Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Και με τους επιχειρηματίες και υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. Προσπάθησε μεν να θολώσει τα νερά, ασκώντας κριτική (ακόμα και τσουβαλιάζοντας) όλα τα σημερινά κόμματα του Κοινοβουλίου, αλλά στο ερώτημα τι θα πράξει την επομένη των εκλογών - αν το κόμμα του είναι στη Βουλή και από την άλλη δεν υπάρχει ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία - απάντησε «ποτέ μη λες ποτέ».

Εστω και αν κατηγόρησε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ότι ακολουθούν διαφορετική «περπατησιά» από τη δική του και ότι με τις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να πορευτεί μαζί τους, απέφυγε να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, μπροστά στο ενδεχόμενο να υιοθετήσουν «διαφορετική πολιτική». Προηγούμενα είχε χαρακτηρίσει «υγεία» τις «συμμαχίες», ότι «υπάρχει μια εξαιρετική δυνατότητα στο έθνος να προσχωρήσει εις τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό των μη μονοκομματικών κυβερνήσεων» και ότι «χρυσή ευκαιρία παρουσιάζεται στις επικείμενες εκλογές να νικήσει η δημοκρατία, η ευνομία, η ευταξία» και να πάψουν να υφίστανται «υδροκέφαλα κόμματα».

Παρουσίασε διάφορες πτυχές του προγράμματός του. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπερίληψης στις λίστες του ΛΑΟΣ του προερχόμενου από τη ΝΔ, βουλευτή Π. Μαντούβαλου. Επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Καταφέρθηκε εναντίον της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» του Στ. Παπαθεμελή. Ξεκαθάρισε ότι δε συγκρούεται με τους επιχειρηματίες. Παρουσίασε λίστα συγγενών κυβερνητικών στελεχών που «βολεύτηκαν» στον κρατικό μηχανισμό. Και υποστήριξε ότι στο κόμμα του δραστηριοποιούνται άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα, ότι ο ίδιος διάβαζε ακόμα και τις προκηρύξεις της «17Ν» για να συμπεριλάβει αποσπάσματα στο πρόγραμμά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ