ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Ωρα πρόκρισης

Περίπου 90 λεπτά και ένα βαθμό, μακριά από την 4άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος «U-19», βρίσκεται η Eθνική Νέων. Αντιμετωπίζει σήμερα (19.00, ΝΕΤ) την αντίστοιχη της Ισπανίας και της αρκεί η ισοπαλία για να σφραγίσει το εισιτήριο. Το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και σε περίπτωση ήττας, ανάλογα με την κατάληξη της ετέρας αναμέτρησης του α' ομίλου, μεταξύ Αυστρίας - Πορτογαλίας, που διεξάγεται την ίδια ώρα.

Ο Ν. Νιόπλιας δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Δημούτσο, Ιωαννίδη και τον τραυματία Ανδρούτσο. Αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των απουσιών, αλλά προσθέτει πως «σημαντικοί και αξιόλογοι είναι και υπόλοιποι παίκτες. Αλλωστε, η επιλογή των παιδιών που πήραμε στην Αυστρία, έγινε με κριτήριο την ικανότητά τους ν' ανταποκρίνονται σε πολλές θέσεις και στις απαιτήσεις των αγώνων, όποτε τους ζητηθεί».

Χαρακτήρισε την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία «μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνα για εμάς, αλλά νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τους Ισπανούς. Διαίσθησή μου είναι ότι θα προκριθούμε στην τετράδα της διοργάνωσης, αλλά δεν αρκεί μόνο η δική μου διαίσθηση. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και η απόδοση της ομάδας μας. Θα πρέπει και θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα αυτόν. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Το σημαντικό για εμάς είναι η καλή και σταθερή μας απόδοση στους δύο πρώτους αγώνες και όχι απλά και μόνο η συγκομιδή των βαθμών».

Χάρισμα χρεών

Στην τελική ευθεία - και τυπικά από χτες - έθεσε η κυβέρνηση, το νέο χάρισμα χρεών στους επιχειρηματίες του αθλητισμού. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, συναντήθηκε - στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών - με τον υπουργό, Γιώργο Αλογοσκούφη, και καθόρισαν (σύμφωνα με τη διατύπωση του υφυπουργού) «τις τελευταίες απαραίτητες "πινελιές"». Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη βδομάδα.

ΕΠΣΑ

Σύσκεψη, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για περιβαλλοντικά θέματα, έγινε χτες στα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ). Πήραν μέρος εκπρόσωποι της διοίκησης στην Ενωση και των 8 σωματείων (Αστέρας 2004, Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Ηφαιστος Περιστερίου, Πλάτων Αθηνών, ΑΕ Ηρακλείου, ΑΟ Δάσος Χαϊδαρίου, Βριλήσσια) που πρότειναν τη σύγκλησή της.

ΔΙΕΘΝΗ
Χαμένοι και... δαρμένοι

Μπορεί η Αργεντινή εντός αγωνιστικού χώρου να είχε εύκολο έργο απέναντι στη Χιλή, την οποία νίκησε με 3-0 και πέρασε στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος για παίκτες κάτω των 20 ετών (U-20), που διεξάγεται στον Καναδά, εντούτοις αυτό που μένει είναι τα σοβαρά επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα. Πρωταγωνιστές οι παίκτες των ηττημένων και οι υπεύθυνοι ασφαλείας, αλλά και η καναδική αστυνομία. Κατά την αποχώρηση των Χιλιανών δημιουργήθηκε παρεξήγηση μεταξύ κάποιων παικτών και ανδρών της ασφάλειας του σταδίου, ενώ πολύ γρήγορα τα επεισόδια γενικεύτηκαν και ενεπλάκησαν Καναδοί αστυνομικοί. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμό που υπήρξε από τους τελευταίους προς τους ανθρώπους της χιλιανής ομάδας. Βέβαια, απορίες δημιουργούνται για τη στάση της αστυνομίας να εμπλακεί και με τέτοιο ζήλο, αφού αποδείχτηκε πως υπήρχαν διαθέσιμοι (για να λυθεί η παρεξήγηση) άνθρωποι της ΦΙΦΑ (διοργανώτρια αρχή).

Στο αγωνιστικό μέρος, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα της Τσεχίας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
«Τορπίλη» η Τερζή

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα, η Ανδριάνα Τερζή συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων - νεανίδων στην Αμβέρσα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε σήμερα πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στα 100 μ. πεταλούδα με χρόνο 1:02.33, παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό. Εκεί προκρίθηκε και η Κρίστελ Βουρνά, η οποία κατετάγη 11η με 1:02.87, ενώ η Παναγιώτα Τσιάλτα πήρε τη 13η θέση με 1:03.08, αλλά δεν πέρασε στα ημιτελικά, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο δύο αθλητές από κάθε χώρα.

ΠΑΟ
Ξαφνικό αντίο

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην περίπτωση του Βίκτορ για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί το τελευταίο διάστημα και στην έναρξη της προετοιμασίας ο Ισπανός παίκτης να δήλωνε ότι φέτος θα πάρει τη ρεβάνς για τις περσινές μέτριες εμφανίσεις του και σε αυτό να συμφωνούσαν και οι διοικούντες την ομάδα του, εντούτοις από χτες αποτελεί παρελθόν. Μετά από συζητήσεις που γίνονταν μυστικά (όπως αποδείχτηκε) ο δικηγόρος του παίκτη ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» για να λυθεί το συμβόλαιό του και πλέον οι «πράσινοι» απαλλάσσονται από ένα ιδιαίτερα ακριβό συμβόλαιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ