ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
Για ποιους λόγους ψηφίζουμε δαγκωτό ΚΚΕ

Ο Σταύρος Τάσσος
Ο Σταύρος Τάσσος
Στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από κάθε άλλη φορά και οι ανάγκες του λαϊκού κινήματος επιβάλλουν το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ, και τη μείωση του δικομματισμού.

  • Οι 64 νεκροί από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές κατέδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο την ταύτιση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα θέματα του περιβάλλοντος και των φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, σεισμών κλπ.
  • Οι δασοκτόνοι νόμοι 998/1979 της ΝΔ και 1734/1987 του ΠΑΣΟΚ που αποχαρακτήρισαν 25 και 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους αντίστοιχα.
  • Το μόλις 1 στρέμμα που αναδασώθηκε για κάθε 11 στρέμματα δάσους που κάηκαν από το 1991 μέχρι το 2005.
  • Η δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση το 2001 και ο εκτελεστικός νόμος του 2003 που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται από τη ΝΔ και η ακόμα πιο καταστροφική για τα δάση αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος που ψήφισε η ΝΔ.
  • Τα 62,6 στρέμματα από τα 90 του εθνικού δρυμού που παραχωρήθηκαν στο καζίνο και εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα με βάση το νόμο 3139/2003 του ΠΑΣΟΚ.
  • Οι διαδοχικές εξαιρέσεις από την αναδάσωση το 1995, 1998 και 2005 των φιλέτων που οικοπεδοποιήθηκαν στην Πεντέλη.
  • Η κατάργηση των σωμάτων δασοπυρόσβεσης το 1998 από το ΠΑΣΟΚ, οι 4.000 κενές οργανικές θέσεις δασοπυροσβεστών στο όνομα του μικρότερου κράτους και της καταστολής, αντί της πρόληψης, που με περισσή συνέπεια εφάρμοσαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ.
  • Το πέταμα στο καλάθι των αχρήστων του κοινού πορίσματος της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις πυρκαγιές και την αντιμετώπισή τους που υπέγραψαν μαζί με το ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Οι μόλις 4.000 πρωτοβάθμιοι προσεισμικοί έλεγχοι για τα 80.000 δημόσια και κοινωφελούς χρήσης κτίρια, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2001.
  • Οπου βρέθηκε ότι υπάρχει η ανάγκη ενισχυτικών επεμβάσεων πουθενά αυτές δεν έχουν ξεκινήσει.
  • Στο Ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν:

-- Τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία από τις αρχές της δεκαετίας του '50 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 που συνολικά ανέρχονται σε πάνω από 73 δισεκατομμύρια ευρώ.

-- Τα πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ της εισφοροδιαφυγής.

-- Τα πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στο Χρηματιστήριο στο διάστημα 1999-2002.

-- Τη μείωση των συντάξεων του Δημοσίου κατά 20-25% που επιβάλει ο νόμος Ρέππα.

-- Την παράταση των ορίων ηλικίας, που βαφτίζεται εθελοντική.

  • Στα εργασιακά οι εργαζόμενοι καλούνται να συναινέσουν:

-- Στην κατάργηση του οκτάωρου.

-- Στις ευέλικτες σχέσεις εργασίας.

-- Στη μερική απασχόληση.

  • Στην Παιδεία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της έρευνας.
  • Στην Υγεία συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.
  • Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο δικομματισμός είναι σύμφωνος στις νεοταξικές πολιτικές των επεμβάσεων σε ξένες χώρες, ενώ στον ευρωμονόδρομο συμφωνούν ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Για τους παραπάνω λόγους ψηφίζουμε δαγκωτό ΚΚΕ!

Για να τιμωρήσουμε και να μειώσουμε τη δύναμη του δικομματισμού.

Το λαϊκό κίνημα να αντισταθεί στα χειρότερα που έρχονται και από καλύτερες θέσεις να παλέψει για:

  • 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό και 1.050 κατώτερη σύνταξη.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλιά.
  • Για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
  • Για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.

Του Σταύρου ΤΑΣΣΟΥ
σεισμολόγου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθήνας - υποψήφιου βουλευτή Β' Αθήνας με το ΚΚΕ

Συντάσσονται με το ΚΚΕ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και η συσπείρωση στην πολιτική του ΚΚΕ δυναμώνει. Σήμερα μιλούν στο «Ρ» προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, αλλά και την αναγκαιότητα να βγει ενισχυμένο σ' αυτή τη μάχη.

Αγάθωνας ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

συνθέτης - ερμηνευτής

«Πάντα και τώρα ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ και στη Βουλή. Καιρό τώρα έπρεπε περισσότεροι να έχουμε κάνει το βήμα. Μη χάνουμε άλλο χρόνο. Με ψήφο στο ΚΚΕ θα χτυπηθεί αποτελεσματικά ο δικομματισμός και η πολιτική του».

Σπύρος ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ

ηθοποιός

«Βαριά η σκιά της καταστροφής. Βαρύς ο πόνος των ανθρώπων. Βαριά η ψυχή μας. Για την πατρίδα μας που καταστρέφεται, για τους συμπολίτες μας που χάθηκαν, για τα δάση μας που αφανίστηκαν, για τα ζώα μας που χάθηκαν.

Πάνω σ' αυτά τα αποκαΐδια το ποτάμι της οργής πρέπει να αφυπνίσει τη μνήμη μας και να πούμε ένα "φτάνει πια, ΩΣ ΕΔΩ"! Γιατί δεν είναι απλώς ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στο δικομματισμό. Στο μόνο υπεύθυνο όλης αυτής της απαράδεκτης κατάστασης. Αυτή η πολιτική κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος σ' όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Που απεργάζονται ένα μέλλον εφιαλτικό για μας και τα παιδιά μας. Χωρίς δουλιά, αλλά απασχόληση με αμοιβές πείνας, χωρίς συντάξεις, μ' ένα περιβάλλον υπονομευμένο, μ' ένα μέλλον υποθηκευμένο στις τράπεζες και την ανεργία να μας απειλεί όλους.

Δεν είμαστε υπήκοοι των επιχειρήσεων, αλλά πολίτες αυτής της χώρας. Να σκεφτούμε τι κάναν και οι δύο πρωταγωνιστές του δικομματισμού όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Η οργή να διαλύσει τη λήθη.

Μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που μας πονάνε και να διαμορφώσουμε συνθήκες αντάξιες των προσδοκιών μας και των ονείρων μας. Γιατί με τα όνειρα θρέφουμε το παρόν και χτίζουμε το μέλλον.

Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να σταθούμε ευλαβικά πάνω στις στάχτες και ν' αποφασίσουμε την κατεύθυνση που θα δώσουμε στο ποτάμι της ζωής μας.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί είναι η δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή σ' αυτό το εφιαλτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη ζωή μας και στο μέλλον μας. Γιατί στη διαχρονία του το ΚΚΕ έχει αποδείξει την αταλάντευτη στάση του ως προς την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ως προς την ανιδιοτέλεια των μελών του. Γιατί μ' ένα ΚΚΕ ισχυρό δε θα μπορούν να περάσουν τα ανόσια σχέδιά τους εις βάρος των εργαζομένων και του περιβάλλοντος. Γιατί μ' ένα ΚΚΕ ισχυρό μπορούν να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

Κώστας ΧΑΛΚΙΑΣ

ηθοποιός ΚΘΒΕ

«Επιβεβαιώνεται η ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ και μέσα από τα τραγικά γεγονότα που ζούμε αυτές τις μέρες, με την Πελοπόννησο και την Εύβοια να πληρώνουν ακριβά και με ανθρώπινες ζωές, το τίμημα της πολιτικής που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κατανοούν πολλοί περισσότεροι σήμερα την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ηρθε η ώρα να συμβάλουν με την ψήφο τους. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα βοηθήσει να δυναμώσει η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων, των απλών ανθρώπων για την ικανοποίηση των αναγκών τους, θα γίνει πιο αποτελεσματικός».

Λάμπρος ΚΑΡΕΛΑΣ

τραγουδιστής

«Αντε τώρα να εξηγείς τα πασιφανή και αυτονόητα των καιρών! Η αλήθεια είναι ότι παλιότερα υπήρξα και ενεργό μέλος της νεολαίας (στα φοιτητικά μου χρόνια) αλλά και ταυτόχρονα διαγραφένος από ομάδα υπερεπαναστατών της εποχής (αν και κάπως αλλιώς θα τους χαρακτήριζα) θέτοντας έτσι τον εαυτό μου εκτός δράσης! Παρ' όλα αυτά υπήρξα πάντα ή σχεδόν πάντα συνοδοιπόρος της Αριστεράς και ιδιαίτερα των θέσεων του ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας σ' αυτό τη διαρκή πάλη κατά των μεγάλων συμφερόντων (όπου και όπως αυτά εκφράστηκαν και εκφράζονται) με μοναδικό γνώμονα την προστασία των λιγότερο ευνοούμενων τάξεων της πατρίδας μας, τη στάση του απέναντι στα μεγάλα διεθνή προβλήματα (πόλεμος Κόσσοβου - Ιράκ) τη στάση του απέναντι στην ενταξιακή πολιτική της Ελλάδας (εκφρασμένη κύρια από τα δύο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα) για την ΕΟΚ και τέλος στις θέσεις του για επιμέρους ζητήματα πολιτισμού, οικολογικής προστασίας (αν και πιστεύω ότι λόγω των καιρών αναδεικνύεται πια σαν ένα μείζον πολιτικό ζήτημα).

Ψηφίζω λοιπόν ΚΚΕ για να ενώσω την ψήφο μου με εκείνη των χιλιάδων ανθρώπων που ξέρουν και θέλουν να αντιστέκονται, που ξέρουν να διαδηλώνουν, που νοιάζονται για τα μελλούμενα και ανησυχούν βαθιά για την ανυπαρξία πολιτικής προστασίας (όπως αυτές εκφράστηκαν από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) απέναντι σε ζητήματα όπως το δικαίωμα στη δουλιά, το Ασφαλιστικό, η Παιδεία, της προστασίας του περιβάλλοντος και τέλος γιατί χρωστάω ένα καλύτερο μέλλον στα δυο μου παιδιά...».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ