Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΩΠΟ
Αντιπεριβαλλοντικές αποφάσεις

Την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων και των περιβαλλοντικών μελετών που αφορούν τη δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στα όρια των Δήμων Οινοφύτων Βοιωτίας και Τανάγρας, πρότεινε ο σύμβουλος επικρατείας Αθ. Ράντος κατά τη χτεσινή συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ο εισηγητής αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά παραλείψεις της Πολιτείας, όπως στη μη έκδοση του ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων του Ασωπού ποταμού, ενώ σημείωσε ότι «η υπουργική απόφαση που καθορίζει την έκταση της ΒΙΠΕ είναι παράνομη κατά το σκέλος που καθορίζει τις οριακές τιμές επιβάρυνσης του ποταμού από τα βιομηχανικά λύματα».

Παράλληλα, ο Αθ. Ράντος πρότεινε να γίνουν δεκτές οι παρεμβάσεις των κατοίκων, των εξωραϊστικών συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία του Ασωπού από τις υφιστάμενες βιομηχανικές μονάδες και από ενδεχόμενες νέες, αφού τα νερά είναι ήδη μολυσμένα λόγω της συνεχούς απόρριψης λυμάτων τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων δειγματοληψιών, στα νερά του Ασωπού ανιχνεύονται μεγάλες ποσότητες καδμίου, μολύβδου και χρωμίου που δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα της Αττικής και της Βοιωτίας. Η Ολομέλεια επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ