Μια ασφάλιση, δηλαδή κι έναν ανθρώπινο μισθό.

Οι εργαζόμενες αυτές γυναίκες, βέβαια, δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ας είναι σίγουροι οι κυβερνώντες, ότι εξίσου αγωνιστική θα είναι κι η ψήφος τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Θερμοκήπιο» αυταρχισμού

Ηεπίθεση κατά των στελεχών του ΚΚΕ στον Πύργο, θα 'λεγε κάποιος ότι αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό στο πλαίσιο της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. Και υπό την έννοια ότι άλλα, αντίστοιχα φαινόμενα, δεν είχαμε μέχρι τώρα, η παραπάνω προσέγγιση δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το ουσιαστικό ζήτημα, όμως, βρίσκεται στην αδιαφιλονίκητη αλήθεια πως αυτή η συγκεκριμένη επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, ήταν προμελετημένη, ήταν οργανωμένη. Είχε, δηλαδή, όλα τα χαρακτηριστικά μιας επίθεσης με δολοφονικά χαρακτηριστικά. Κι αν ο επιθετικός προσδιορισμός «δολοφονικά» ακούγεται σε ορισμένους υπερβολικός, θα λέγαμε πως και μόνο το γεγονός των σιδερολοστών ή οι πληροφορίες πως μόνο άγνωστοι στην Αστυνομία δεν είναι εκείνοι που έστρεψαν τους σιδερολοστούς εναντίον των στελεχών του Κόμματος, είναι στοιχεία που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Τί είναι λοιπόν εκείνο που «οπλίζει» το χέρι μερικών τραμπούκων; Τι είναι εκείνο που τους εφοδιάζει με τόσο θράσος ώστε να εφορμούν καταμεσήμερο (!) και μπροστά σε δεκάδες ζευγάρια μάτια (!) εναντίον κομμουνιστών, επειδή ακριβώς είναι κομμουνιστές; Διότι, βεβαίως και γνώριζαν σε ποιους επιτίθονταν, όπως εξίσου βέβαιο είναι ότι καθόλου τυχαία δεν επέλεξαν το χώρο της επίθεσης: Μπροστά από την εξέδρα, από την οποία σε λίγες ώρες θα άρχιζε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κόμματος... `Η, για να προσθέσουμε ένα ακόμα στοιχείο, μήπως δε γνώριζε αυτό το «επιμελές» όργανο της... Τάξης, ότι στο αυτοκίνητο του ΚΚΕ, που χτες στην Εύβοια προπαγάνδιζε (εφοδιασμένο με ντουντούκες) το συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟ, μόνο... ναρκωτικά (!) δεν επρόκειτο να βρει, όπως.. ευφυώς ισχυρίστηκε όταν το ακινητοποίησε για να το ελέγξει; Είναι προφανές, λοιπόν, ότι τα παραπάνω συνιστούν «καρπούς», οι οποίοι ευδοκιμούν στο εσωτερικό ενός πολύ συγκεκριμένου «θερμοκηπίου». Και το «θερμοκήπιο» μέσα στο οποίο βρίσκουν την ευκαιρία να αναφύονται τέτοιου είδους «μπουμπούκια» είναι κορεσμένο από το λίπασμα του αυταρχισμού, της αυθαιρεσίας, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, που εκπορεύονται, συντηρούνται και «νομιμοποιούνται» από την κεντρική πολιτική εξουσία.

Επομένως, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχουν νήματα που να ενώνουν με άμεσο τρόπο τη δράση των τραμπούκων με συγκεκριμένα κέντρα, είναι φανερό ποιος τροφοδοτεί, με έμμεσο έστω τρόπο, την παρακρατική τους συμπεριφορά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ούτε ένας ούτε δυο είναι οι υπουργοί του κ. Σημίτη που οσάκις το ΚΚΕ στήριξε λαϊκούς αγώνες, επιτέθηκαν στο Κόμμα λέγοντας ότι κινείται στα «όρια της νομιμότητας»! Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η λογική του «κοινωνικού φραγγελίου» και του «κοινωνικού αυτοματισμού» (!) εναντίον των λαϊκών αγώνων, είναι έννοιες που λανσαρίστηκαν από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του κ. Σημίτη, στην προσπάθειά του να αποδώσει εύσημα στους γνωστούς και από παλιά «αγανακτισμένους πολίτες»...

Οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ έχουν όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του κλίματος. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από τους φυσικούς, υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και οι μεν και οι δε ας ρίξουν μια ματιά στην ιστορία του Κόμματος. Θα διδαχτούν πολλά για το μάταιο της προσπάθειάς τους να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές.

Λάθος πορεία

Τι ζητάς,

εσύ εργάτης,

μέσ' σε κόμματα

απάτης,

τι ζητάς

με μπαγαπόντες,

λες και είσαι

κάνας κόντες;

########

Τι ζητάς,

βρε φουκαριάρη,

μέσ' σ' αυτούς

που σ' έχουν γδάρει,

τι ζητάς

σ' αυτή τη φάρα,

πλοία έχεις

ή φουγάρα;

###########

Τι ζητάς εκεί,

παρία;

λάθος χάραξες

πορεία,

συ ανήκεις

σ' άλλο στρώμα

και δικό σου

έχεις κόμμα!


Ο οίστρος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ