Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρώμικη επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Τη διεκπεραίωση μιας βρώμικης επίθεσης στο ΚΚΕ φαίνεται να έχει αναλάβει εργολαβικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με την κάλυψη του κόμματός του, Θ. Πάγκαλος.

Την Κυριακή με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ λειτουργεί «ενισχυτικά προς την κυβέρνηση όταν είναι η ΝΔ και καταστροφικά όταν είναι το ΠΑΣΟΚ» και συνέχισε: «Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει συμμαχία και έχω πει λίγα γι' αυτήν». Πέρα και έξω από κάθε πραγματικότητα, ο Θ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε ακόμα ότι «είναι άπειρα τα νομοσχέδια όπου έχει υπάρξει στήριξη και θα σας πω και κάτι άλλο, για το οποίο θα μου υποσχεθείτε ότι δε θα μου ζητήσετε συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί δε θέλω να τα πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν και κοινές επιχειρήσεις! Επιχειρήσεις με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια σύμπραξη. Στη βουλή τη βλέπουμε τη σύμπραξη, τη ζούμε. Τους βλέπουμε να συνεννοούνται όταν έρχεται η ώρα των ψηφοφοριών. Τους βλέπουμε να καταθέτουν νομοσχέδια, όπως για τα ομόλογα που λέγαμε πριν. Η πρόταση ΚΚΕ, ΝΔ και του κ. Κολιοκώστα, που μάθαμε ότι διορίστηκε η κόρη του στη Βουλή, είναι ταυτόσημη. Μπορεί να είναι σύμπτωση. Αλλά είναι αρκετά... ερεθιστική».

Πάντως, όταν κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τον ισχυρισμό περί «κοινών επιχειρήσεων», το απόγευμα της Κυριακής σε περιοδεία του στο Μενίδι, ο Θ. Πάγκαλος έκανε την ...πάπια, καλώντας τους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν «να διαβάσουν τα έντυπα στα οποία γράφουν» καθώς «δεν είπα τίποτα περισσότερο απ' όσα εσείς γράφετε»...

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Αλ. Παπαδόπουλος, Κ. Γείτονας, Χρ. Πρωτόπαππας, Α. Λοβέρδος, Χ. Καστανίδης) σε διάφορες συνεντεύξεις τους χτες παρείχαν στήριξη στον Θ. Πάγκαλο, χωρίς ωστόσο να τολμούν ευθέως να αναπαράγουν τα όσα συκοφαντικά ισχυρίστηκε σε βάρος του ΚΚΕ. Ετσι άλλοι οχυρώθηκαν πίσω από ανύπαρκτες συκοφαντίες, δήθεν του «Ριζοσπάστη» σε βάρος του Θ. Πάγκαλου, οι οποίες τάχα δικαιολογούν το ...μένος του σε βάρος του ΚΚΕ, άλλοι απλά αναπαρήγαγαν το ...ευφυολόγημα του προέδρου τους Γ. Παπανδρέου ότι το ΚΚΕ είναι «ο αριστερός ψάλτης της ΝΔ», ισχυριζόμενοι τάχα ότι είναι «προσωπική» η κόντρα του Πάγκαλου με το ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ