ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τους ... χάλασε η ανάπαυλα

Η ήττα στη Σεβίλλη με 2-0 ελαχιστοποίησε τις ελπίδες της Ενωσης για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα ο στενά μαρκαρισμένος Ριβάλντο

Eurokinissi

Δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα ο στενά μαρκαρισμένος Ριβάλντο
O έντονος προβληματισμός (κυρίως για τα λάθη του β΄ μέρους) ήταν το στοιχείο που επικράτησε κατά την άφιξη της ΑΕΚ μετά τον αποτυχημένο πρώτο αγώνα με τη Σεβίλλη στο Σάντεθ Πιθχουάν, όπου η Ενωση ηττήθηκε με 2-0. Ενα αποτέλεσμα που καθιστά μηδαμινές τις ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έστω και εάν υπάρχει η ρεβάνς της Αθήνας. Το έργο των «κιτρινόμαυρων» ήταν εξ αρχής δύσκολο αφού οι Σεβιλλιάνοι ήταν το απόλυτο φαβορί του παιχνιδιού, ωστόσο ο τρόπος που έπαιξε η ΑΕΚ ήταν αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε ζητήσει από τους παίκτες του παρά τα δυσμενή γι' αυτούς προγνωστικά να παλέψουν και να έχουν αυτοσυγκέντρωση. Κάτι που οι τελευταίοι το έκαναν μόνο για 45 λεπτά αφού στο πρώτο μέρος στάθηκαν καλά απέναντι στους αντιπάλους τους. Στις αρχές της επανάληψης άρχισε η κατάρρευση με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να πελαγοδρομούν, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Το γκολ του Λουίς Φαμπιάνο στο 48΄ και του Κανουτέ στο 68΄ (ύστερα από υπέροχη προσπάθεια του Χέσους Νάβας) είναι χαρακτηριστικό της «φουρτούνας» που είχαν οι αμυντικοί παίκτες της ΑΕΚ αλλά και ο τερματοφύλακας Μορέτο. Και επιθετικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλύτερα παρά τις δυο κλασικές ευκαιρίες του Σέζαρ αρχικά στο 45΄ (βρέθηκε μόνος τους με τον Πάλοπ) και στο 83΄ (δοκάρι), αφού η αργή ανάπτυξη και οι επιπόλαιες ενέργειες στο τελείωμα των φάσεων (μια και ο Ριβάλντο ήταν στενά μαρκαρισμένος) ήταν τα δύο βασικά στοιχεία.

Από την πλευρά του ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ επισήμανε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τα λάθη του β΄ ημιχρόνου, ωστόσο δε χάνει τελείως την αισιοδοξία τονίζοντας ότι «δεν έχουμε αποκλειστεί ακόμα». «Το κλειδί, αυτό που έχω πει, είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και η ένταση, που δεν είχαμε στις αρχές του ημιχρόνου. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές δεν ήταν στη μέρα τους. Αλλά εδώ είμαστε ομάδα και δε μιλάμε ατομικά. Στο καλό και στο κακό είμαστε δίπλα στους παίκτες. Ολοι χάνουμε και όλοι κερδίζουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.

  • Καμιά ανησυχία δεν εμπνέουν οι τραυματισμοί του Ριβάλντο και του Ζήκου που αποχώρησαν από το παιχνίδι
  • Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον 22χρονο Σλοβάκο τερματοφύλακα Ντούσαν Κούτσιακ συνεχίζεται και αναμένεται εντός των ημερών να ξεκαθαρίσει οριστικά
ΣΤΙΒΟΣ
Χαμηλοί τόνοι

Με τον Περικλή Ιακωβάκη να αποτελεί το βαρύ... πυροβολικό της αποστολής και κρατώντας χαμηλούς τόνους όσον αφορά τους στόχους, αναχώρησε χτες το πρώτο γκρουπ των Ελλήνων αθλητών για την Οζάκα της Ιαπωνίας όπου στις 25 Αυγούστου ξεκινάει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Συγκεκριμένα, για την Ιαπωνία αναχώρησαν οι Π. Ιακωβάκης, Χαλκιά, Ζαλαγκίτης, Παπαδημητρίου, Ντούπης, Κοκκιναρίου, Ρέγας, Σ. Ιακωβάκης, Ρεντούμη, Δεληνικόλα, Στρατάκη και Σκαφίδα. Ο Κώστας Ζαλαγκίτης δήλωσε: «Θέλω να αγωνιστώ χωρίς προβλήματα. Η αίσθησή μου είναι ότι μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Εχω καλή διάθεση και ελπίζω να τη διατηρήσω και στον προκριματικό ώστε να μου δώσει το εισιτήριο για τον τελικό». Το δεύτερο γκρουπ αθλητών αναχωρεί την Κυριακή (19/8) και το τρίτο και τελευταίο, την Πέμπτη (23/8).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ξεχώρισε η Εξάρχου

Η Αγγελική Εξάρχου ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στην τελευταία μέρα των αγώνων κολύμβησης στην 24η Πανεπιστημιάδα. Η νεαρή κολυμβήτρια τερμάτισε πρώτη στο μικρό τελικό των 100 μ. πρόσθιου με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 1.09.35 (το προηγούμενο ήταν δικό της 1.09.95). Με 1.10.40 στα προκριματικά ήταν 5η στη σειρά της και συνολικά 14η. Επίσης, συμμετοχή στο μικρό τελικό είχαμε και στα 50 μ. ελεύθερο ανδρών, όπου ο Απόστολος Τσαγκαράκης ήταν 5ος με 23.02, αφού στα πρωινά προκριματικά βγήκε 3ος στη σειρά του με 22.89 και 9ος συνολικά. Η Μαρία Δεμερτζή με 26.54 στα 50 μ. ελεύθερο γυναικών ήταν 24η στην κατάταξη των προκριματικών.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην τελική ευθεία

Με πρώτο αντίπαλο τη Λιθουανία θα αρχίσει τους αγώνες της η Εθνική ανδρών στο 21ο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» που θα διεξαχθεί την ερχόμενη βδομάδα στο ΟΑΚΑ και αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης το Σεπτέμβρη. Τα παιχνίδια θα λάβουν χώρα το τριήμερο 20-22/8 και εκτός της Εθνικής μας θα συμμετάσχουν η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Ιταλία. Το πρόγραμμα αναλυτικά: ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8: ΙΤΑΛΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 19.00, ΕΛΛΑΔΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 21.45, ΝΕΤ. ΤΡΙΤΗ 21/8 ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 19.00, ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 21.45, ΝΕΤ. ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 19.00, ΕΛΛΑΔΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 21.45, ΝΕΤ.

ΠΑΟ
«Πράσινοι» και με τη βούλα

Παίκτες του Παναθηναϊκού είναι και με τη βούλα οι Τάκης Φύσσας, Γιόσου Σαριέγκι, δεδομένου ότι η «πράσινη» ΠΑΕ, με δύο λιτές ανακοινώσεις, γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τους δύο ποδοσφαιριστές για ένα και τρία χρόνια, αντίστοιχα. Στο κλίμα των ημερών και στην Παιανία, όπου διεξήχθησαν ...εκλογές για την τριανδρία των αρχηγών. Ετσι, λοιπόν, οι επικεφαλής για τη νέα σεζόν είναι οι Γιάννης Γκούμας, Γιώργος Καραγκούνης και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Την επιθυμία του να δοκιμάσει την τύχη του στη Χέρτα Βερολίνου εξέφρασε σε γερμανικά Μέσα ο Λουκάς Βύντρα.

ΔΙΕΘΝΗ
Ντέρμπι στα... δικαστήρια

Φαίνεται πως η Γουέστ Χαμ δεν πρόκειται να ησυχάσει με το θέμα της μεταγραφής του Κάρλος Τέβεζ από την Κορίνθιανς. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των «σφυριών» με στόχο την οικονομική αποζημίωση για τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ.

Η Σέφιλντ υποβιβάστηκε οριστικά όταν και η Πρέμιερ Λιγκ απέρριψε την ένστασή της να μην τιμωρήσει τη Γουέστ Χαμ για τις συνθήκες μεταγραφής του Τέβεζ από την Κορίνθιανς το καλοκαίρι του 2006. Τα «σφυριά» έφτασαν πολύ κοντά στον υποβιβασμό, όταν και κινδύνευσαν με αφαίρεση βαθμών, αλλά τελικά τιμωρήθηκαν μόνο με βαρύ πρόστιμο.

Οπως επισήμανε εκπρόσωπος της Σέφιλντ, ο δικηγόρος της ομάδας είναι έτοιμος να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, αφού η απόφαση της Πρέμιερ Λιγκ να μην τιμωρήσει τελικά τη Γουέστ Χαμ είχε ως συνέπεια ο σύλλογος να υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Σκηνές ... Φαρ Ουέστ

Μπράβοι ...φαντάσματα του παρελθόντος που εμφανίστηκαν «τυχαία», καταστάσεις που θυμίζουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ «νονών», απειλές και κατηγορίες εκατέρωθεν... Κι όμως, όλα τα παραπάνω αφορούν σε μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα της Σούπερ Λίγκας και βέβαια αποκαλύπτουν την εικόνα που επικρατεί στο σύγχρονο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Η απόλυση του Βαγγέλη Βλάχου από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή μοιάζει με αστυνομική ταινία. Η ΠΑΕ κατηγορεί τον Ελληνα τεχνικό με επίσημη ανακοίνωσή της ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ακόμα και μπράβους όταν παράγοντες της νέας διοίκησης του «Γηραιού» τον επισκέφθηκαν σε ξενοδοχείο το βράδυ της Τετάρτης για να συζητήσουν τη διακοπή της συνεργασίας. Ως γνωστόν, ο Ελληνας προπονητής είχε κόντρα με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος είναι εκ των νέων παραγόντων της διοίκησης του Ηρακλή. Ο Βαγγέλης Βλάχος απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΑΕ τόνισε ότι δεν είναι τυχοδιώκτης και διέψευσε αυτά που τον κατηγορεί η ΠΑΕ. Στα αγωνιστικά τα ονόματα του Γιόζεφ Μπουμπένκο και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακούγονται ως πρώτα φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

ΕΘΝΙΚΗ
Επιστροφή Αντζα

Ο Παρασκευάς Αντζας επιστρέφει στην Εθνική ομάδα, καθώς κλήθηκε από τον Οτο Ρεχάγκελ στη θέση του Γιώργου Ανατολάκη, για το φιλικό με την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη στις 22 Αυγούστου προς τιμήν του Θοδωρή Ζαγοράκη. Αποκλείστηκε από την αποστολή ο Γιάννης Αμανατίδης, καθώς τραυματίστηκε στην προπόνηση της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες δύο βδομάδες.

Συγκεκριμένα, εκτός των Σεϊταρίδη, Μπασινά, Κατσουράνη, Κυργιάκου, Χαριστέα, Γκέκα, Σαμαρά, Καψή, οι οποίοι είχαν ήδη συμπεριληφθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό στην αποστολή, επιλέχτηκαν και οι Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Βύντρα, Γκούμας, Τοροσίδης, Δέλλας, Τζιόλης, Σπυρόπουλος, Αντζας, Πατσατζόγλου, Καραγκούνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ