Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα σχολικά βιβλία...

Το ζήτημα των νέων σχολικών βιβλίων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά από διαμαρτυρίες για την αναφορά του βιβλίου Γλώσσας της Ε` Δημοτικού σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Εσπευσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να απαντήσει ότι η αναγραφή των διευθύνσεων διαφόρων διαδικτυακών τόπων στα σχολικά εγχειρίδια είναι υποχρέωση των συγγραφέων εφόσον τις έχουν χρησιμοποιήσει ως πηγή για κάποιο κείμενο, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις ιστοσελίδες, που, αν δεν τηρούνται, τότε οι ιστοσελίδες απαλείφονται από τα εγχειρίδια.

Ομως, το περιεχόμενο και οι στόχοι του νέου διδακτικού υλικού που μπήκε στα σχολεία φέτος επιτάσσουν να μην απαλειφθούν μόνον οι επίμαχες ιστοσελίδες, αλλά και ...τα ίδια τα βιβλία. Για την αποσπασματικότητα που οδηγεί τους μαθητές στη σύγχυση, την αντιεπιστημονικότητα με την ανάμειξη της μυθοπλασίας με την επιστήμη, την ιδεολογική μεροληψία και μονομέρεια με την αποθέωση των αξιών του εκμεταλλευτικού συστήματος, την υποκατάσταση της Παιδείας από δεξιότητες με την υποβάθμιση του περιεχομένου της γνώσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ