Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟ ΗΘΟΣ!

Ο «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ»: «Υπουργοί της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε παραγωγικά υπουργεία, ήδη χτύπησαν την πόρτα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι τις αποκαλύψεις και τα χειρότερα και ζητούν από τώρα πολιτική κάλυψη (...) στη Ρηγίλλης υπάρχουν καταγγελίες που αγγίζουν και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αναφέρονται σε χρηματοδοτήσεις οργανώσεων - κάποιες από αυτές ήταν και μη κερδοσκοπικές» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ: «Προσλάβαμε πολλές χιλιάδες (...) ανάμεσά τους ήταν και η γυναίκα μου, και δε χρειαζόταν να έχει άλλα προσόντα. Αυτό βασίστηκε σε μια υπουργική απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ως υπουργού Παιδείας το 1996, που προέβλεπε ότι η επαγγελματική κατάρτιση μπορεί να γίνεται και από εμπειροτέχνες που συντονίζουν τους αποφοίτους οι οποίες πηγαίνουν σ' έναν επαγγελματικό χώρο (...) Το συνολικό ποσό που πήρε η γυναίκα μου ήταν 4 εκατομμύρια δραχμές, δηλαδή 12.000 ευρώ. Γι' αυτό το ποσό μιλάμε (...) Αγοράσαμε ένα ομόλογο αξίας 11 εκατ. ευρώ, όμως το Δεκέμβριο του 2003 οι ταμειακές ανάγκες του ΥΠΕΧΩΔΕ (σ.σ. υπουργός ήταν η Βάσω Παπανδρέου) αποδείχτηκαν μεγαλύτερες απ' ό,τι είχε προβλεφτεί και χρειάζονταν άμεσα χρήματα (...) οι οικονομικές υπηρεσίες μας είπαν ότι μπορούμε να ρευστοποιήσουμε το ομόλογο με κέρδος, και το κάναμε. Απ' αυτά δώσαμε τα 6 εκατ. ευρώ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και με τα υπόλοιπα αγοράσαμε ένα νέο ομόλογο» (ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ: «Θα σας πω και κάτι άλλο, για το οποίο θα μου υποσχεθείτε ότι δε θα μου ζητήσετε συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί δε θέλω να τα πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν και κοινές επιχειρήσεις! Επιχειρήσεις με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια σύμπραξη» (ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

ΠΑΝΤΑ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ»: «Πεσμένη ήταν φέτος η δεξίωση στην αμερικανική πρεσβεία για την 4η Ιουλίου, που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα (...) Από το ΠΑΣΟΚ ξεχώρισε η φιγούρα του Θεόδωρου Πάγκαλου» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ