ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
Τύχη - ανωτερότητα = Χ

Δυνατές μάχες έδωσαν γιά μιά ακόμη φορά Βαζέχα και Καραταίδης
Δυνατές μάχες έδωσαν γιά μιά ακόμη φορά Βαζέχα και Καραταίδης
Γκολ, βαθμούς αλλά σίγουρα όχι το θέαμα και την τύχη μοιράστηκαν χτες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Αντικειμενικά όμως θα πρέπει να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός «πρώτευσε» στην κατηγορία του θεάματος και ο Ολυμπιακός στο θέμα της τύχης. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, ενώ εκτός των δυο γκολ στο ενεργητικό τους συγκαταλέγονται και δυο δοκάρια αλλά και δυο από τις λεγόμενες κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να υπερηφανεύονται για την τύχη τους αφού παρά τη μέτρια εμφάνισή τους αφ' ενός μεν απέφυγαν την ήττα αφ' ετέρου δε η ισοπαλία τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών. Παρά το γεγονός ότι άνοιξαν πρώτοι το σκορ μόλις στο 9΄, όταν ο Ανατολάκης μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς πρόλαβε τον Γκαγέτο και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μόνη αξιόλογη φάση για τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός φάνηκε να... ξυπνάει και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 22΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη ο Γκαγέτο πρόλαβε τον Ελευθερόπουλο. Δυο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι μετά από εκπληκτική ενέργεια του Φύσσα.

Η επανάληψη ανήκει στην ομάδα του Γιάννη Κυράστα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό του κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου αλλά και στις προσωπικές μονομαχίες. Στο Β΄ ημίχρονο μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Βαζέχα που μπήκε αλλαγή στη θέση του Κόλα. Ο Πολωνός άσος είχε ένα δοκάρι (74΄) καθώς και δυο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Αυτό όμως το πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο 80΄, ο οποίος με άψογο πλασέ έδωσε την πρωτοπορία στο «τριφύλλι». Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Αλεξανδρή ισοφαρίζοντας στο σκορ. Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι το επεισόδιο Ζάχοβιτς-Μπιγκόν, όταν ο τελευταίος τον αντικατέστησε με τον Αλεξανδρή και η αλλαγή διαιτητή στο 16΄ αφού ο Παπαδάκος τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Αγγελάκης. Η διαιτησία του σε γενικές γραμμές ήταν καλή αλλά θα μπορούσε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Πασσαλή (χέρι). «Κιτρίνισε» επίσης και τους Αλεξανδρή, Τζιωρτζόπουλο, Σιμπνιέφσκι, Λυμπερόπουλο, Καραγκούνη, Κόλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Κωστούλας, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Καραταΐδης, Τζωρτζιόπουλος (60΄ Πουρσαϊτίδης), Πασσαλής, Ζάχοβιτς (62΄ Αλεξανδρής), Χούτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μπασινάς, Φύσσας, Γκούμας, Χένρικσεν, Γκαγέτο, Μίκλαντ, Καραγκούνης (75΄ Ασάνοβιτς), Λυμπερόπουλος, Νασιόπουλος (68΄ Σιμπνιέφσκι), Κόλα (44΄ Βαζέχα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
Νίκησε αλλά δεν άρεσε

Μπορεί να μην έπιασε την απόδοση που ήθελε αλλά πήρε τη νίκη. Το άγχος πρόδωσε τους παίκτες του Πανιωνίου που για 52 λεπτά δεν μπορούσαν να πετύχουν γκολ αν και είχαν μια άτυπη υπεροχή. Ομως το αυτογκόλ του Ντάγκα «έλυσε» τα πόδια των Νεοσμυρνιωτών που πήραν τελικά τη νίκη.

Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 43΄ όταν η κεφαλιά του Κλάεβιτς κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραναστάση. Στο β΄ μέρος όμως η επιθετική γραμμή του Πανιωνίου μπήκε αποφασισμένη για να «καθαρίσει» τον αγώνα. Ο Ντάγκας όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-0. Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων μπήκε στο 63΄ από τον Κρίστιανσεν με πλασέ. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Κορυδαλλού ήταν να μειώσει σε 2-1, στο 91΄ με τον Ναστόπουλο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Κίεντζ, Σακελλαρίδης, Κλάεβιτς, Κόντης, Παπαδόπουλος, Σαπουντζής, Κρισμάρεβιτς, Χασιώτης, Πάντιτς, Ριμπέιρο (40΄ Κρίστιανσεν).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Καραναστάσης, Γούτης, Παντελίδης, Τόγιας, Ιωαννίδης, Χουζούρης (73΄ Ναστόπουλος), Ντάγκας, Τιμοθέου, Ρουτζιέρης, Βιλανάκης, Σεγκουέιρα.

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 1-1
Τα μοιράστηκαν όλα

Η... κατάρα του Χαριλάου, που εδώ και έντεκα χρόνια κυνηγάει την ΑΕΚ, συνεχίστηκε και προχθές στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Ο Αρης αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη φιλοξενούμενη «Ενωση», σε έναν αγώνα για γερά νεύρα. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 0-1 στο 51' με γκολ του Νικολαΐδη, που έξυπνα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Αν και η ΑΕΚ δεν ήταν ανώτερη αγωνιστικά από τον Αρη, ωστόσο, όλα έδειχναν ότι μετά το γκολ ο «δικέφαλος» είχε τη νίκη στο... τσεπάκι. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Γκλούτσεβιτς κέρδισε πέναλτι από σπρώξιμο του Δέλλα και έδωσε την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο να «εκτελέσει» τον Ατματσίδη και να ισοφαρίσει σε 1-1.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Καραλιόπουλος, Λουμπούτης, Παπαδόπουλος, Μαλλούς (28' Κατσιαρός), Κολτσίδας, Κυζερίδης, Ναγκόλι, Λιολίδης (73' Γκλούτσεβιτς), Χριστοδούλου (55' Αγαθοκλέους), Χαριστέας.

AEK: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Δέλλας, Καλιτζάκης (90' Μάρκος), Καψής, Ζήκος, Πέτκοφ, Τσίριτς (90' Μαλαδένης), Νικολαΐδης, Κωνσταντινίδης.

ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ 1-0
«Λυτρωτής» ο Κουμπής

Αλλο ένα βήμα για τη σωτηρία της έκανε η Καβάλα, που αυτή τη φορά νίκησε την Ξάνθη με 1-0. Το παιχνίδι ήταν αρκετά υποτονικό αφού και οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν αυτά που περίμεναν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Αυτό όμως που μέτρησε τελικά ήταν η νίκη των γηπεδούχων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν χαλαρά στον αγώνα και μέχρι το 40΄ οι φάσεις που έγιναν στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ομως σε εκείνο το σημείο ο Παντελής Κουμπής με σέντρα-σουτ «κρέμασε» τον Μπούτσεκ γράφοντας το 1-0. Η ομάδα της Ξάνθης απείλησε μόνο μια φορά την εστία των γηπεδούχων στο 73΄, όταν ο Κόβιτς έδιωξε με τα πόδια σουτ του Μπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες ύστερα από την αποβολή του Γελαδάρη, στο 80΄, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΚΑΒΑΛΑ: Κόβιτς, Κόλτσης, Ουντέζε, Ραντόισιτς (45΄ Σάντρι), Ζαβαντίας, Πεγκλής, Πις, Χαραλάμπους, Πάβλοβιτς, Σάραμπα, Κουμπής

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Καραγεωργίου, Πατσατζόγλου, Γιανούτσκο, Ντιόπ, Ντικουμέ (35΄ Μπα), Ζουμπούλης, Μπλέτσας, Χάβος, Ζαφρόπουλος

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΦΗ 1-1
Παραπονούμενοι και οι δυο

Ενας καθαρά... επιθετικός αγώνας με ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 εκτυλίχτηκε στα Τρίκαλα μεταξύ της τοπικής ομάδας και του ΟΦΗ. Η αναμέτρηση αυτή, χαρακτηρίστηκε έντονα από το πάθος και των δύο αντιπάλων που ήθελαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους οπωσδήποτε τη νίκη. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη. Στο 52' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Σκέντζου, αλλά η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 62' ο Κολιτσιδάκης ανέτρεψε τον Αγγελόπουλο στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιοβάνοβιτς. Το τελικό 1-1 άφησε χαμόγελα στο στρατόπεδο των Κρητικών, που βλέπουν την είσοδό τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ να πλησιάζει και πίκρα στους παίχτες του Ζόραν Μπάμποβιτς. Οι Τρικαλινοί, βρίσκονται πολύ κοντά στη Β' κατηγορία.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Σέβο, Καπρίλε, Μπουγάς (58' Μανίκας), Μπαντάς, Γιοβάνοβιτς, Νταλίπι, Ζαχόπουλος, Γιαχάια, Σαμαράς, Γκανάς (56' Χλωρός), Αγγελόπουλος.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Παυλόπουλος, Σκέντζος, Νιόπλιας, Κολιτσιδάκης, Γκόμεζ, Μάουρο (69' Μίτιτς), Παπαγιαννάκης (71' Μαρινάκης), Διγκόζης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2-2
Χορταστικό θέαμα στη Μεσσηνία

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις η Καλαμάτα, αφού αυτή τη φορά απέσπασε από τον Ηρακλή ισοπαλία με 2-2. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, κάτι που τους συνέφερε για διαφορετικούς λόγους.

Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ντεμπά στο 9΄ ο Τρούπκος «πήρε το παιχνίδι επάνω του» και «καθάρισε» για την ομάδα της Πελοποννήσου. Στο 38΄ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι γράφοντας το 1-1 και στο 52', με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, σημείωσε το 2-1. Ενώ το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο για το «Γηραιό», η αλλαγή του Κεμπάτζε ήταν και αυτή που το έκρινε, αφού ο άσος των Θεσσαλονικέων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 58΄ με δυνατό σουτ. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν, αλλά το 2-2 ήταν το τελικό σκορ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Δρούγας, Γεωργέας, Τζανετής, Κουτσουρές, Ιωάννου, Μικές (46΄ Ντα Κρος), Σοάρες, Τρούπκος, Σάμσον, Χίλτον.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Διλμπέρης, Ταβλαρίδης, Σέμος, Ξενίδης, Βελλής, Σαπάνης, Σέμπουε, Στολτίδης, Μπεκιάρης (46΄ Κεμπάτζε), Αμάνγκουαε, Ντεμπά.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ
Ξανά... Πύργος

Πύργος... στάθηκε ο Πανηλειακός στην αναμέτρησή του με τον Εθνικό Αστέρα, παίρνοντας σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τη νίκη τους αυτή να «ξεκολλήσουν» από τους 28 βαθμούς στη βαθμολογία, που βρίσκονταν εδώ και 5 αγωνιστικές. Οι Πυργιώτες από την αρχή του αγώνα έδειξαν τις επιθετικές τους διαθέσεις, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Τασιόπουλος με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Κιούρκου δημιουργώντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι, που πέρασαν δύσκολες στιγμές στην άμυνά τους καθ' όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, δεν κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν το 2-0. Ετσι, στο 39' ο Γκώνιας πάσαρε στο Νούσια ο οποίος με ένα εντυπωσιακό δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ωστόσο. λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν όταν ο Μισέ-Μισέ στο 63' σούταρε δυνατά στο δοκάρι.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Φερεκίδης, Τασιόπουλος, Ουζουνίδης, Νούσιας, Νεμπεγλέρας, Αλμανίδης, Ζιάκας, Γκώνιας, Μοσχογιάννης, Μπάντοβιτς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κιούρκος, Κοντόπουλος, Ποδαράς, Λαγός, Μπεναλί, Τριανταφύλλου, Μπασινάς, Μιλοβάνοβιτς, Μισέ-Μισέ, Πάβλοβιτς, Τσαλίκης

B΄ EΘΝΙΚΗ
Στο ρετιρέ ο Αθηναϊκός

Μόνος πρώτος ο Αθηναϊκός στη βαθμολογία, αφού επικράτησε του Αιγάλεω με 1-0 στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής. Οι «λόρδοι» με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κούη στο 70΄ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 53 βαθμούς, αφήνοντας το Αιγάλεω δεύτερο με έναν βαθμό λιγότερο.

Νικηφόρα πέρασε ο Πανσερραϊκός από τη Νάουσα, αφού επικράτησε της τοπικής ομάδας με 3-2. Μετά από αυτή την επιτυχία, αυξάνονται οι ελπίδες της ομάδας των Σερρών για άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα 1-7, Καλαμαριά - Ιάλυσος 6-0, Ελευσίνα - Αγιος Νικόλαος 1-1, Πιερικός - Εθνικός 2-2, Βέροια - Καλλιθέα 1-0, Παναιγιάλειος - Παναιτωλικός 1-2, Ολυμπιακός Βόλου - Γιάννενα 0-1.

Η Βαθμολογία: Αθηναϊκός 53, Αιγάλεω 52, Σέρρες και Γιάννενα 49, Λάρισα 42, Καλαμαριά 40, Παναιγιάλειος και Παναιτωλικός 39, Ολυμπιακός Β., Καλλιθέα, Ελευσίνα και Βέροια 36, Αγ. Νικόλαος 34, Νάουσα 28, Ιάλυσος 25, Εθνικός 19, Αναγ. Καρδίτσας 18 και Πιερικός 16.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-0
Ολα μηδέν

Δεν μπόρεσε ο Απόλλωνας να πετύχει ένα γκολ, που θα του έδινε και τη νίκη απέναντι στην Παναχαϊκή, η οποία συμβιβαζόταν με την ισοπαλία. Το 0-0 βρήκε τους Πατρινούς να πανηγυρίζουν ενώ τους παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να βλέπουν πεντακάθαρα το δρόμο για τη Β΄ Εθνική. Αν και οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 42΄ οι Απολλωνιστές έχασαν την ευκαιρία να νικήσουν και να ανανεώσουν τις όποιες ελπίδες είχαν για παραμονή, παρά την υπεροχή που είχαν στο β΄ μέρος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τοντόροφ, Διαμαντής, Σπύρος Χατζής (46΄ Μιχάλης Χατζής), Μπελάιτς, Γατζούδης, Φορτούζι, Μανσουριάν (48΄ Νικολαΐδης), Τσίριτς, Πέτκοβιτς, Παπαδημητρίου, Σκαρμούτος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλτιμάς, Γκίτσης, Σκορδονούρης, Κατσουράνης, Ιακώβου, Γιαννόπουλος, Ναβάροφ, Κοστίτς, Γιοβάνοβιτς, Βούκσεβιτς, Επαλέ.

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 25 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 69-16 67

2. Παναθηναϊκός 64-18 64

3. ΟΦΗ 42-29 50

4. ΑΕΚ 44-32 41

5. Αρης 37-29 40

6. Ηρακλής 42-40 37

7. Πανιώνιος 39-44 37

8. ΠΑΟΚ 40-30 35

9. Ξάνθη 26-29 35

10. Ιωνικός 30-31 31

11. Πανηλειακός 31-33 31

12. Καλαμάτα 26-24 26

13. Καβάλα 25-43 26

14. Εθν. Αστέρας 19-36 24

15. Παναχαϊκή 24-34 24

16. Τρίκαλα 24-51 18

17. Προοδευτική 18-39 16

18. Απόλλωνας 16-38 15

* Ιωνικός και ΠΑΟΚ παίζουν σήμερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ