Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το κτήμα Τατοΐου στο λαό

Συγκέντρωση - συναυλία, την Κυριακή 3/6, στις 11 π.μ., στην κεντρική είσοδο του Τατοΐου

Τον ορατό κίνδυνο, η οικονομική ολιγαρχία του τόπου να βάλει στο χέρι το κτήμα Τατοΐου, έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την Αττική, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ και καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση - συναυλία που θα γίνει την Κυριακή 3/6, στις 11 π.μ. στην κεντρική είσοδο του Τατοΐου, διατρανώνοντας: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ».

Στην ανακοίνωση των δύο ΚΟ του ΚΚΕ υπογραμμίζεται: «Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής με 42 χιλ. στρέμματα, (μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας) παρότι τα χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός με 120 χρόνια μοναρχίας και 4,5 δισ. δρχ. στον Γλίξμπουργκ, εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ετσι, διευκολύνουν την ολιγαρχία του τόπου να βάλει στο χέρι ένα από τα ελάχιστα δάση της Αττικής, έναν τεράστιο χώρο σημαντικού φυσικού κάλλους, ανάσα ζωής για το Λεκανοπέδιο».

«Ηδη - τονίζεται στην ανακοίνωση - υπάρχουν σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, από ιδιωτικές επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημοσιεύματα στον Τύπο που δηλώνουν τις προθέσεις της ολιγαρχίας για την εκμετάλλευση του Τατοΐου.

Ο,τι απέμεινε από ελεύθερους χώρους επιχειρούν να το παραχωρήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

«Το ΚΚΕ παλεύει:

  • Να αποτραπούν τα σχέδια για κάθε επιχειρηματική δράση από ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Απορρίπτει κάθε σκέψη και ιδέα που οδηγεί στην ανταποδοτικότητα.
  • Από χώρος τσιμέντου και ιδιωτικής εκμετάλλευσης που τον προορίζει η κυβέρνηση και τον διεκδικεί η ολιγαρχία, να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου.
  • Να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία, ενταγμένη στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να σχεδιαστεί και να αναμορφωθεί σε χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τη νεολαία και το λαό της Αττικής.
  • Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των χώρων και η λειτουργία του να είναι δωρεάν.
  • Οι χώροι του να αξιοποιηθούν για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Τα υπάρχοντα κτίρια να συντηρηθούν και να διατηρηθούν ως αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Το ΚΚΕ σε καλεί να καταδικάσεις με τον αγώνα και την ψήφο σου τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συμπλέουν και σε αυτό το ζήτημα, αφού είναι υπεύθυνοι για το ότι παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο το κτήμα Τατοΐου, παρότι το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός.

Η πολιτική τους είναι η ίδια, απλά αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Και τα δύο κόμματα σχεδιάζουν και δουλεύουν για την πλουτοκρατία.

Μην περιμένεις να αλλάξουν. Καταψήφισε και τους δύο.

Οσο πιο αδύναμοι γίνουν τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ.

Προσπέρασε το Συνασπισμό. Είναι αναξιόπιστος, γιατί απ' τη μια μεριά θέλει να παρουσιάζεται κόμμα της οικολογίας και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν υλοποιεί τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα οποία οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του Τατοΐου.

Με ταξικό κριτήριο και εμπιστοσύνη στη δύναμή σου ψήφισε ΚΚΕ, για ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά σου, θα αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική που εφαρμόζεται απ' όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Κάνε το βήμα, ενίσχυσε τώρα το δρόμο της ανυπακοής, της λαϊκής αντεπίθεσης, ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ