ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Ιούλη 2007
Σελ. /28
Ας τους αποτρελάνουμε

Του Κώστα Κουφογιώργου από το ΠΑΡΟΝ
Του Κώστα Κουφογιώργου από το ΠΑΡΟΝ
Τι είπε ο Καραμανλής στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου της ΝΔ;

Οτι με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προχωράμε μπροστά.

Και τι ανέφερε ως παράδειγμα; «Η αλλαγή του άρθρου 16 έχει προταθεί και από τη ΝΔ και από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Είναι προφανές πως αυτοί οι δυο ...δεν έχουν κοινή πολιτική.

Τι απάντησε ο Πάγκαλος όταν τον ρώτησαν αν έχει στοιχεία για τις υποτιθέμενες «κοινές επιχειρήσεις» του ΚΚΕ και της ΝΔ; «Εσείς (οι δημοσιογράφοι) τα γράψατε κι εγώ τα επικαλούμαι».

Είναι προφανές πως ο τύπος είναι τόσο θαρραλέος που να μην υπερασπίζει ούτε καν αυτό που μία μέρα πριν ξέρασε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό που τώρα δηλώνει πως απλά το διάβασε και το επικαλείται είναι ένα δήθεν ρεπορτάζ προβοκατόρικο όμως της Μ. Μάνη (πού αλλού;) στην «Ελευθεροτυπία». Στην εφημερίδα, δηλαδή, που εγκαλούσε το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ασκεί πολεμική στο ΚΚΕ. Ε, να που ασκεί επιτέλους πολεμική το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΕ, με «στοιχεία» από την εφημερίδα που πασχίζει τόσα χρόνια να στήσει ένα κόμμα ικανό να σταθεί ως σοβαρό ανάχωμα στο ΚΚΕ. Δεν τους βγήκε με κάτι γαλλικού τύπου «επαναστατικές πράξεις» χρόνια πριν, πασχίζουν μπας και τους βγει κατευθείαν από το βόθρο.

Το κρίσιμο στο όλο θέμα δεν είναι η λάσπη. Το κρίσιμο είναι ότι έτσι επιχειρούν να εξαφανίσουν από το προσκήνιο την ίδια την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Μια πρόταση κόντρα και ενάντια σε κάθε παραλλαγή της καπιταλιστικής διαχείρισης, με ειδικές - εξειδικευμένες προτάσεις, τέτοιες που είναι αναγνώσιμες από έναν προς έναν τους εργάτες και τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, ως προτάσεις που πράγματι ανταποκρίνονται στα δικά τους συμφέροντα.

Η απάντηση - και πάλι, σε κάθε «θείο βρέφος» - δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταση της πάλης ενάντια σε όλα όσα αντιπροσωπεύει ο κάθε «Πάγκαλος» και τα κόμματα που ιδεολογικά καλύπτονται από τέτοιου είδους ξεφτιλισμένο αντικομμουνισμό. Γιατί ο «Πάγκαλος» δεν είναι μόνο ΠΑΣΟΚ...

Το ερώτημα που πρέπει να απευθύνουμε ευθέως σε κάθε άνθρωπο που ανήκει στα λαϊκά στρώματα είναι ένα: Τι σχέση μπορεί να έχεις με μια πολιτική που έχεις ήδη πληρώσει πολύ ακριβά; Μια πολιτική ίδια και απαράλλαχτη, είτε είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία;

Από μόνο του το ερώτημα, όταν συναντά τη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων, τρελαίνει τα επιτελεία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προπαντός τρελαίνει την αστική τάξη, που χρόνια τώρα έχει βρει - με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - τον τρόπο να γονατίζει τους εργάτες προσφέροντάς τους παράλληλα την αυταπάτη πως όταν αλλάζει κυβέρνηση αλλάζει και πολιτική.

Το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα, από την ίδια την εμπειρία τους πλέον, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με δύο ταμπέλες, ένα κόμμα με δύο ψηφοθηρικούς μηχανισμούς, ένα κόμμα με μια πολιτική, ένα αφεντικό ενάντια σε ένα θύμα: τους εργάτες και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα, αυτό το γεγονός, το συμπέρασμα, δηλαδή, που πλατιά πλέον κυκλοφορεί ανάμεσα στους χτεσινούς ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι που τρελαίνει τα εκλογικά επιτελεία του δικομματισμού.

Μπορούμε με τη δράση μας να τους αποτρελάνουμε...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟ ΗΘΟΣ!

Ο «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ»: «Υπουργοί της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε παραγωγικά υπουργεία, ήδη χτύπησαν την πόρτα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι τις αποκαλύψεις και τα χειρότερα και ζητούν από τώρα πολιτική κάλυψη (...) στη Ρηγίλλης υπάρχουν καταγγελίες που αγγίζουν και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αναφέρονται σε χρηματοδοτήσεις οργανώσεων - κάποιες από αυτές ήταν και μη κερδοσκοπικές» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ: «Προσλάβαμε πολλές χιλιάδες (...) ανάμεσά τους ήταν και η γυναίκα μου, και δε χρειαζόταν να έχει άλλα προσόντα. Αυτό βασίστηκε σε μια υπουργική απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ως υπουργού Παιδείας το 1996, που προέβλεπε ότι η επαγγελματική κατάρτιση μπορεί να γίνεται και από εμπειροτέχνες που συντονίζουν τους αποφοίτους οι οποίες πηγαίνουν σ' έναν επαγγελματικό χώρο (...) Το συνολικό ποσό που πήρε η γυναίκα μου ήταν 4 εκατομμύρια δραχμές, δηλαδή 12.000 ευρώ. Γι' αυτό το ποσό μιλάμε (...) Αγοράσαμε ένα ομόλογο αξίας 11 εκατ. ευρώ, όμως το Δεκέμβριο του 2003 οι ταμειακές ανάγκες του ΥΠΕΧΩΔΕ (σ.σ. υπουργός ήταν η Βάσω Παπανδρέου) αποδείχτηκαν μεγαλύτερες απ' ό,τι είχε προβλεφτεί και χρειάζονταν άμεσα χρήματα (...) οι οικονομικές υπηρεσίες μας είπαν ότι μπορούμε να ρευστοποιήσουμε το ομόλογο με κέρδος, και το κάναμε. Απ' αυτά δώσαμε τα 6 εκατ. ευρώ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και με τα υπόλοιπα αγοράσαμε ένα νέο ομόλογο» (ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ: «Θα σας πω και κάτι άλλο, για το οποίο θα μου υποσχεθείτε ότι δε θα μου ζητήσετε συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί δε θέλω να τα πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν και κοινές επιχειρήσεις! Επιχειρήσεις με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια σύμπραξη» (ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

ΠΑΝΤΑ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ»: «Πεσμένη ήταν φέτος η δεξίωση στην αμερικανική πρεσβεία για την 4η Ιουλίου, που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα (...) Από το ΠΑΣΟΚ ξεχώρισε η φιγούρα του Θεόδωρου Πάγκαλου» (στα ΝΕΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αδιάψευστα ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ο Θόδωρος Πάγκαλος

ΤΟ ΒΗΜΑ: Βλέποντας και κάνοντας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ατζέντα Καραμανλή για τις εκλογές

Η ΑΥΓΗ: Η ώρα του πολίτη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΡΓΗΣ από τον «Αγνωστο Πολίτη»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νομοθετική ρύθμιση για τις Πανελλαδικές

ΕΘΝΟΣ: ΚΟΣΚΙΝΟ για 200.000 φορολογούμενους

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το όραμα Καραμανλή για την Ελλάδα του 21ου αιώνα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυτοί είναι οι στόχοι μας

Η ΧΩΡΑ: Μια γροθιά η Νέα Δημοκρατία

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Απασχολήσιμοι» με υπογραφή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως η αύξηση της συνολικής απασχόλησης οφείλεται σε αύξηση του αριθμού των μερικώς απασχολουμένων. Μάλιστα, πρόκειται για εργαζόμενους που αμείβονται με ψίχουλα υπό συνθήκες πλήρους ανασφάλειας. Ενδεικτικό είναι ότι μεγάλο μέρος των μισθωτών πληρώνεται με 600 - 700 ευρώ το μήνα και αναγκάζεται να σιωπά, αφού η αγορά εργασίας θυμίζει ζούγκλα με απορυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και χιλιάδες ανέργους» (στα ΝΕΑ).

«Ελεύθερες παραλίες» επίσης με υπογραφή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Κόβουν μονέδα οι... παραλίες. Εξαιρετικά αποδοτικό, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες οι οποίοι διαχειρίζονται τις ακτές, είναι το θερινό πέρασμα ελλήνων και ξένων τουριστών από τις παραλίες της χώρας. Τα υψηλά ποσοστά ενοικίου που καταβάλλουν στο Δημόσιο και τους κατά τόπους δήμους αποσβένυνται σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς ο ημερήσιος τζίρος μιας σχετικά μικρής επιχείρησης στη διάρκεια της περιόδου αιχμής (high season) σε μια νησιωτική παραλία μπορεί να ξεπεράσει τις 15.000 ευρώ, ενώ σε μια δημοφιλή πλαζ της Αττικής ο ετήσιος κύκλος εργασιών είναι της τάξεως των 2,5-3 εκατ. ευρώ» (στο ΒΗΜΑ).

Οι «Πράσινες Μπίζνες»

«Τα έξυπνα κράτη έχουν από καιρό παύσει να αντιμετωπίζουν την υπόθεση της οικολογίας ως ζήτημα πολιτικού καθωσπρεπισμού ή βουκολικού ρομαντισμού (...) οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου μιλούν για "Πράσινες Μπίζνες" (...) η Ελλάδα διαθέτει σπουδαίο κεφάλαιο περιβάλλοντος. Αυτό πουλάει ο τουρισμός και ο κ. Σουφλιάς, όταν σχεδιάζει περιοχές ειδικής χωροταξικής ανάπτυξης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κι «ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά»

«Ενα SMS που κυκλοφόρησε από κινητό σε κινητό (...) ήταν αρκετό για να κάνει περίπου πέντε χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν χθες το απόγευμα έξω από τη Βουλή. (...) Η διαδήλωση (...) δεν είχε επικεφαλής - διοργανωτές (...) στη διαδήλωση για την προστασία και την αναγέννηση της Πάρνηθας συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ» (στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ