Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι θέσεις του ΚΚΕ ενοχλούν και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Με επεξεργασμένο επιτελικό σχέδιο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, η επίθεση στο ΚΚΕ

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι για τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δρόμος παρά να διαλέγουν ανάμεσα στους δύο και γι' αυτό ενοχλούνται από τη θέση του ΚΚΕ ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, κινούνται με την ίδια στρατηγική, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας συνθημάτων. Αυτό τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στην αντικομμουνιστική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με εργαζόμενους στο «Δημόκριτο», αν οι επιθέσεις κατά του ΚΚΕ «αποτελούν κομμάτι μιας κεντρικής επιλογής του ΠΑΣΟΚ», είπε συγκριμένα: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί επεξεργασμένο επιτελικό σχέδιο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, φαίνεται αυτό γιατί η επίθεση γίνεται προεκλογικά. Αν π.χ. η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε κάποια δικά της δεδομένα να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του ΚΚΕ, αυτά θα έπρεπε να τα κάνει πιο πριν. Παρατηρούμε ότι πριν τις εκλογές - το ίδιο έγινε και στις τοπικές εκλογές και τώρα - γίνεται μια επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, η οποία παίρνει τα χαρακτηριστικά της προβοκάτσιας, ακριβώς γιατί δεν είναι επίθεση με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι μια επίθεση, θα το έλεγα, λάσπης. Υπάρχει μια θέση του ΚΚΕ που ενοχλεί και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και ας εμφανίζεται με γαλατική ευγένεια. Η θέση που λέει ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, κινούνται με την ίδια στρατηγική, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας συνθημάτων. Ενοχλεί και τους δυο γιατί θεωρούν ότι για τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δρόμος παρά να διαλέγουν ανάμεσα στους δύο».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το χρόνο των εκλογών, η Αλ. Παπαρήγα είπε: «Πιστεύω ότι παίζεται ένα παιχνίδι καθορισμού της ημερομηνίας. Για μας δεν υπάρχει ούτε αιφνιδιασμός, ούτε τίποτα. Δε μας απασχολεί πότε θα γίνουν εκλογές. Ας τις κάνουν όποτε θέλουν. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι τι θα βγάλει η κάλπη. Να μη βγάλει μία από τα ίδια. Πρέπει να βγάλει κάτι διαφορετικό. Χαρακτηριστικό της διαφορετικότητας θα είναι το ποσοστό του ΚΚΕ, διότι έρχονται νέα προβλήματα, άρα πρέπει να έρθουν και νέοι αγώνες».

Δε μας φοβίζουν οι προβοκάτσιες

Ειδική αναφορά έκανε η Αλ. Παπαρήγα - μιλώντας το Σάββατο στο Λαύριο - στην αντικομμουνιστική επιχείρηση:

«Η μάχη - τόνισε - ανάμεσα στους δύο δε θα περιοριστεί αναμεταξύ τους, θα έχει και παρενέργειες, από τη στιγμή που και τα δύο κόμματα ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους στην κάλπη. Και τα δύο κόμματα θα στήσουν και στήνουν απόχες για να συγκρατήσουν απώλειες. Δηλώνουμε ότι δε μας παρασύρει, ούτε η πολιτική του καρότου, ούτε του μαστιγίου, ούτε η γαλλική ευγένεια, ούτε η αμερικάνικη αυθάδεια. Προπαντός δε μας φοβίζουν οι προβοκάτσιες. Είμαστε μαθημένοι σ' αυτές.

Με την ευκαιρία, ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Ελευσίνιος βουλευτής προχώρησε, με την ανοχή αν όχι κατ' εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε μια νέα πρωτοφανή, αλλά και εντελώς για γέλια επιχείρηση προβοκάτσιας. Οσο αστεία και αν είναι, δεν παύει να δείχνει με ποιον ή ποιους έχουμε να κάνουμε. Η προβοκάτσια βεβαίως δεν έχει πρωτοτυπία, αφού για μια ακόμα φορά κατηγορεί το ΚΚΕ για συμμαχία με τη ΝΔ, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπάρχουν οικονομικά ανταλλάγματα.

Εμείς θα συστήναμε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί μοντέρνους επικοινωνιολόγους και σύγχρονους αστούς ιδεολόγους, να μην υποχωρεί κάτω από τις τρέχουσες ανάγκες στην κάλπη, να μην κάνει πως δε βλέπει ότι το οπλοστάσιό του απέναντι στο ΚΚΕ δεν πρέπει να αξιοποιεί τους οπαδούς του Γλύξμπουργκ και της Κόκκινης Μηλιάς. Δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτε από αυτούς, γιατί αλλού είναι ταγμένοι να υπηρετήσουν».

Να δηλώσει ο Γ. Παπανδρέου εάν συμφωνεί

Και επισήμανε: «Το λόγο έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, να δηλώσει αν συμφωνεί ή όχι με τη λογική της προβοκάτσιας. Αν ο ίδιος θεωρεί ότι είναι θύμα προβοκάτσιας, δικό του θέμα είναι να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο οδόντα αντί οδόντος, αν και για μας είναι απορριπτέα, απέναντι σ' αυτούς που κάνουν προβοκάτσια και όχι σ' αυτούς που τον αντιπολιτεύονται με πολιτικά επιχειρήματα και από ταξική σκοπιά. Ο προβοκάτορας, εκτός των άλλων, είναι και δειλός γιατί δε δίνει τη μάχη στο πραγματικό πεδίο, γιατί δε θέλει να ομολογήσει τι τον ενοχλεί στις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ».

Είμαστε κατά των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία

«Εμείς απτόητοι θα συνεχίσουμε, είμαστε βέβαιοι ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί που δε συμπαθούν την κομμουνιστική ιδεολογία, αλλά μισούν τον αντικομμουνισμό», υπογράμμισε και είπε: «Εμείς δε θα τους μιμηθούμε, έχουμε ράμματα για τη γούνα τους που βγαίνουν από την πολιτική και πρακτική τους, δεν έχουμε ανάγκη κατασκευασμένων καταγγελιών και πολιτική παρασκηνίου. Δεν είμαστε αντιΝΔ και αντιΠΑΣΟΚ, είμαστε κατά των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Δεν είμαστε αντιΣΥΝ, είμαστε πολέμιοι του οπορτουνισμού που διαβρώνει την αγωνιστικότητα και τον υγιή ριζοσπαστισμό, το διεθνισμό. Δεν είμαστε αντιΛΑΟΣ, είμαστε κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού, κατά της επιστροφής στη δεκαετία του '50 και του '60 και τα διάφορα φθαρμένα σύμβολά της.

Δίνουμε την εκλογική μάχη με τις απαιτήσεις μιας πλατιάς πολιτικής καμπάνιας, διατεθειμένοι σε κάθε τόπο δουλιάς, σε κάθε γειτονιά να ακούσουμε ερωτήματα, απορίες, διαφορετικές απόψεις από τη νέα γενιά, τους εργάτες και τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους φτωχούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο πιο πολύ κουβεντιάζουμε και δρούμε από κοινού με λαϊκές μάζες, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι μαζί μας, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ