Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9852

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Να δοθεί άμεσα στη Βουλή το πόρισμα Ζορμπά
  • Να κατατεθεί άμεσα στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής το πόρισμα του εισαγγελέα Γ. Ζορμπά σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων, ζήτησε χτες με γραπτό αίτημά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος.
  • Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan αρνείται να καταβάλει τους τόκους στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε εκκρεμότητα ακόμη και σήμερα το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ στην κοινωνική ασφάλιση

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ για τα αντεργατικά μέτρα που θα πάρουν μετεκλογικά, όμως προεκλογικά προσπαθούν να το κρύψουν

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, παραπέρα ιδιωτικοποίηση του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, με ταυτόχρονη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους, πετσόκομμα της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αλλά και των λεγόμενων «πρόωρων» συντάξεων, είναι όσα περιμένουν τους εργαζόμενους αμέσως μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, θα είναι στην κυβέρνηση.

Τις προαποφασισμένες σαρωτικές αλλαγές επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» για το Ασφαλιστικό Ν. Αναλυτής. Επιβεβαιώνει ότι, όπως και στο παρελθόν, το πόρισμα της Επιτροπής θα αξιοποιηθεί για να δικαιολογήσει την «αναγκαιότητα» της νέας αντιδραστικής μεταρρύθμισης, που θα «πατήσει» στους προηγούμενους νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την οποία ο υπουργός Απασχόλησης τοποθετεί αμέσως μετά τις εκλογές.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ για τα αντεργατικά μέτρα που θα πάρουν μετεκλογικά, είτε ο ένας αναδειχτεί στην κυβέρνηση είτε ο άλλος, όμως προεκλογικά προσπαθούν να το κρύψουν. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια αποδυναμώνοντάς τους και ενισχύοντας το ΚΚΕ» σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  9

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Να καταργηθούν τα διόδια

Για να καταργηθούν τα διόδια, να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, για δημόσιες, σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες, αγωνίζεται το ΚΚΕ. Ετσι, την περασμένη Κυριακή, η ΝΕ Πιερίας του Κόμματος οργάνωσε συγκέντρωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς (φωτ.). Για μία ώρα περίπου τα αυτοκίνητα περνούσαν χωρίς οι οδηγοί τους να πληρώνουν. Αφού «όλα τα μεγάλα έργα σού ανήκουν γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού», όπως έγραφε και η προκήρυξη που μοίραζαν στους διερχόμενους.


ΣΕΛ.  13


ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεσα μέτρα για το νερό στα Οινόφυτα

Χωρίς νερό πόσιμο και κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, έμειναν και χτες όλη μέρα τα Οινόφυτα και το Δήλεσι. Το θέμα έφεραν και στη Βουλή με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Νεκρός 30χρονος εργάτης

Ενα ακόμη θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ιεράπετρα της Κρήτης με θύμα έναν 30χρονο εργάτη, χειριστή γεωτρυπάνου.


ΣΕΛ.  8
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Παράνομη η χρήση βιομετρικών σε χώρο δουλιάς

Παράνομη έκρινε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την επεξεργασία από εταιρεία πλαστικών των δεδομένων εργαζομένων με τη βιομετρική μέθοδο.


ΣΕΛ.  8
ΟΜΙΛΟΣ «ΛΟΥΗΣ»
Απειλεί ακόμα και έγκυες εργαζόμενες!

Να εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία της, επιδιώκει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Ζάντε Μπιτς», στη Ζάκυνθο, που ανήκει στον Ομιλο Λούη.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ