Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ex officio» σύμβουλος τζόγου

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είναι ένα από τα 63 μέλη που συμμετέχουν ex officio στο συμβούλιο κυβερνητών της Τράπεζας και όχι στο διοικητικό συμβούλιο αυτής, όπως λανθασμένα αναφέρεται...»!

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της περιβόητης, για την ιστορία του δομημένου ομολόγου, εταιρείας «North Asset Management», η οποία επιβεβαιώνει ότι ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο υπουργός Οικονομίας εν προκειμένω, συμμετέχει, με άλλους 62 ακόμη, σε κάποιο συμβούλιο κυβερνητών. Αν και ασκούν δημόσιο αξίωμα, συμμετέχουν παράλληλα σε μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία επιδίδεται σε αγοραπωλησίες τζόγου και σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

Είναι πρόβλημα αυτό; Μέγιστο. Αντε τώρα να αποδείξει ο κ. Αλογοσκούφης ότι δεν ξέρει τίποτα για την αμαρτωλή διαδρομή του περιβόητου ομολόγου, που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου του. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι ατομικό, ούτε καν ...παραταξιακό. Στη σχέση κεφαλαίου - πολιτικού προσωπικού, τους όρους του παιγνιδιού τούς καθορίζει το κεφάλαιο. Το πολιτικό προσωπικό απλώς στη συνέχεια τους εφαρμόζει. Αλλά έχει γίνει τόσο ξετσίπωτο το σύστημα, που οι όροι «δημόσιο» και «ιδιωτικό συμφέρον», μέσα στο αστικό τους περίβλημα πάντα, έχουν γίνει δυσδιάκριτοι.

Θέλετε και άλλες αποδείξεις; Ο υιός Μπους, πριν γίνει πρόεδρος, διηύθυνε πετρελαϊκή εταιρεία, όπως και ο Τσένεϊ με την περιβόητη «Χαλιμπάρτον», όπως και τόσοι άλλοι, των οποίων ουκ έστι αριθμός. Αυτούς φαίνεται ζήλεψε και ο κ. Αλογοσκούφης και έγινε ex officio μέλος σε μια τζογαδόρικη εταιρεία. Με τόσο ...καθαρούς όρους παίζεται το παιγνίδι της πολιτικής εξουσίας σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ