Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΑΝΙΑ
«Γυμνά» από υποδομές και προσωπικό

Ερώτηση στη Βουλή, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, κατέθεσε το ΚΚΕ

Τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό στα λιμάνια όλης της χώρας, που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων στα καράβια και τα λιμάνια, καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας οι βουλευτές του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη, Νίκος Γκατζής, Αγγελος Τζέκης, Σταύρος Σκοπελίτης και Παναγιώτης Κοσιώνης. Οπως σημειώνουν, «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαθέτει 1.500.000 ευρώ σε ανάδοχο προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για το ξεπούλημα των λιμανιών».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι «ενώ πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε - κατ' απαίτηση των εφοπλιστών - τσουχτερές αυξήσεις στα εισιτήρια και στα ναύλα των οχημάτων και των εμπορευμάτων, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια στα 109 λιμάνια της χώρας. Ο ανεφοδιασμός των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων με καύσιμα συνεχίζεται να γίνεται κατά τη διάρκεια της επιβίβασης ή αποβίβασης των επιβατών, πρακτική που περικλείει ανυπολόγιστους κινδύνους για επιβάτες και ναυτεργάτες και είναι ενδεικτική τόσο της αποθράσυνσης των εφοπλιστών, όσο και της συγκάλυψης που τους παρέχουν οι ελεγκτικοί κρατικοί φορείς. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, καθώς και σε υποδομές, όπως λιμενοβραχίονες, υπόστεγα αναμονής των επιβατών, βοηθητικά σκάφη, ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, πυροσβεστικά κ.ά. στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, ενόψει της τουριστικής περιόδου, «ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών σε όλα τα λιμάνια της χώρας για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής; Σε ποια περιφερειακά λιμάνια, στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, έχουν δημιουργηθεί μόνιμες υποδομές για τη διάσωση των επιβατών και των εργαζομένων των πλοίων σε περίπτωση ανάγκης;». Και ζητούν όλα τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των λιμενεργατών, του τεχνικού προσωπικού και των διοικητικών υπαλλήλων που απασχολούνται σήμερα σε κάθε ένα από τα 12 μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας (Πειραιάς, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Βόλος, Ηράκλειο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Ραφήνα, Καβάλα, Λαύριο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ναυτεργάτης ξεψύχησε αβοήθητος σε επιβατηγό πλοίο (2018-07-31 00:00:00.0)
Στη Βουλή τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα (2014-08-29 00:00:00.0)
Η κατάργηση του καμποτάζ στα πλοία κρουαζιέρας (2010-05-30 00:00:00.0)
Το πρόβλημα είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα πλοία (2007-04-19 00:00:00.0)
Καμπίνες στη θέση των στεγανών! (2005-06-19 00:00:00.0)
Καταστροφικό το ξεπούλημα των λιμανιών (2005-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ