ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ.

-- Σήμερα, Πέμπτη, ο Γιώργος Μαρίνος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη. Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει:

  • Στις 11.30 π.μ. επίσκεψη στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συνάντηση με τη διοίκηση και στη συνέχεια συζήτηση με τους εργαζόμενους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Λέσβιον»
  • Στις 9 μ.μ. ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

-- Το Σάββατο 7 του Ιούλη σε συγκέντρωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ, στις 9.30 μ.μ. στην παραλία της πόλης, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.

-- Την Παρασκευή 20 του Ιούλη σε συγκέντρωση στις 9.30 μ.μ. στην παραλία Καράβου στο Αλιβέρι θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.

Με ψηλά το κεφάλι, στους αγώνες και στην κάλπη

Στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ περιόδευσε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους

Εργαζόμενοι στη ΒΙΑΝΕΞ ενώ ακούν τον Δημήτρη Αρβανιτάκη
Εργαζόμενοι στη ΒΙΑΝΕΞ ενώ ακούν τον Δημήτρη Αρβανιτάκη
«Το βράδυ των εκλογών να φοβηθούν τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να αισθανθούν αδύναμοι. Σας καλούμε να τους καταδικάσετε. Να ψηφίσετε το ΚΚΕ για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για άμεσες κατακτήσεις αλλά και για να δυναμώσει η γραμμή της ανατροπής αυτού του συστήματος. Ο κάθε εργαζόμενος να πει φτάνει πια! Αν γίνει ένα βήμα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα αύριο». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε χτες στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Ο Δ. Αρβανιτάκης επισκέφτηκε τους χώρους δουλιάς στην επιχείρηση και στη συνέχεια μίλησε με τους εργαζόμενους στην τραπεζαρία. «Ως κόμμα έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μεγάλες σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως η φαρμακοβιομηχανία, γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα στο καπιταλιστικό σύστημα, δυστυχώς από τρεις, τέσσερις μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και μια χούφτα μεγάλες πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο εξαρτάται η υγεία του λαού. Διότι σήμερα για να εξασφαλιστεί η υγεία πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το 47% των δαπανών για την Υγεία είναι απ' την τσέπη του λαού. Η υγεία του λαού λέμε ότι πρέπει να είναι εξασφαλισμένη για όλους, ανεξάρτητα απ' το αν δουλεύει, αν είναι άνεργος, μετανάστης από την ώρα που γεννιέται μέχρι την ώρα που θα κλείσει ο κύκλος. Και να είναι δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου, να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος. Το φάρμακο δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν, να υπάρχει κρατική φαρμακοβιομηχανία με λαϊκά χαρακτηριστικά, δημόσιος φορέας που θα ελέγχει. Επίσης η έρευνα να μην συνδέεται με επιχειρήσεις και ιδιώτες», υπογράμμισε ο Δ. Αρβανιτάκης.

Οποιο απ' τα δυο κόμματα και αν γίνει κυβέρνηση θα χτυπήσει τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, τους μισθούς, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, θα κάνει ακόμα χειρότερη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, επισήμανε. «Σας καλούμε να επιλέξετε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές με βάση τα συμφέροντά σας. Να ψηφίσετε ΚΚΕ. Να πάμε στους αγώνες και στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι. Να κάνουμε το βήμα τώρα γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλες χαμένες γενιές», τόνισε.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλ. Αγίου Θωμά, στο Γουδή, με ομιλητή τον Λ. Παπακωνσταντόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 6.30 π.μ. η Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθήνας.

-- Περιοδεία στις 9 π.μ., στα Μηχανουργεία, στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ της Αγ. Σοφιάς, θα πραγματοποιήσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία - συγκέντρωση στην πλατεία Σερφιώτου στην Πειραϊκή, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιήσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία στην πλατεία Ιεραρχών στα Ασπρα Χώματα στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση στα Γλυκά Νερά, στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Το κάτι άλλο».

-- Στο εργοτάξιο του Δήμου Ασπροπύργου θα περιοδεύσει στις 7 π.μ. ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

-- Στις 11 π.μ., σταΕΛΤΑ Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει οΓιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Στις 2 μ.μ. θα επισκεφτεί τοΚαπνεργοστάσιο ΣΕΚΕ.Στις 3 μ.μ. το εργοστάσιο της ΕΛΕΝΙΤ.Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

-- Στις8 μ.μ.σε συγκέντρωση στον Χορτιάτη θα μιλήσει ο Αγγ. Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 π.μ., στους εργαζόμενους του Δήμου Ευόσμου θα περιοδεύσει ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ., στο Ασκληπιείο Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει ο Γιάννης Νοτάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

-- Στα εργοτάξια της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» στο Νομό Γρεβενών θα περιοδεύσει από το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας.

-- Στις 2 μ.μ. στο εργοστάσιο ΒΕΤΑ ΑΕ στη Χαλκίδα σε συγκέντρωση εργαζομένων θα μιλήσει ο Γ. Αργύρης, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφθεί την «COCA COLA - ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ» και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Λ. Παπακωνσταντόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στο Αυτοματοποιημένο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

-- Η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδείες στους παρακάτω χώρους: Στις 8 π.μ., στο Τελωνείο και στα εκτελωνιστικά γραφεία του Ικονίου, στις 11 π.μ. στο Μουσικό Κέντρο του Δήμου Πειραιά και στις 7.30 μ.μ. στις γειτονιές του Πρ. Ηλία.

-- Στο εργοτάξιο του Δήμου Μάνδρας, στις 7 π.μ., θα περιοδεύσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

-- Στις8 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει ο Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Απολλωνία Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Αγγ. Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στην επιχείρηση «Κελαϊδίτης ΑΕ» στον Πισσώνα Διρφύων σε συγκέντρωση των εργαζομένων θα μιλήσει ο Γ. Αργύρης, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. στα χωριά Μονοκαρυά και Βουτάς στη Βόρεια Εύβοια θα περιοδεύσει η Γιώτα Μπακαλάκου, μέλος του ΑΓ Βορειοκεντρικής Εύβοιας του ΚΚΕ.

«Εφυγε» ο Παναγιώτης Πετρούνιας

Πέθανε χτες το πρωί ο σ. Παναγιώτης Πετρούνιας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις 5.00 το απόγευμα, από το Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο σ. Παναγιώτης Πετρούνιας συμμετείχε από μικρό παιδί στο εργατικό κίνημα της Αθήνας, στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και στους κατοπινούς αγώνες, μέχρι το τέλος της ζωής του. Πήρε μέρος στις μάχες του Δεκέμβρη 1944 όπου τραυματίστηκε βαριά. Ανήκε σε οικογένεια που πρόσφερε πολλά στο λαϊκό κίνημα και στην ενενηντάχρονη πορεία και δράση του ΚΚΕ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του σ. Πετρούνια».

Συλλυπητήρια προς την οικογένεια του σ. Πετρούνια απηύθυνε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ