ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Μάη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία σε Κοζάνη και Θεσσαλία

Περιοδεία στο Νομό Κοζάνης και στους 4 νομούς της Θεσσαλίας πραγματοποιεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από σήμερα Πέμπτη 31 Μάη έως και την Κυριακή 3 Ιούνη. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

Στην Κοζάνη:

-- 10.30 Επίσκεψη στο ορυχείο Αμυνταίου.

-- 11.30 Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

-- 13.30 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας - ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- 17.30 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

-- 18.30 Συνάντηση - σύσκεψη με φορείς της περιοχής ορυχείων.

-- 20.30 Ομιλία σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Αύριο Παρασκευή

Στην Κοζάνη:

-- 08.00 Επίσκεψη στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου.

Στη Λάρισα:

-- 11.00 Επίσκεψη στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ομιλία στους εργαζόμενους.

-- 12.30 Συνέντευξη Τύπου στο κέντρο «Τούμπα» στον Τύρναβο.

-- 13.30 Συνάντηση με το δήμαρχο Τυρνάβου και φορείς της περιοχής.

-- 20.30 Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Το Σάββατο 2/6

Στο Βόλο:

-- 17.00 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας.

-- 21.00 Ομιλία σε συγκέντρωση στην Παραλία Βόλου.

Την Κυριακή 3/6

Στην Καρδίτσα:

-- 10.00 Συνέντευξη Τύπου στο αναψυκτήριο «Παυσίλυπο».

-- 11.00 Ομιλία σε σύσκεψη γυναικών στον ίδιο χώρο.

Στα Τρίκαλα:

-- 21.00 Ομιλία σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ασκληπιού.

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το κτήμα Τατοΐου στο λαό

Συγκέντρωση - συναυλία, την Κυριακή 3/6, στις 11 π.μ., στην κεντρική είσοδο του Τατοΐου

Τον ορατό κίνδυνο, η οικονομική ολιγαρχία του τόπου να βάλει στο χέρι το κτήμα Τατοΐου, έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την Αττική, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ και καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση - συναυλία που θα γίνει την Κυριακή 3/6, στις 11 π.μ. στην κεντρική είσοδο του Τατοΐου, διατρανώνοντας: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ».

Στην ανακοίνωση των δύο ΚΟ του ΚΚΕ υπογραμμίζεται: «Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής με 42 χιλ. στρέμματα, (μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας) παρότι τα χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός με 120 χρόνια μοναρχίας και 4,5 δισ. δρχ. στον Γλίξμπουργκ, εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ετσι, διευκολύνουν την ολιγαρχία του τόπου να βάλει στο χέρι ένα από τα ελάχιστα δάση της Αττικής, έναν τεράστιο χώρο σημαντικού φυσικού κάλλους, ανάσα ζωής για το Λεκανοπέδιο».

«Ηδη - τονίζεται στην ανακοίνωση - υπάρχουν σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, από ιδιωτικές επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημοσιεύματα στον Τύπο που δηλώνουν τις προθέσεις της ολιγαρχίας για την εκμετάλλευση του Τατοΐου.

Ο,τι απέμεινε από ελεύθερους χώρους επιχειρούν να το παραχωρήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

«Το ΚΚΕ παλεύει:

  • Να αποτραπούν τα σχέδια για κάθε επιχειρηματική δράση από ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Απορρίπτει κάθε σκέψη και ιδέα που οδηγεί στην ανταποδοτικότητα.
  • Από χώρος τσιμέντου και ιδιωτικής εκμετάλλευσης που τον προορίζει η κυβέρνηση και τον διεκδικεί η ολιγαρχία, να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου.
  • Να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία, ενταγμένη στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να σχεδιαστεί και να αναμορφωθεί σε χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τη νεολαία και το λαό της Αττικής.
  • Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των χώρων και η λειτουργία του να είναι δωρεάν.
  • Οι χώροι του να αξιοποιηθούν για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Τα υπάρχοντα κτίρια να συντηρηθούν και να διατηρηθούν ως αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Το ΚΚΕ σε καλεί να καταδικάσεις με τον αγώνα και την ψήφο σου τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συμπλέουν και σε αυτό το ζήτημα, αφού είναι υπεύθυνοι για το ότι παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο το κτήμα Τατοΐου, παρότι το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός.

Η πολιτική τους είναι η ίδια, απλά αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Και τα δύο κόμματα σχεδιάζουν και δουλεύουν για την πλουτοκρατία.

Μην περιμένεις να αλλάξουν. Καταψήφισε και τους δύο.

Οσο πιο αδύναμοι γίνουν τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ.

Προσπέρασε το Συνασπισμό. Είναι αναξιόπιστος, γιατί απ' τη μια μεριά θέλει να παρουσιάζεται κόμμα της οικολογίας και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν υλοποιεί τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα οποία οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του Τατοΐου.

Με ταξικό κριτήριο και εμπιστοσύνη στη δύναμή σου ψήφισε ΚΚΕ, για ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά σου, θα αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική που εφαρμόζεται απ' όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Κάνε το βήμα, ενίσχυσε τώρα το δρόμο της ανυπακοής, της λαϊκής αντεπίθεσης, ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Την Παρασκευή, 8 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, στο γήπεδο Ριζούπολης

Μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη). Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση - διαδρομή στη δημιουργική και αγωνιστική πορεία του - στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν βασικές στιγμές από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Γιάννης Λάρδης και η Αθηνά Δημητρακοπούλου. Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος, Κατερίνα Χιωτίνη και Αλεξία Γαβρίλη. Η μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση είναι του Στέφανου Ψαραδάκου.

Προσκαλώντας στην εκδήλωση, η ΚΟΑ τονίζει: «Ο Γιάννης Ρίτσος είναι σήμερα ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα δημιουργού και ποιητή». Ενας άνθρωπος που επέλεξε να εμπνέεται από τους λαϊκούς αγώνες και την εργατική τάξη και γι' αυτό μεγαλούργησε. Τα έργα του είναι διαχρονικά, ακριβώς γιατί εκφράζουν τα προβλήματα, τις αγωνίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν ήταν, όμως, μόνο παρατηρητής και «καταγραφέας» αυτών των αγώνων. Στρατεύτηκε με τα υψηλότερα ιδανικά, με τις αξίες του κομμουνιστικού κινήματος. Πολέμησε, εξορίστηκε, βασανίστηκε, βρέθηκε στο δρόμο πάντα παρών στους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού μας, της νεολαίας. Γι' αυτό, εξάλλου, τα ποιήματά του βρίσκουν χώρο σε αυτούς τους αγώνες και τους τροφοδοτούν. Θα έλεγε κανείς, πως «ξαναγράφονται» μέσα στις διεκδικήσεις και τις διαδηλώσεις.

Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διατίθεται από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα κατά τόπους γραφεία τους.

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στην Ιταλία

Για την Ιταλία αναχωρεί σήμερα ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, για να εκπροσωπήσει την οργάνωση στο 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (FGCI), που πραγματοποιείται από τη 1η έως τις 3 Ιούνη, στην πόλη Φούτζι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ