ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η λαϊκή δύναμη θα πολλαπλασιαστεί αν γίνει δύναμη στήριξης του ΚΚΕ

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην παραλία της Χαλκίδας μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

«Σε κάθε αγώνα μπορούν να γίνονται βήματα μπροστά. Βήμα μπροστά στις βουλευτικές εκλογές είναι να μειωθεί η δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να μειωθεί η δύναμη του δικομματισμού που είναι φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να παλέψει από καλύτερες θέσεις στο πλευρό των εργαζομένων για να οργανωθεί η αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές, να αναπτυχθεί διεκδικητικό κίνημα για νέες κατακτήσεις, να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για τη λαϊκή συμμαχία».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία της Χαλκίδας, παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσά τους δεκάδων νέων που έδωσαν με τη μαχητικότητα και τον δυναμισμό τους ξεχωριστή νότα στη συγκέντρωση.

«Η αστική τάξη και τα κόμματά της φοβούνται το ΚΚΕ» συνέχισε ο Γ. Μαρίνος, «την ιδεολογία και την πολιτική του, το επαναστατικό του πρόγραμμα και την πολιτική συμμαχιών. Φοβούνται τους δεσμούς του με τους εργαζόμενους, την πάλη του για τα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών με στόχους που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες.

H αστική τάξη ανησυχεί από τη συστηματική προσπάθεια που κάνουν οι κομμουνιστές για την αποκάλυψη της αντιλαϊκής ουσίας του δικομματισμού.

Γι' αυτό οργανώνουν μία σχεδιασμένη συκοφαντική αντικομμουνιστική επίθεση στην οποία πρωτοστατεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή του μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και αστικών εφημερίδων.


Η επιχείρηση αυτή βασίζεται σε ένα γελοίο - κατασκευασμένο ψέμα το οποίο λέει: Αφού το ΚΚΕ κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ και αποκαλύπτει ότι η πολιτική του στους βασικούς άξονες συμβαδίζει με την πολιτική της ΝΔ, αφού το ΚΚΕ κάνει συνολικά κριτική στο δικομματισμό, τότε συνεργάζεται με τη "δεξιά"».

Στη συνέχεια ο ομιλητής υπογράμμισε: «Απευθυνόμαστε στους μέχρι τώρα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμαστε και σε στελέχη του που παρά τις διαφωνίες με τους κομμουνιστές διατηρούν επαφή με την πραγματικότητα και τους λέμε ότι: Η αντι-δεξιά συνθηματολογία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς ουσία, επιδιώκει να κρύψει το βασικό ζήτημα.

Επιχειρεί να κρύψει ότι στα πλαίσια της δικομματικής εναλλαγής ακολουθεί δεξιά - αντιλαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ αντιπαλεύει με συνέπεια, συνολικά την πολιτική του δικομματισμού με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.

Ο λαός μας έχει υποχρέωση να σκεφτεί, να κρίνει την κάθε πολιτική δύναμη με συγκεκριμένα κριτήρια.

Πρώτο: Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ είναι αιχμές του ιμπεριαλισμού κατά των λαών.

Το ΚΚΕ είναι αντίπαλός τους και αγωνίζεται κατά των επιθετικών τους σχεδίων.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι σύμμαχοί τους, οι κυβερνήσεις τους έχουν συμμετάσχει σε όλες τις επιθετικές ενέργειες, έχουν βάλει το χέρι τους στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Συμμερίζονται και στηρίζουν τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία κατά λαών και κρατών.

Δεύτερο: Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ιμπεριαλιστικός οργανισμός που υπηρετεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, δρα από κοινού με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατά των λαών.

Αποφασίζει μέτρα που ανατρέπουν βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, δημοκρατικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει σταθερά την ΕΕ και προσπαθεί να εμποδίσει την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν, συμμετέχουν σε κάθε αντιλαϊκή απόφαση. Είναι οι δυνάμεις, που μαζί με το ΣΥΝ υπέγραψαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου, συμφώνησαν με τη στρατηγική της Λισαβόνας για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων κλιμακώνοντας την επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων. Συμφωνούν με το Ευρωσύνταγμα που είναι ένα αντιδραστικό κατασκεύασμα κατά των λαών.

Τρίτο: Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και οι άλλες οργανώσεις της πλουτοκρατίας είναι αντίπαλοι του ΚΚΕ. Ανάμεσά μας υπάρχει ταξική, πολύχρονη εχθρότητα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τα συμφέροντά τους και με αυτό το κριτήριο αποφασίζουν, νομοθετούν, καταργούν δικαιώματα και καταδικάζουν την εργατιά, τα λαϊκά στρώματα σε συνεχή χειροτέρευση της κατάστασής τους.

Οι κραυγές του αποπροσανατολισμού δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν άνθρωπο του μόχθου.

Το ΚΚΕ επιδιώκει να γίνεται η πολιτική-ιδεολογική διαπάλη με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς πολιτικά τεχνάσματα.

Αυτό θέλουν να αποφύγουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και έχουν το λόγο τους.

Γιατί αν αποκαλυφθεί το παιχνίδι που παίζουν κατά των συμφερόντων των ψηφοφόρων τους, κατά των συμφερόντων των εργαζομένων, αυτοί θα τους γυρίσουν τις πλάτες, θα απελευθερωθούν και θα κάνουν βήματα στην κοινή δράση με τους κομμουνιστές.

Χρήσιμη ψήφος είναι αυτή που δυναμώνει το ΚΚΕ γιατί το κόμμα της εργατικής τάξης, το κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων συγκρούεται με την πλουτοκρατία, τον ιμπεριαλισμό, την κυρίαρχη πολιτική με στόχο την ανατροπή τους.

Λέμε στις λαϊκές δυνάμεις: Καταψηφίστε τους, μειώστε τις δυνάμεις τους για να μην μπορούν να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να σοκαριστούν το βράδυ των εκλογών.

Ο λαός έχει δύναμη στα χέρια του και αν πιστέψει στη δύναμή του, η πάλη του θα γίνει αποτελεσματική. Η λαϊκή δύναμη θα πολλαπλασιαστεί αν γίνει δύναμη στήριξης, ενίσχυσης του ΚΚΕ».


ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Μοναδικός αδιαπραγμάτευτος μαχητής των δικαιωμάτων του λαού είναι το ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση, στο Δήμο Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ

Motion Team

«Είμαι εδώ για να πω σε όσους παγιδεύτηκαν σε ΠΑΣΟΚ, σε ΝΔ, σε «άγιο» ΛΑ.Ο.Σ., σε αριστερές προσαρμοσμένες και χρηματοδοτημένες από την ΕΕ, μη σας πιάνουν κορόιδο! Οχι μόνο με τις υποσχέσεις αλλά και με την αντίληψη ότι ζούμε σε μία Ευρώπη ελεύθερη, στην οποία, αν φορέσω στο πέτο το τιμημένο σφυροδρέπανο, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στις μισές από τις 27, δήθεν δημοκρατικές χώρες», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, στην αρχή της ομιλίας της στο Δήμο Αγίου Παύλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, του μοναδικού αδιαπραγμάτευτου «μαχητή» των δικαιωμάτων του λαού, όπως σημείωσε.

«Δεν έχει σημασία αν θα βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, ή τι αριθμός κομμάτων θα βγει στη Βουλή - είπε - γιατί η πολιτική όλων τους είναι μία. Είναι ένας στυγνός καπιταλισμός, με εξωραϊσμένο πρόσωπο και καταναλωτική πατίνα», προσθέτοντας πως αυτές οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνονται σε μια ιστορική συγκυρία, κατά την οποία η αστική εξουσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους λαούς, για να μη βλέπουν ότι μπορεί στα αλήθεια να υπάρξει άλλη πολιτική λύση. Ο ελληνικός λαός από αυτή τη σκοπιά, αλλά και σκεπτόμενος πως όλα τα λαϊκά προβλήματα πηγάζουν από την πολιτική αυτών των κομμάτων, σε αυτές τις εκλογές, θα πρέπει να στείλει μήνυμα «μαυρίσματος» του δικομματισμού, ρίχνοντας ΚΚΕ στην κάλπη, σημείωσε.


Motion Team

Η βουλευτής του ΚΚΕ, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο όργιο της παραπληροφόρησης και τις προσπάθειες εμφύτευσης στρεβλών πολιτικών κριτηρίων στο λαό από τα ελεγχόμενα αστικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι οι κομμουνιστές θα πρέπει να δώσουν την εκλογική μάχη σπίτι το σπίτι και να μην έχουν αυταπάτες πως αυτά τα ΜΜΕ θα προβάλουν το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ