ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Διεκδικούμε τα πάντα για τον εργαζόμενο
  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κόρινθο
  • Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση ότι βοηθά το λαό να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει μια «καταιγίδα»
  • Να ανασταλούν όλα τα έργα που έχουν προκηρυχτεί σε περιοχές που καλύπτουν ελεύθερους χώρους
  • Η χώρα έχει ανάγκη σήμερα από τη γενική βασική έρευνα που αφορά την υγεία, την πρόληψη, την αντισεισμική θωράκιση, τις ιδιαιτερότητες ή ιδιομορφίες κατά περιοχή

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα στο θεατράκι του Δημαρχείου Κορίνθου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα στο θεατράκι του Δημαρχείου Κορίνθου
«Στην εκλογική μάχη θα συζητήσουμε τα ζητήματα της μόνιμης δουλιάς, τις συνθήκες δουλιάς, βεβαίως τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση. Θα συζητήσουμε προβάλλοντας στους εργαζόμενους την ανάγκη να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες τους με σύγχρονο τρόπο. Εμείς δεν παζαρεύουμε τι θα χάσει ο εργαζόμενος. Διεκδικούμε τα πάντα, που, με την επιστήμη και την τεχνική, δίνουν τη δυνατότητα σήμερα στον εργαζόμενο να ζει καλύτερα, να απολαμβάνει κοινωνικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Ελλάδα και πλούτος υπάρχει και η παραγωγικότητα της εργασίας έχει ανέβει».

Τα παραπάνω τόνιζε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Κόρινθο, όπου περιόδευσε. Και η Αλέκα Παπαρήγα συνέχισε:

«Αυτή τη φτωχοπροδρομική αντίληψη που λέει να σφίξουμε το ζωνάρι επειδή υπάρχουν ελλείμματα ή για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, την απορρίπτουμε. Είναι κάλεσμα της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους, για να μπορέσουν οι εργοδότες να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Για εμάς κριτήριο προόδου και εκσυγχρονισμού είναι ό,τι συμφέρει τον εργαζόμενο και ό,τι του δίνει πρόσθετα δικαιώματα στον τόπο δουλιάς.

Με αυτή την έννοια θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές πολύ χειρότερα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα γράφουν με έναν κομψό, όπως πάντα, τρόπο στο πρόγραμμά τους, αλλά και ταυτόχρονα λέγοντας ότι γι' αυτούς σύνθημα είναι η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, σύνθημα είναι η ανταγωνιστικότητα, σύνθημα και στρατηγική είναι να ενισχυθεί η Ευρώπη, δηλαδή η Ευρώπη των λίγων σε βάρος της Ευρώπης που κατοικούν οι λαοί, οι πολλοί.

Μετά τις εκλογές έρχεται πρώτο και βασικό, που αφορά την εργατική οικογένεια, η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών στα 65. Στο θέμα της συνολικής ανατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης - δεν τα λέμε εμείς, τα λέει το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ - θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η ανατροπή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ως παράγοντας για να προσελκυστούν επενδύσεις στην Ελλάδα, για να γίνει η Ελλάδα «μαγνήτης» των κεφαλαίων, να έρθουν να επενδύσουν πάνω σε μια εργατική δύναμη που έχει παραιτηθεί από κατακτήσεις, που ήδη είναι ξεπερασμένες, όμως με την έννοια ότι πάλιωσαν και έπρεπε ήδη να αλλάξουν με νέες πιο ριζοσπαστικές κατακτήσεις.

Τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, των ορίων συνταξιοδότησης, των εργασιακών σχέσεων και των ιδιωτικοποιήσεων θα πάρουν πολύ μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που γνωρίσαμε στα χρόνια Μητσοτάκη το '90, σε συνέχεια στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, στην περίοδο τώρα του Καραμανλή. Γιατί τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Λιμάνια, αεροδρόμια, ορεινοί όγκοι. Δε θα πωληθούν, θα δοθούν για χρήση στους ιδιώτες. Και βεβαίως θα ολοκληρωθούν όλα αυτά που έχουν σχέση με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κλπ».

Για το νομοσχέδιο για την έρευνα

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την έρευνα που δημοσιοποίησε προχτές η κυβέρνηση, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε, ότι αποτελεί «ακόμα μια προσφορά που κάνει η κυβέρνηση στην εργοδοσία. Ηδη χτες συζητήθηκε στην κυβερνητική επιτροπή το νομοσχέδιο για την έρευνα, όπου πια η έρευνα ουσιαστικά φεύγει από το πανεπιστήμια. Βεβαίως ήταν στα πανεπιστήμια πάλι με τη μορφή του κλαμπ των καθηγητών, που ερευνούσαν πολλές φορές με ερευνητικά προγράμματα, που ενδιέφεραν περισσότερο τους επιχειρηματίες, δε σχετίζονταν με τις γενικότερες ανάγκες. Τώρα όμως αφαιρούνται οι όποιες δυνατότητες είχαν τα πανεπιστήμια να κάνουν έρευνα. Η έρευνα γίνεται μεν και στα πανεπιστήμια, αλλά κυρίως υποτάσσεται, μετατρέπονται τα πανεπιστήμια σε μαγαζάκια έρευνας των ιδιωτών, δημιουργούνται στην ουσία ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα.

Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος είναι γενική βασική έρευνα. Δηλαδή έρευνα που αφορά την υγεία, την πρόληψη, την αντισεισμική θωράκιση, ιδιαιτερότητες ή ιδιομορφίες κατά περιοχή, όπου υπάρχουν. Αυτά οπωσδήποτε πάνε περίπατο, καθώς η έρευνα καθορίζεται και αξιολογείται με βάση καινοτομίες. Και μιλάμε τώρα για καινοτομίες που θα πωλούνται στους επιχειρηματίες. Μάλιστα καινοτομία σήμερα είναι να ανεβάζεις την εκμετάλλευση του εργαζόμενου. Με λιγότερη εργατική δύναμη να βγάζεις περισσότερη δουλιά. Καινοτομία που διεκδικεί μια εργοδοσία εναντίον της άλλης για τη μεγιστοποίηση των κερδών. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος στους λόγους για τους οποίους πρέπει να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές. «Καταρχήν, σημείωσε, εμείς για την ψήφο δεν απαιτούμε να συμφωνεί κανείς σε όλα μαζί μας. Ούτε θα πούμε ότι αυτές οι ψήφοι είναι στο τσεπάκι μας και έχουμε στο χέρι όλο το λαό, παρακαταθήκη του ΚΚΕ.

Κριτήριο γι' αυτούς που ενδεχομένως δεν είναι κομμουνιστές ή έχουν τις δικές τους απόψεις, είναι ότι το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση, ότι βοηθά το λαό να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει μια "καταιγίδα". Στην τελευταία 20ετία, όχι ότι προηγούμενα δεν έχει αντιλήψεις, μιλάμε για την καινούρια περίοδο που διανύουμε τώρα, είναι το κόμμα εκείνο που προειδοποίησε, άνοιξε θέματα είτε για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία, είτε για τον πόλεμο, την αλλαγή συνόρων. Ο,τι γίνεται σήμερα, τα είπαμε πριν 15 χρόνια. Διότι εκ των υστέρων, όταν έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο, δεν έχει πια τόσο μεγάλη σημασία.

Δεύτερον, έχουμε σταθερότητα παρά το γεγονός ότι, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια το '90 - '91 - '92, πέρασε μεγάλη κρίση το Κόμμα. Σε πολλά πράγματα ξεκινήσαμε από την αρχή. Δεν κάναμε πίσω, δε λυγίσαμε, δεν υποχωρήσαμε στην πίεση των πραγμάτων και στη διεθνή πίεση. Δεν υπάρχει αγώνας που να μην είμαστε μέσα. Μικρός, μεγάλος, ανάλογα με τις δυνάμεις, βέβαια. Εχουμε μια μεγάλη εμπειρία, θα επικαλεστώ τα 90 χρόνια. Είμαστε ένα Κόμμα που έχουμε ζήσει σε όλες τις καταστάσεις και ξέρετε ποιο είναι το σημαντικό; Υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα που διαλύθηκαν, που ξανάρχισαν από την αρχή. Είναι μεγάλο όπλο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το λαό, ότι είμαστε ένα Κόμμα 90 χρόνων, ότι κουβαλάμε μια εμπειρία - και αδυναμιών, δε λέω, και λάθη κάναμε. Ολα όμως αυτά δίνουν μια ωριμότητα στο Κόμμα. Δεν είμαστε νιόβγαλτοι. Αυτό στις δύσκολες ώρες μετράει. Η εμπειρία δηλαδή να ξέρεις πώς κλιμακώνεται ένας αγώνας, μέχρι πού τραβάει ένας αγώνας, μέχρι πού αναπροσαρμόζεται και θα είδατε είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και μετρημένοι. Ξέρουμε τις δυσκολίες, τις στροφές. Επομένως είναι και αυτό κάτι, είναι μια σταθερότητα.

Δουλεύουμε με όρους κινήματος. Ποιος διαφωνεί με εμάς όταν λέμε συνδικάτα μαζικά; Δίνουμε σημασία στο κίνημα. Δεν κάνουμε τίποτα πίσω από την πλάτη του λαού, δε συναλλασσόμαστε με κανένα, δεν παζαρεύουμε. Εξάλλου το έχουμε πει: Θα είμαστε στην αντιπολίτευση όσο το λαϊκό κίνημα είναι αδύνατο. Θα είμαστε στην αντιπολίτευση όσο χρειάζεται. Αυτό θα το καθορίσει ο λαός. Οταν ο λαός πάρει την εξουσία θα καθορίσει και τη δική μας θέση».

Για το ζήτημα της ιδιοκτησίας γης με αφορμή τις πυρκαγιές

Για τις πυρκαγιές η Αλ. Παπαρήγα είπε: «Εμείς ως κεντρικό ζήτημα βάζουμε το θέμα της ιδιοκτησίας. Το είπαμε καθαρά χτες στη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε σχετικά με το θέμα. Βέβαια, είδαμε ότι κάποιες εφημερίδες το θάψανε και μάλιστα εφημερίδες οι οποίες υποτίθεται έχουν το περιβάλλον στην πρώτη γραμμή. Είπαμε ότι πρέπει να δημευτούν περιουσίες, ανεξάρτητα από το πώς αποκτήθηκαν, και είμαστε βέβαιοι ότι καμιά δεν έχει αποκτηθεί νόμιμα από αυτές που έχει η Εκκλησία, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, διάφορες εταιρείες. Να δημευτούν. Νόμος αναγκαστικός. Απαλλοτριώνονται και γίνονται περιουσία του κράτους, δημόσια περιουσία. Οσο υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας θα ασκούνται πιέσεις στις κυβερνήσεις, θα υπάρχουν πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα. Κι αν θέλετε, και τα κόμματα εξουσίας θα υποχωρούν στα οργανωμένα μεγάλα συμφέροντα. Στο λαό δεν υποχωρούν. Και θα υπάρχει δόμηση ή χρήση γης. Αυτό είναι το κυριότερο και να κηρυχτούν επικίνδυνοι και δασοκτόνοι όλοι οι προηγούμενοι νόμοι και ο νόμος, το προεδρικό διάταγμα που συγκεκριμενοποιεί την προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση. Και βέβαια να σταματήσει η δασοκτόνα αναθεώρηση που επιχειρεί η ΝΔ.

Να ανασταλούν όλα τα έργα που είχαν προκηρυχτεί σε όλη την Ελλάδα, που καλύπτουν ελεύθερους χώρους. Εχουμε ανάγκη από δάση. Εχουμε ανάγκη ακόμα κι από ελεύθερους χώρους που μπορούν να γεμίσουν πράσινο, όχι μόνο αυτό που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση, ως δάσος. Εχουμε ανάγκη από λιγότερο τσιμέντο.

Αν δε λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα, οι επόμενες γενιές θα ζήσουν τραγικές καταστάσεις, με συνέπειες ανυπολόγιστες. Η αντιπεριβαλλοντική πολιτική έχει συνέπειες που δεν τις προβλέπει κανένας, παίρνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και τις κλιματολογικές αλλαγές. Παλιότερα μιλούσαμε για πανούκλα και χολέρα. Τώρα υπάρχουν σύγχρονες «πανούκλες» και «χολέρες».

Η εκλογική μάχη λοιπόν πρέπει να πιάσει όλα αυτά τα ζητήματα. Και τα μελλοντικά. Οχι "ο γέγονε γέγονε". Αν δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε ό,τι έγινε μέχρι τώρα αρνητικό, τουλάχιστον να βάλουμε ένα λιθαράκι, να κάνουμε ένα βήμα να αποτρέψουμε τα μελλούμενα. Κι αυτό γίνεται με δυνατό ΚΚΕ και με αποδυναμωμένα τα δύο κόμματα που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν να υπηρετήσουν μόνο την πλουτοκρατία».

Βάλτε τέλος στις αυταπάτες

Συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία «Σταύρου Ηλιόπουλου» στο συνοικισμό Κορίνθου

«Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και θέλουν κάτι να αλλάξει. Τους λέμε με παρρησία: Μην έχετε άλλες αυταπάτες. Δεν αξίζει τον κόπο να σας μετατρέπουν σε συνενόχους της αντιλαϊκής πολιτικής. Οπως σας τιμώρησαν να τους τιμωρήσετε. Εγκαταλείψτε τους κι ελάτε στο ΚΚΕ». Τα παραπάνω σημείωσε χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Αλέκα Παπαρήγα, στη συγκέντρωση του Κόμματος στην κατάμεστη πλατεία «Σταύρου Ηλιόπουλου» στο συνοικισμό Κορίνθου, ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Κορινθία. Και πρόσθεσε: «Ας σκεφτεί ο λαός γιατί μας επιτίθενται με τόση σφοδρότητα. Γιατί ενοχλούμε, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια δύναμη εκλογικά μικρή. Μας φοβούνται και παράλληλα δε μας συγχωρούν γιατί δε μας έβαλαν στο χέρι. Εμείς ξέρουμε. Η πολιτική εξουσία, οι αστοί, οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως το ΚΚΕ τώρα πρέπει να το πολεμήσουν πριν δυναμώσει, γιατί άμα δυναμώσει και μαζί με αυτό και το λαϊκό κίνημα μπορεί να μην προλάβουν». «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», ήταν το σύνθημα που δονούσε συνεχώς την ατμόσφαιρα με τους νεολαίους να κρατούν ψηλά τις κόκκινες σημαίες και τα πανό που έγραφαν: «Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει» και «ΚΚΕ ισχυρό για τη λαϊκή συμμαχία και τη λαϊκή εξουσία». Την ΓΓ του Κόμματος συνόδευσαν ο Θεόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Πελοποννήσου του Κόμματος.

Ζωή με ... μερικό μεροκάματο

Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με γυναίκες της Κορίνθου

Να εξαντλήσουν την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, κάλεσε τις γυναίκες η Αλ. Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης - συνάντησης στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «Εφύρα», με τις οποίες είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους και την ανάγκη να βρει η γυναίκα την πραγματικά ισότιμη θέση της στην κοινωνία. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα πλούσια και ζωντανή και ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου καθώς το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο και οι περισσότερες από αυτές καλούνται να εργαστούν με καθεστώς μερικής απασχόλησης και μερικό μεροκάματο να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί σημείωσε η ΓΓ του Κόμματος και υπογράμμισε πως «αν δε μειωθούν οι δυνάμεις και τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουν ακάθεκτοι για νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ετοιμάσει μετά τις εκλογές. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να ενισχύσουμε το αίσθημα αυτοπεποίθησης των γυναικών, ώστε από τη μοιρολατρία να περάσουμε στη μαχητικότητα για να κατορθώσουν να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ».

Επιχείρηση παρεμπόδισης του ΚΚΕ

Καταγγελία της ΝΕ Κορινθίας του Κόμματος

Τα τζάμια των γραφείων της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ έσπασαν με πέτρες, χτες το πρωί, «γνωστοί άγνωστοι» στην πόλη της Κορίνθου. Σε σχετική καταγγελία της ΝΕ, επισημαίνεται πως «το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια της συντονισμένης προσπάθειας παρεμπόδισης της δραστηριότητας του ΚΚΕ στην Κορινθία, που κορυφώθηκε με την επίσκεψη της Γενικής Γραμματέα Αλέκας Παπαρήγα. Προσπάθεια που εκδηλώνεται από κοινού από κυβέρνηση, εργοδοσία, κρατικό μηχανισμό, μαζί με τους "γνωστούς άγνωστους" που είναι στην υπηρεσία τους».

Η προσπάθεια αυτή, σημειώνεται συγκεκριμένα, «εκφράστηκε με την απαγόρευση από την εργοδοσία της ΦΟΥΛΓΚΟΡ να επισκεφθεί το εργοστάσιο και να μιλήσει στους εργάτες η ΓΓ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Με πολλαπλά κρούσματα από την αστυνομία, που προσπάθησε με απειλές για αυτόφωρο και εξακρίβωση στοιχείων να τρομοκρατήσει μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που κολλούσαν αφίσες και έγραφαν συνθήματα προπαγανδίζοντας την πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κόρινθο, ακόμη και στην πλατεία όπου θα μιλούσε η Γραμματέας. Επίσης, με την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο να ξηλώσει αφίσες, ισχυριζόμενη, ωστόσο, ότι, τάχα, αυτό ήταν πρωτοβουλία υπαλλήλων... Κοντά σ' αυτά με την καταστροφή πανό και την αναγραφή αντικομμουνιστικών συνθημάτων από τον αυτοαποκαλούμενο "αντιεξουσιαστικό" πυρήνα στην Κόρινθο».

Η ΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Κορινθίας με την πάλη και την ψήφο τους: Να καταδικάσουν τα κρούσματα αντικομμουνισμού και τους φορείς τους, αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας, παράλληλα, το ΚΚΕ, τον συνεπή και αταλάντευτο αντίπαλο του δικομματισμού και του κεφαλαίου.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη στα Ανω Λιόσια

21.00: Ομιλία σε συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι ΚΟ Ανω Λιοσίων στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Αύριο Παρασκευή στη Ζώνη Περάματος

06.30: Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδικάτου (στο χώρο της ναυπηγοεπισκευής).

Σαββατοκύριακο στην Ικαρία

Σάββατο, 21.30: Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Πλατεία Ευδήλου.

Κυριακή, 22.00: Σύσκεψη με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Μαζικών Φορέων στον Αγιο Κήρυκο, στο Παλαιό Δημαρχείο.

Τη Δευτέρα 23/7 στη Βοιωτία

11.00: Επίσκεψη στο εργοστάσιο «SCHNEIDER ELECTRIC» στα Οινόφυτα (55ο χλμ. ΕΟ Αθηνών - Λαμίας, παράδρομος), όπου θα συναντηθεί με τη Διεύθυνση του εργοστασίου, με το ΔΣ του Σωματείου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

12.30: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΑΒ στο Σχηματάρι (δίπλα στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τανάγρας). Κατά την επίσκεψη θα συναντηθεί με τη Διεύθυνση του εργοστασίου της ΕΑΒ και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ