ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Ιούνη 2007
Σελ. /56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΩΠΟ
Αντιπεριβαλλοντικές αποφάσεις

Την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων και των περιβαλλοντικών μελετών που αφορούν τη δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στα όρια των Δήμων Οινοφύτων Βοιωτίας και Τανάγρας, πρότεινε ο σύμβουλος επικρατείας Αθ. Ράντος κατά τη χτεσινή συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ο εισηγητής αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά παραλείψεις της Πολιτείας, όπως στη μη έκδοση του ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων του Ασωπού ποταμού, ενώ σημείωσε ότι «η υπουργική απόφαση που καθορίζει την έκταση της ΒΙΠΕ είναι παράνομη κατά το σκέλος που καθορίζει τις οριακές τιμές επιβάρυνσης του ποταμού από τα βιομηχανικά λύματα».

Παράλληλα, ο Αθ. Ράντος πρότεινε να γίνουν δεκτές οι παρεμβάσεις των κατοίκων, των εξωραϊστικών συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία του Ασωπού από τις υφιστάμενες βιομηχανικές μονάδες και από ενδεχόμενες νέες, αφού τα νερά είναι ήδη μολυσμένα λόγω της συνεχούς απόρριψης λυμάτων τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων δειγματοληψιών, στα νερά του Ασωπού ανιχνεύονται μεγάλες ποσότητες καδμίου, μολύβδου και χρωμίου που δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα της Αττικής και της Βοιωτίας. Η Ολομέλεια επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων στο Δήμο Ελληνικού, αφού την ερχόμενη Τρίτη, 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνεται συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και από εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, στην παραλία του Αγ. Κοσμά, με κύριο αίτημα να ανοίξουν οι παραλίες για το λαό και τους εργαζόμενους. «Δημόσιες - Δωρεάν - Ανοιχτές παραλίες για το λαό», απαιτούσε το πανό της Αχτιδικής Επιτροπής των Νοτιοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, όταν την ίδια στιγμή, με υποκριτικό και προκλητικό τρόπο εμφανίστηκαν στην ίδια κινητοποίηση στελέχη και δήμαρχοι που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που είχαν στηρίξει το ξεπούλημα των παραλιών.

ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγγέλλουν πυροβολισμό

Πυροβολισμό μέλους του Σωματείου τους από αστυνομικό, την Παρασκευή (25/5/2007) το βράδυ, στην οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, καταγγέλλουν μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών Αθήνας - Πειραιά «Ο Ερμής», με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι.

Οπως ανέφεραν, αστυνομικός που υπηρετεί στο ΑΤ Ν. Κόσμου πυροβόλησε εφτά φορές τον γείτονά του, Χασάν Μπερτ, την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι του μαζί με τον 7χρονο γιο του, χωρίς όμως να τον πετύχει. Οπως ισχυρίζονται τα μέλη του Σωματείου, ήρθε εισαγγελέας και μάζεψε 7 κάλυκες. Δικαστήριο θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ