ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ενα ακόμα θλιβερό περιστατικό

Παιδί που προσβλήθηκε από επικίνδυνο μικρόβιο νοσηλεύτηκε μαζί με άλλα παιδιά στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Την προσβολή ενός παιδιού από το μικρόβιο κλεμπσιέλλα επιβεβαίωσε χτες με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά υποστηρίζει ότι το παραπάνω μικρόβιο δεν υπήρξε η αιτία του θανάτου ενός 13χρονου κοριτσιού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας - όπου συνοσηλεύτηκαν - όπως ανέφερε χτεσινό δημοσίευμα του «Βήματος». Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλεμπσιέλλα προκαλεί λοιμώξεις στο αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα, που είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν, καθώς το βακτήριο είναι ανθεκτικό σε όλα τα γνωστά φάρμακα.

Στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα τρία παιδιά εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν και το τρίτο νοσηλεύεται στη μονάδα μόνωσης - όπως λέγεται. Το ένα νοσηλεύτηκε με στρεπτοκοκκική μηνιγγίτιδα και το «δεύτερο 24ωρο από την εισαγωγή του κατέληξε από τη νόσο του». Το 13χρονο κορίτσι - πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου - «έπασχε από κληρονομική ανοσοεπάρκεια (δε λειτουργεί το αμυντικό του σύστημα) από τη γέννησή του, ανέπτυξε κακόηθες λέμφωμα και έκανε χημειοθεραπεία, και κατέληξε από βαριές επιπλοκές της νόσου του».

Το τρίτο παιδί, ένα 8χρονο αγοράκι, μετακομίστηκε στο νοσοκομείο (23/5/2007) μετά από τροχαίο σε κωματώδη κατάσταση και πριν τρεις μέρες το νοσοκομείο απομόνωσε το μικρόβιο κλεμπσιέλλα. «Με την απομόνωση του μικροβίου το παιδί τέθηκε στη μόνωση με ειδική φαρμακευτική αγωγή και αποκλειστικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» αναφέρει το νοσοκομείο και υποστηρίζει ότι η «κατάσταση του παιδιού ελέγχεται απόλυτα». Το «Αγλαΐα Κυριακού» υποστηρίζει ότι τα τρία περιστατικά δε συνδέονται μεταξύ τους και ότι η αναταραχή που παρουσιάστηκε δεν «έχει καμιά επιστημονική βάση».

Με αφορμή τα νέα συμβάντα στο «Αγλαΐα Κυριακού» ο υπεύθυνος Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας κατάγγειλε ότι η ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» λειτουργεί «μόνο με το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού που προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί». Δεν ανέφερε όμως λέξη ότι την τελευταία 15ετία, λόγω της πολιτικής λιτότητας, στα νοσοκομεία μένουν κλειστά 120-150 κρεβάτια ΜΕΘ και ότι σε κάθε κλίνη ΜΕθ αντιστοιχούν 2,4 νοσηλευτές, όταν με βάση τα διεθνή πρότυπα χρειάζονται έξι νοσηλευτές ανά κλίνη ΜΕΘ για να καλυφθούν οι τρεις 8ωρες βάρδιες καθημερινά.

Αυτοί είναι από τους βασικούς λόγους που τα παιδιά αυτά νοσηλεύτηκαν μαζί, ενώ κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Αντιδράσεις για την «τηλεφωνική ψήφο»

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις μετά την ομολογία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου ότι στη διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους τρεις αρεοπαγίτες ψήφισαν τηλεφωνικά! Το ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το γεγονός αυτό «συνιστά κατάφωρη παραβίαση βασικών συνταγματικών αρχών και των εγγυήσεων της δίκαιης δίκης».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών επισημαίνει ότι η διάσκεψη αποτελεί το χώρο διαμόρφωσης της τελικής πεποίθησης και πως η έκδοση δικαστικών αποφάσεων με ψήφους μελών, που δεν έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση, «δεν αποτελεί απλώς παρατυπία και παραβίαση βασικών δικονομικών αρχών, αλλά αναίρεση της ίδιας της έννοιας της δικαστικής απόφασης».

Παράλληλα, η Εταιρεία, εμμέσως πλην σαφώς, αποδοκιμάζει τον Ρ. Κεδίκογλου για μια σειρά προηγούμενες ενέργειές του, όπως περιπτώσεις διώξεων - ποινικών και πειθαρχικών - για δυσμενείς μεταθέσεις, αποσπάσεις, προσωρινή αργία και όλα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς την τήρηση των εγγυήσεων που προβλέπεται από το Σύνταγμα. «Συχνά μόνη αιτία των διώξεων αυτών, συνεχίζει η Εταιρεία, είναι η κρίση των δικαστών κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου».

Σύμφωνα με την Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών, τέτοιες πρακτικές έχουν ως συνέπεια να επικρατήσει στην πλειονότητα των δικαστών κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας, που δε συμβάλλει στη νηφάλια και ορθή απονομή του Δικαίου. Τέλος, η Εταιρεία αναφέρει ότι όλη αυτή η κατάσταση «κλονίζει την αξιοπιστία των δικαστηρίων και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους», ενώ προσθέτει ότι το συντομότερο δυνατόν πρέπει να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ
Νέος τραυματισμός μαθητή εξαιτίας έλλειψης σηματοδότη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γονείς για το δεύτερο τροχαίο, στο ίδιο ακριβώς σημείο, μέσα σε ένα χρόνο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, την Τετάρτη, μέλη της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Αρτέμιδας, στον δήμαρχο της πόλης, Γεώργιο Αλτιπαρμάκη, μετά το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη και τον τραυματισμό παιδιού του Γυμνασίου. Πρόκειται για το δεύτερο τροχαίο ατύχημα, που σημειώνεται στη διάρκεια ενός χρόνου στο ίδιο σημείο, τη Λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος της Υπαπαντής, όπου κινούνται περίπου 400 μαθητές, προκειμένου να πάνε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα προς τους υπευθύνους και το Δήμο όλα αυτά τα χρόνια, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η ζωή των παιδιών που είναι αναγκασμένα να περνούν από κεντρική λεωφόρο, χωρίς κανένα σηματοδότη, ούτε καν διάβαση πεζών.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος της Αρτέμιδας υποσχέθηκε ότι προσωρινά το ρόλο του ...τροχονόμου θα παίξει η Δημοτική Αστυνομία και θα προσπαθήσει να τοποθετηθούν σηματοδότες μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πάντως, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων καλεί τους γονείς και όλους τους πολίτες της πόλης να βρίσκονται σε εγρήγορση και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι «δε θα επιτρέψουμε, πλέον, την αναλγησία των υπευθύνων να την πληρώσουν τα παιδιά μας με τη ζωή τους», απαιτώντας «εδώ και τώρα να τοποθετηθούν στο σημείο αυτό σηματοδότες».

Βρώμικα παιχνίδια στη Νίκαια

Προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος του λαού της πόλης και των εργαζομένων στο Δήμο Νίκαιας στήνει το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας όλες του τις δυνάμεις. Βουλευτές του με ανακοινώσεις τον τοπικό Τύπο, η στάση των δημοτικών του παρατάξεων επίσημων και «ανεξάρτητων», η στράτευση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο (ΠΑΣΚΕ) ολισθαίνουν από μέρα σε μέρα σε μία «μοναδικής ευφυΐας» αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

Στόχος τους δεν είναι μόνο το χτύπημα της διοίκησης του δήμου και η προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο. Στόχος τους είναι να χτυπηθεί η αυξημένη πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, να χτυπηθεί η πλούσια δράση των κομμουνιστών, που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους της Κοκκινιάς, αναδεικνύοντας τα αδιέξοδα του δικομματισμού και την οξυμένη αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ολα όσα κάνουν εντάσσονται στη γενικότερη επίθεση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ΚΚΕ.

Με μπροστάρη την ΠΑΣΚΕ στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας συνειδητά αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφήσουν στο απυρόβλητο την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ΤΑ και συνολικότερα. Πολιτική που γεννά και αναπαράγει προβλήματα για τη λαϊκή οικογένεια. Με κάθε τρόπο βλέπουν «εχθρούς» μόνο στη διοίκηση του δήμου. Κρύβουν όμως ότι η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας έχει πάρει όλες τις αποφάσεις ώστε όλοι οι συμβασιούχοι από τα «έργα και ημέρες» του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του δήμου σήμερα να θεωρούνται αορίστου χρόνου. Κρύβουν ότι όταν σε όμορους δήμους υπάρχουν όμηροι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες, ο Δήμος Νίκαιας σήμερα δεν οφείλει σε κανέναν μισθούς.

Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους γιατί θέλουν να αποκρύψουν ότι η ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις συνέχισε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που είναι η αποδιάρθρωσή τους. Το ΠΑΣΟΚ, με κάλπικο ενδιαφέρον για τους συμβασιούχους, προσπαθεί να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες του για τις στρατιές συμβασιούχων που δημιούργησε. Στο νέο του πρόγραμμα δε γίνεται ουσιαστικός λόγος για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενώ εκλεκτοί του δήμαρχοι, π.χ. Φασούλας στο Δήμο Πειραιά, δεν αρθρώνουν λέξη για μονιμοποίηση συμβασιούχων και την αρνούνται επιμελώς.

Ο λαός της πόλης, οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να αποδυναμώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται για τα προβλήματά τους, να ξεπεράσουν τα πολιτικά τους αναχώματα, να μαυρίσουν αυτούς που κάνουν μαύρη τη ζωή τους. Λύση υπάρχει. Με εμπιστοσύνη στο δίκαιο και τη δύναμή τους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να έχουν αποτέλεσμα και προοπτική οι αγώνες.


Παναγιώτης ΚΑΤΗΦΕΣ
Γραμματέας ΚΟ Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας

ΠΕΚΑΜ
Εγκαίνια Μουσείου Μακρονήσου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου(ΠΕΚΑΜ) πραγματοποιεί, τη Δευτέρα 25 Ιούνη 2007 και ώρα 8 το βράδυ, τα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ(Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο, τηλ.: 2103247820).

ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Καταστροφές σε καλλιέργειες

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως βαμβακιού, αλλά και βιομηχανικής ντομάτας και πεπονιών καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της προχτεσινής χαλαζόπτωσης, σε πολλές περιοχές της επαρχίας Λιβαδειάς. Η παντελής έλλειψη αντιχαλαζικής προστασίας, είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, από 3.500 έως και 5.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως στα χωριά Ορχομενός, Πύργος, Καρνά, Προσήλιο, Θούριο κ.ά.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Κυριακή 17/6

-- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) διοργανώνει, ώρα 11 π.μ., στη Μεσούντα της Αρτας, πανελλαδική εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο, στη μνήμη του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη. Στο χώρο της εκδήλωσης στη Μεσούντα θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου, αφίσας, φωτογραφίας και ζωγραφικής.

-- Πραγματοποιείται αντάμωμα των αγωνιστών και αγωνιστριών του Ιππικού της Ταξιαρχίας Γαζή, στις 9 π.μ., στα Λουτρά Καΐτσας Ν. Καρδίτσας.

-- Τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Λουτρακίου - Περαχώρας και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η ΝΕ και τα παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Κορινθίας, διοργανώνουν, ώρα 10.30 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων στου Νέγρη, εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη λαϊκή κυριαρχία.

Το παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσει ώρα 10 το πρωί, από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ