Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Η δικομματική απάτη στο παζάρι

Ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που το 2001 ιδιωτικοποίησε το ΠΑΣΟΚ

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πολιτικής του δικομματισμού, της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της πολιτικής υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων στο Θριάσιο Πεδίο, στη Δυτική Αττική και τη Β` Πειραιά, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του που ολοκληρώθηκε χθες με επισκέψεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στον Κορυδαλλό και το Αιγάλεω.

Κεντρικός άξονας των όσων είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η κούφια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, που σε κάθε περίπτωση καταλήγει στο αίτημα για άμεση διεξαγωγή των εκλογών. Μπαίνοντας δε στο γνωστό παιχνίδι των τελευταίων ημερών γύρω από τα σκάνδαλα για τα ομόλογα, του «μια εσύ μια εγώ» και του συμψηφισμού, εμφανίστηκε από τη Σαλαμίνα να ...προειδοποιεί τον πρωθυπουργό εάν έχει στοιχεία για το Χρηματιστήριο να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, θεωρώντας ότι έτσι ξεκαθαρίζει τη θέση του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε χθες τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που το 2001 το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε πουλώντας τα και μάλιστα κοψοχρονιάς στη γερμανική HDW, ενώ στη συνέχεια απορροφήθηκαν από τον σημερινό ιδιοκτήτη του ναυπηγείου Thyssen Krupp. Ωστόσο, η επιχείρηση να παίξει με τη νοημοσύνη των 1.450 εργαζομένων, που βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που συνδιαμορφώνουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έπεσε στο κενό. Παρά τη φιέστα που είχε προετοιμαστεί από ΠΑΣΚΕ, αλλά και εργοδοσία στη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί, τελικά παραβρέθηκαν με το ζόρι 250 εργαζόμενοι.

Από τα όσα ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, περί «πράσινης οικονομίας», «επένδυσης στον άνθρωπο» που «μπορεί να μας κάνει ανταγωνιστικούς», όταν στο ναυπηγείο κυριαρχούν απολύσεις, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση, επιβεβαιώθηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να προσδοκούν από το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή της, η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» ξεκαθαρίζει: «Ο δικομματισμός με μπλε ή πράσινη απόχρωση είναι υπεύθυνος για τα βάσανά μας. Τώρα πρέπει να του γυρίσουμε την πλάτη» και καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων, την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ