ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τριπλό ... χτύπημα

Μπορεί η είδηση της αποδέσμευσης (έστω και κοινή συναινέσει) του Αντριγια Ζίζιτς από τον Ολυμπιακό να προκάλεσε έκπληξη, αφού αρχικά υπήρχαν σενάρια ανανέωσης της συνεργασίας, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να μη χάσουν χρόνο στην ενίσχυση της φροντ λάιν. Χθες πραγματοποίησαν τριπλό μεταγραφικό χτύπημα, ανακοινώνοντας την απόκτηση των Λόρεντς Ρόμπερτς από τους Μέμφις Γκρίζλις, Λουκά Μαυροκεφαλίδη από τη Βαλένθια και Κώστα Βασιλειάδη από τη Μάλαγα.

  • Συνεχίζουν τις ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό, αφού χθες ήταν η σειρά του Ντέγιαν Τομάσεβιτς (μετά τους Βούγιανιτς και Μπάτιστ) να συμφωνήσει στην επέκταση του συμβολαίου του για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από την πράσινη ΚΑΕ.
ΒΟΛΕΪ
Ισόβια... πόρτα

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της Ομοσπονδίας Βόλεϊ να προχωρήσει στον ισόβιο αποκλεισμό των Θεόδωρου Μπάεφ και Κώστα Χριστοφιδέλη από την εθνική ομάδα των ανδρών σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ. Επισημαίνεται ότι οι δύο αθλητές είχαν αρνηθεί επανειλημμένως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αντίθετα, στην εθνική επιστρέφει ο Μάριος Γκιούρδας, ο οποίος βρίσκεται στους «16» του Λεώνη που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία. Οι παίκτες θα περάσουν 16-17 Ιούλη από εργομετρικές εξετάσεις στο ΟΑΚΑ και το απόγευμα της 17ης Ιούλη θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι, όπου θα κάνουν προετοιμασία ως τις 3 Αυγούστου.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σημαντική πρωτοβουλία

Στην ανάληψη πρωτοβουλίας «για την αντιμετώπιση της καταστροφής του περιβάλλοντος» καλούν 8 σωματεία, τη διοίκηση της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ). Σε σχετική επιστολή τους οι πρόεδροι των σωματείων Αστέρας 2004, Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Ηφαιστος Περιστερίου, Πλάτων Αθηνών, ΑΕ Ηρακλείου, ΑΟ Δάσος Χαϊδαρίου και Βριλήσια, επισημαίνουν τη δραματική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από «τις συνεχείς πυρκαγιές και την αχόρταγη τσιμεντοποίηση». Τις συνέπειες υφίστανται και οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Μετά και την πυρκαγιά στην Πάρνηθα δηλώνουν εγκατάλειψη «της μοιρολατρίας, της παθητικότητας και του οχαδερφισμού που μας διακρίνει ως κοινωνία». Και καλούν την ΕΠΣΑ σε συνεργασία με σωματεία, δήμους και άλλους σχετικούς φορείς να προχωρήσουν, μετά από σχετική μελέτη «στη δεντροφύτευση των ελεύθερων χώρων μέσα στα γήπεδα της Αθήνας».

ΗΡΑΚΛΗΣ

Παρελθόν αποτελεί πλέον και επίσημα ο Γιώργος Σπανουδάκης από την ΠΑΕ Ηρακλής. Ο μεγαλομέτοχος του «Γηραιού» έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΓΣ, κ. Νίκο Παναγόπουλο, με την οποία έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μεταβιβάσει μετοχές και επιταγές στον ερασιτέχνη Ηρακλή, με τον όρο αυτές να μεταβιβαστούν στην ομάδα των νέων υποψήφιων αγοραστών που ηγείται ο Αντώνης Ρέμος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ