ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια»

Σε εκδήλωση της ΤΟ Αιγάλεω μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
Ενδιαφέρουσα και πλούσια σε προβληματισμό ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε προχτές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή οργάνωση Αιγάλεω της ΚΝΕ, στο κέντρο Χαϊδαρίου, με τη συμμετοχή μελών και φίλων της Οργάνωσης. Ομιλητής ήταν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, που με την εισηγητική ομιλία του έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για τα ζητήματα που απασχολούν έντονα σήμερα τους νέους και κρίνονται και στις επικείμενες εκλογές. Οι ερωτήσεις έπεφταν «βροχή», σχετικά με την προσπάθεια συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου αλλά και με την κατάσταση της παιδείας και ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συζητώντας με τους νέους για τα καθημερινά προβλήματα που ζουν στο πετσί τους, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε έτσι. Υπάρχει διέξοδος. Εμείς, βάζουμε μια βασική ιδέα στους εργαζόμενους και τη νεολαία, όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά και με την καθημερινή μας δράση: ότι αν δε συγκρουστούμε με την ΕΕ, με την ΟΝΕ, δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον κυκεώνα των προβλημάτων που προέρχονται απ' αυτές τις επιλογές».

Απαντώντας στην προσπάθεια που γίνεται από την κυρίαρχη τάξη ώστε οι νέοι να συμβιβαστούν, να αποδεχτούν την κατάσταση, τόνισε με έμφαση: «Επειδή δεν μπορούν να πείσουν ότι το ΚΚΕ είναι μια από τα ίδια, επειδή δεν μπορούν να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι, πλασάρουν τη λογική τού "δε βγαίνει τίποτα", τη λογική τού "κοίτα την πάρτη σου", "πάτα πριν σε πατήσουν" και προπαντός "ξέχνα τα δικαιώματα"». Γιατί, όπως είπε, το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, το δικαίωμα της νεολαίας να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό, στα επιτεύγματα της τέχνης και του πολιτισμού, είναι δικαιώματα που δεν υπάρχουν, δε χωράνε στην κυρίαρχη πολιτική. «Αν ο νέος "τσιμπήσει" και μπροστά στην κάλπη σκύψει το κεφάλι, αν αύριο στη δουλιά, στο σχολείο κάνει πάλι το ίδιο, θα ζει μονίμως με σκυμμένο το κεφάλι κι αυτό θα σημαίνει ζωή χωρίς δικαιώματα», τόνισε.

Απέναντι σ' αυτή την προοπτική κάλεσε τους νέους να αντισταθούν, να τους χαλάσουν τα σχέδια, «όπως και στο παρελθόν πολλές φορές τους χαλάσαμε τα σχέδια» είπε και θύμισε τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις, το μαχητικό ρόλο της νεολαίας στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και στην «υποδοχή» του Κλίντον. «Μπορούμε και τώρα στις εκλογές να τους χαλάσουμε τα σχέδια, ενισχύοντας, στηρίζοντας το ΚΚΕ. Αυτά που μας ετοιμάζουν μετά τις εκλογές είναι πολλά και για να μπορούμε να είμαστε δυνατοί μετά, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της ψήφου και της μαζικής πλατιάς προπαγάνδας με τις θέσεις του ΚΚΕ».

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ
Κλείστε τα αυτιά σας στις υποσχέσεις

Στους παλιννοστούντες Ποντίους της περιοχής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Ε. Γερασιμίδου και Β. Τοπαλλιανίδης

Η Ελ. Γερασιμίδου
Η Ελ. Γερασιμίδου
«Παλιά δεν είχαμε νερό, δεν είχαμε ρεύμα. Δώσαμε αγώνες για να τα έχουμε σήμερα. Δεν έχουμε ένα λεωφορείο να κατέβουμε στο κέντρο να πάμε στο γιατρό. Μας έχουν εγκαταλείψει και ζητάνε και πρόστιμα για τα σπίτια μας».

Κυριακή το πρωί, στον Αγιο Ιωάννη το Ρώσο στο Μενίδι, λόγια αγανάκτησης στην Ελένη Γερασιμίδου και στο Βασίλη Τοπαλλιανίδη, υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, από τους δεκάδες παλιννοστούντες Ποντίους που εξελίχθηκε σε φωνή διαμαρτυρίας για τα «ΘΑ» και τις υποσχέσεις που τους μοιράζουν πάντα πριν τις εκλογές. Η πραγματικότητα όμως για αυτόν τον κόσμο είναι σκληρή. Δεκάδες οικογένειες των Ποντίων και σε αυτή την περιοχή βρίσκονται στην εγκατάλειψη χωρίς συγκοινωνία για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο και οι μεγαλύτεροι στο γιατρό και στις δουλιές τους.

Από την άλλη έπρεπε να δώσουν αγώνες για να φτάσει το ρεύμα στα σπίτια τους και όχι σε όλα. Τα δε έργα υποδομής ανύπαρκτα στους ανθρώπους αυτούς που κάθε φορά για ψηφοθηρικούς λόγους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μιλάνε για τους ανθρώπους του Ελληνισμού και τους υπόσχονται και παράλληλα τους επιβάλλουν εξαντλητικά πρόστιμα για τα σπίτια που με κόπο κατάφεραν να φτιάξουν για τις οικογένειές τους.

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη γειτονιά του Αγιου Ιωάννη του Ρώσου ανταποκρίθηκε όλη η γειτονιά χαιρετίζοντας τους «δικούς τους ανθρώπους» όπως οι ίδιοι αποκάλεσαν τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, σφίγγοντάς τους σφιχτά το χέρι. «Εμείς δεν ήρθαμε για ψηφοθηρία, ήρθαμε να σας καλέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η ΟΝΕ που στηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα, στην παιδεία, την υγεία, στους συνταξιούχους. Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ και να αναπτυχθεί ένα λαϊκό μέτωπο συσπείρωσης και αγώνα», επισήμανε η Ελένη Γερασιμίδου, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι εκεί και μετά τις εκλογές για να παλέψει μαζί τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να μπει φραγμός στα σχέδια που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές, κάλεσε ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης τους συγκεντρωμένους, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματά τους διογκώνονται λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης. «Πείτε όχι στις ψεύτικες υποσχέσεις, δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα για τα προβλήματά σας, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο πώς θα διαχειριστούν τη φτώχεια μας. Ο,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα τα θέλουν πίσω για να αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Κλείστε τα αυτιά σας και ανοίξτε τα μάτια σας. Εχουν αποδείξει τόσα χρόνια ότι είναι πολιτικοί απατεώνες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας», σημείωσε και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ενισχύσουν το ΚΚΕ μεγαλώνοντας το ανάχωμα των μέτρων που ετοιμάζουν μετά τις εκλογές.

Συγκεντρώσεις - συσκέψεις στο Λεκανοπέδιο
Στην Α' Αθήνας
Στις 28/3

- Στην Ελληνορώσων, 6.30μ.μ., με τους Αντ. Αντύπα και Εύα Μελά.

- Στην πλατεία Κυψέλης στις 7μ.μ. με τους Λιάνα Κανέλλη, Αλέκα Ζορμπαλά, Γιάννη Πάσουλα.

- Η ΚΟ Πλάκας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην ταβέρνα «Πλάτανος», στις 7μ.μ., με τον Βασίλη Δημόπουλο.

Στις 29/3

- Τουρκοβούνια (πλατεία Ελ. Βενιζέλου), 6.30μ.μ., με τους Γ. Σκιαδιώτη, Φ. Τσέκερη, Τατιάνα Ευαγγελοπούλου.

- Σεπόλια (πλατεία Αγίου Μελετίου), 7μ.μ., με τους Αλέκο Τομαρά, Λ. Αυδή, Θ. Παπανικολάου.

- Ανω Πατήσια (πλατεία Αγ. Βαρβάρας), 7μ.μ., με τους Κ. Μαραγκουδάκη, Π. Βαμβακά, Γ. Αργυροκαστρίτη.

Στις 30/3

- Αχαρνών (Αγ. Παντελεήμονας) 7μ.μ., με τους Μπ. Αγγουράκη, Γ. Αργυροκαστρίτη, Τ. Φέτση.

- Παγκράτι (πλατεία Μεσολογγίου), στις 7μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Θύμιο Παπανικολάου, Αρετή Μήτση.

- Κάτω Πετράλωνα (Αγ. Αικατερίνη), 7μ.μ., με τους Γ. Σκιαδιώτη, Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, Στ. Λάμπρου.

- Εξάρχεια (πλατ. Παναθηναίων), 7μ.μ., με τους Γ. Μαυρίκο, Αλέκα Ζορμπαλά.

Στις 31/3

- Στο Κολωνάκι (πλατεία Δεξαμενής), στις 6.30μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Αλέκα Ζορμπαλά, Δήμο Μπαρτζώκα.

Στη Β' Αθήνας
Στις 27/3

- Καισαριανή (κεντρική πλατεία), 7.30μ.μ., με τους Θ. Παφίλη, Χ. Καραπάνο, Μαρία Πρίφτη.

- Γλυφάδα (Αγ. Τρύφωνας), 7μ.μ., με τους Β. Δημόπουλο, Τ. Μαστρογιαννόπουλο.

- Ηλιούπολη, (κεντρική πλατεία), 7μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Τασία Τσατσούλη, Τάσο Φωτόπουλο.

- Χολαργό (πλατεία Κύπρου), 7μ.μ., με τους Μπ. Αγγουράκη, Γ. Κακουλίδη, Μαρία Ζευγώλη.

- Αγίους Αναργύρους (πλατεία Ανακάσας), 7μ.μ., με τους Γ. Σταυρόπουλο, Αγγελική Σαμούρη, Αλέκο Βερναδάκη.

- Συγκέντρωση γυναικών στην Καλλιθέα, καφετέρια «Ανάγλυφο», στις 7μ.μ. με την Λιάνα Κανέλλη.

Στις 28/3

- Μαρούσι (πλατεία Ηλεκτρικού) 8μ.μ. με τους Κ. Μαραγκουδάκη, Τ. Βανδή, Ν. Σερετάκη.

- Γαλάτσι (παλιό τέρμα), 7.30μ.μ., με τους Μπ. Αγγουράκη, Αλεξάνδρα Μπαλού, Κώστα Χαντζιάρα.

- Πετρούπολη, (μπροστά στα γραφεία του ΚΚΕ λεωφ. Πετρουπόλεως), στις 7.30μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Χρήστο Μαργανέλη, Εσθήρ Κυριαζή.

Στις 29/3

- Μελίσσια (Πολιτιστικό κέντρο), στις 7μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Χάρη Παπαμάργαρη, Δημήτρη Βανδώρο.

- Βύρωνα, (πλατεία Ταπητουργείου), 7μ.μ., με τους Ορέστη Κολοζώφ, Χρήστο Καραπάνο, Βασίλη Κολοβό.

- Ταύρος, (πλατεία Παναγίτσας), 7μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Βασίλη Δημόπουλο, Παναγιώτη Βακαλόπουλο.

- Ν. Ιωνία (Παναιτώλιο), 6.30μ.μ., με τους Μπ. Αγγουράκη, Γ. Ρούση, Π. Τσουκαλά.

- Καματερό (κινηματογράφος Μελίνη), 7.30μ.μ., με τους Γ. Σταυρόπουλο, Σ. Κολιούση.

Στις 30/3

- Ερυθραία (εκλογικό κέντρο) 8μ.μ. με τον Γ. Σταυρόπουλο.

- Αλιμο (εκλογικό κέντρο), 7.30μ.μ., με τους Β. Δημόπουλο, Γ. Κακουλίδη.

- Περιστέρι, (κεντρική πλατεία), 8μ.μ., με τους Ορέστη Κολοζώφ, Κώστα Καζάκο, Αλέκο Βερναδάκη.

- Ζωγράφου, (πλατεία Γαρδένιας), 7μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Χρυσούλα Αποστόλου, Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Στις 31/3

- Βριλήσσια (κεντρική πλατεία) 7.30μ.μ. με τον Γ. Σταυρόπουλο και τον Αλ. Βερναδάκη.

Συσκέψεις

- Σήμερα, Δευτέρα, ετεροδημοτών Ηλείας, στις 7μ.μ. στην ΚΟΑ του ΚΚΕ, θα μιλήσει η υποψήφια στο νομό Γιάννα Κουτρουμπή.

- Αύριο, Τρίτη, αντιστασιακώνΝ. Φιλαδέλφειας στα γραφεία συνταξιούχων στις 5.30μ.μ., με τον Φοίβο Τσέκερη.

- Αύριο, Τρίτη, υγειονομικών ΙΚΑ στην ΚΟΑ του ΚΚΕ, στις 7.30μ.μ., με τον Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Αττική
Στις 27/3

- Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου, στις 8μ.μ., θα μιλήσει η Ζωή Σώκου.

- Σύσκεψη Μυτιληνιών στο ΠΟΚΕΝ Κόκκινου Μύλου, 6μ.μ., θα μιλήσει η Μένη Κουρδουσά - Δεληγιαννίδη.

Στις 28/3

- Συγκέντρωση στην Ελευσίνα, 7μ.μ., πλατεία Ηρώων, με τους Αντώνη Χοροζάνη, Θύμιο Παπανικολάου, Δήμο Κουμπούρη.

- Συγκέντρωση στον Αυλώνα, στις 7.30μ.μ., θα μιλήσει η Ζωή Σώκου.

- Σύσκεψη εκπαιδευτικών στο παράρτημα Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων, στις 7μ.μ., θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη.

Στις 29/3

- Συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο, στις 7μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου με ομιλητές τους Ιορδάνη Παυλόσογλου και Χρήστο Τσοκάνη.

Στις 30/3

- Συγκέντρωση στην Μάνδρα, στις 7μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν οι Χρήστος Τσοκάνης, Ζωή Σώκου, Αντώνης Χοροζάνης.

- Συγκέντρωση στα Ανω Λιόσια, 7.30μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, με ομιλητές τους Στέλιο Μπιρμπάκο, Γιάννη Βασιλείου, Δήμο Κουμπούρη.

Στις 31/3

- Συγκέντρωση στο Λαύριο, στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Λαυρίου, με ομιλητές τους Δήμο Κουμπούρη, Δημήτρη Πανά και Στέλλα Κόλλια.

Να μπει φραγμός στα σχέδια της πλουτοκρατίας

Ανακοίνωση - πρόσκληση της Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ από το Παλαιό Φάληρο

Η εκλογική επιτροπή στήριξης του ΚΚΕ στο Παλαιό Φάληρο καλεί τις Φαληριώτισσες και τους Φαληριώτες να ενισχύσουν, με την ψήφο τους, το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απριλίου, για να μπει φραγμός στο δικομματισμό και στα σχέδια της πλουτοκρατίας. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα λειτουργήσει καταλυτικά στην ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδίων, που ετοιμάζονται για την επομένη των εκλογών.

Σε κείμενο που υπογράφουν σημειώνουν πως το δεύτερο «κύμα εκσυγχρονισμού» θα έρθει σαν καταιγίδα και θα συντρίψει και τα τελευταία «ίχνη των λαϊκών και κοινωνικών κατακτήσεων». Γι' αυτό ο λαός, με την ψήφο του, πρέπει να ματαιώσει τα σχέδιά τους και να καταφέρει καίριο πλήγμα στο δικομματισμό, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που θα αντιπαλέψει την πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης και της υποτέλειας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι καταδίκη της βαρβαρότητας της «νέας τάξης» και του δόγματος του ΝΑΤΟ, είναι καταδίκη της κυβέρνησης των «αγροτοδικείων» και «μαθητοδικείων» του αυταρχισμού και της αλαζονείας, είναι καταδίκη της κυβέρνησης των Ιμίων, της προδοσίας του Οτσαλάν και της βάρβαρης επιδρομής στη Γιουγκοσλαβία, είναι καταδίκη του «μονόδρομου» της ΟΝΕ.

Είναι, λοιπόν, καθήκον όλων μας, εργαζομένων και ανέργων, μικρομεσαίων και συνταξιούχων, της νεολαίας, όλου του λαού που υποφέρει απ' αυτήν την πολιτική να ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ, για να ανατρέψει τα σχέδια του δικομματισμού και να βάλει στο περιθώριο την κυβέρνηση Σημίτη, κόβοντας παράλληλα «τα φτερά» της ΝΔ που ευελπιστεί να συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σίγουρη ψήφος, είναι ψήφος για αγώνα με προοπτική.

Εμπρός λοιπόν γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΡΙΧΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ στην κάλπη
ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ»

Το κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω:

ΓΟΥΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Πολιτικός ΜηχανικόςΔΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ - ΑιστασιακόςΚΑΛΑΪΤΖΗ ΕΦΗ - ΕκπαιδευτικόςΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΕμποροςΚΑΡΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΕΝΗ - ΚεραμίστριαΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - ΕΒΕ επιπλοποιόςΚΟΝΤΟΡΑ ΕΥΗ - ΛογοτέχνηςΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΑΧΗ - Καθηγήτρια ξένων γλωσσών ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΔικηγόροςΜΑΤΣΟΥΚΑ ΤΖΕΝΗ - ΕκπαιδευτικόςΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ - Γεν. Γραμματέας Ενωσης Συλλόγων Γονέων Π. ΦαλήρουΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΕκπαιδευτικόςΝΑΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΑντιστασιακόςΝΤΑΛΛΑΣ ΘΩΜΑΣ - ΕμποροςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Λογιστής, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΛΕΞΗΣ - Επικ. Καθηγητής ΕΜΠΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Υπάλληλος ΟΤΑΡΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Πρώην Συνδ/στής Πολιτικής Αεροπορίας ΣΕΦΕΡΗ ΜΑΡΙΑ - ΕκπαιδευτικόςΤΡΟΧΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΕκπαιδευτικόςΦΩΤΕΙΝΟΥ ΒΟΥΛΑ - Μέλος ΔΣ Εμποροϋπαλλήλων

3ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ
Εγκαταλειμμένο στη τύχη του

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ,  Γ. Σταυρόπουλου και  Γ.  Αργυροκαστρίτη

Τη μεγάλη εγκατάλειψη από την κυβέρνηση του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος που το οδηγεί στην απαξίωση και σταδιακά στο κλείσιμο, αντιμετώπισαν το Σάββατο το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Σταυρόπουλος και Γ. Αργυροκαστρίτης που περιόδευσαν εκεί.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος συνομίλησαν με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου που τους επισήμαναν τα τεράστια προβλήματα που μένουν άλυτα λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης. Προβλήματα όπως η άθλια κτιριακή υποδομή, η έλλειψη προσωπικού και κυρίως του υποστηρικτικού όπως φύλακες, με αποτέλεσμα δεκάδες ναρκομανείς να καταφεύγουν εκεί για να κάνουν χρήση ουσιών. Ενα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ - της «ισχυρής» Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ - είναι τα χαλασμένα ασανσέρ που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στους υποψήφιους βουλευτές οι εργαζόμενοι, που αναγκάζονται να ανεβοκατεβάζουν ασθενείς με καροτσάκι από τα σκαλοπάτια!

«Είναι ώριμο ο κόσμος να απαγκιστρωθεί από τον δικομματισμό και ν' ανοίξει ένα καινούριο δρόμο αντίστασης ψηφίζοντας ΚΚΕ», επισήμανε ο Γ. Σταυρόπουλος και συνέχισε τονίζοντας ότι «στις 10 Απρίλη πρέπει να ανησυχήσει η ολιγαρχία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ταυτιστεί στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου γι' αυτό το πιο καλό βόλι είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που θα δυναμώσει το λαϊκό μέτωπο».

Ο Γ. Αργυροκαστρίτης μιλώντας στο προσωπικό του νοσοκομείου σημείωσε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει απαθής στα προβλήματα που δημιουργεί ο δικομματισμός. «Ανακάλυψαν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα ότι υπάρχουν προβλήματα όταν οι ίδιοι τα δημιούργησαν. Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ για να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό μέτωπο. Στις 10 Απρίλη πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ γιατί είναι σίγουρο ότι θα είναι και πάλι μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων», κατέληξε.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αύριο η κεντρική συγκέντρωση

Αύριο, Τρίτη, στις 7μ.μ., στην πλατεία Κοραή θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πειραιά. Θα μιλήσουν ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Γιώργος Μαρίνος και οι Μπέττυ Βαλάση, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Σέβη Καραφυλάκη από την «Κομμουνιστική Ανανέωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ